Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 6. 2015,
8.36

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miha Zarabec Marko Bezjak Dean Bombač Kiril Lazarov

Petek, 26. 6. 2015, 8.36

3 leta, 2 meseca

Miha Zarabec je postal najboljši na Balkanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Spletna stran balkan-handbal.com je opravila izbor najboljših rokometašev z območja nekdanje skupne države, ki ima močan slovenski pridih. Slovenski reprezentant in selektor do zmag.

Srednji zunanji Celja Pivovarne Laško Miha Zarabec je postal najboljši organizator igre v klubih iz držav nekdanje Jugoslavije po izboru rokometnega portala Balkan Handball. Po glasovih žirije, v kateri je sodeloval tudi Sportal, in bralcev omenjenega medija je prehitel člana četrtfinalista lige prvakov Vardarja Igorja Karačića, Staša Skubeta iz Gorenja in Josipa Valčića iz Zagreba.

Med najboljšo četverico igralcev po posameznih položajih je še kopica Slovencev in igralcev iz slovenskih klubov – Matevž Skok, Luka Žvižej, Matjaž Brumen, brata Burić. MVP je postal Luka Stepančić, hrvaški reprezentant iz Zagreba.

Slovenski selektor do zmage, Branko Tamše tretji

Žirija in okrog sedem tisoč bralcev je odločalo tudi o najboljših trenerjih. Zmagal je trener Zagreba in slovenski selektor Veselin Vujović pred trenerjem Budućnosti Draganom Adžićem in šefom klopi Celja Brankom Tamšetom.

V absolutni kategoriji slavil Kiril lazarov

Boj za prvo mesto v nekakšni absolutni kategoriji, kjer so nastopali balkanski igralci iz kateregakoli kluba, je bil zelo izenačen, saj je makedonski zvezdnik Kiril Lazarov le za en glas prehitel Srba, nekdanjega rokometaša Gorenja, zdaj pa madžarskega Veszprema, Momirja Ilića.

Lazarov ima za seboj odlično sezono, ki jo je kronal s španskim naslovom in dodatno začinil še z naslovom v ligi prvakov, kjer je bil s 106 zadetki drugi strelec tekmovanja, ravno za drugouvrščenim v tem izboru Ilićem, ki je slavil lani.

Tretje mesto je zasedel še en rokometaš, ki je globok pečat pustil na slovenskih igriščih – Renato Sulić (nekdanji rokometaš Celja), za njim pa je na vrsto prišel Domagoj Duvnjak.

Isto število točk kot Duvnjak sta imela tudi Slovenca Dean Bombač in Marko Bezjak, na zadnjem mestu pa je pristal hrvaški vratar Mirko Alilipvić, nekdanji vratar Celja. Od najboljše sedmerice je kar pet igralcev nekoč igralo za slovenske prvoligaše.

Ne spreglejte