Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
16. 3. 2013,
19.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Hamburg Borut Mačkovšek

Sobota, 16. 3. 2013, 19.24

8 let

Matić: Fantje s klopi ne morejo dodati ''plusa''

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hamburg ni ponovil napake Kiela in prispel v Celje dobro seznanjen z njegovimi hibami in odlikami. Skupni imenovalec za poraz? Dobra priprava Hamburga, njegovi protinapadi in slaba celjska obramba.

Celjski trener Vladan Matić je po porazu na prvi tekmi osmine finala lige prvakov (29:38) razočarano tarnal predvsem nad obrambo. ''Čestitam Hamburgu. Imeli smo težave z obrambo in Hamburgovim protinapadom. Naša mlada ekipa je dobra le, ko igra dobro obrambo. Brez nje imamo velike težave. Hamburg se je na nas zelo dobro pripravil. Bil je preprosto boljši,'' ni imel prav nobenih težav s priznanjem tokratne podrejenosti Matić, poiskal pa je tudi povode zanjo: ''Po pokalu ekipi nikakor ne moremo vrniti svežine. Imamo kratko klop, fantje s klopi nikakor ne morejo dodati tega 'plusa', ki bi ga zdaj potrebovali.''

Zares izjemno tekmo, najučinkovitejšo tekmo v celjskem dresu je odigral Borut Mačkovšek. Iz 14 poskusov je zabil 13 golov, skoraj polovico vseh celjskih, a osebna statistika seveda nikakor ne odtehta ekipne. ''Za nami je izredno težka tekma s Hamburgom, ki bi mu rad čestital. Pred srečanjem smo bili brez pritiska, želeli smo uživati. Mislim, da smo dali vse od sebe, ampak, kot vidite, imajo Nemci daljšo klop in več izkušenj. Naša obramba je bila zelo, zelo slaba. Čaka nas povratna tekma, spet brez pritiska. Mislim, da še nismo rekli zadnje besede. Mogoče pa lahko presenetimo vso Evropo, a favorit je seveda Hamburg,'' ostaja optimist Maček. Z bledo obrambo je ekipa na cedilu pustila oba vratarja, čeprav je Urban Lesjak ustavil sedem žog, toliko kot Johannes Bitter. ''Mogoče se nam je zgodilo, da smo pregoreli v preveliki želji. Nismo sestavili tiste naše prave obrambe. Tudi vratarja nisva bila na ravni kot na ostalih tekmah. Osemintrideset prejetih zadetkov je na takšni tekmi gotovo preveč,'' je bil razočaran Lesi.

Dobra priprava na Celjane se je Hamburgu vrnila z obrestmi, je pojasnil trener Martin Schwalb: ''V Celje smo prišli, vedoč, da so domačini trdna ekipa z bojevitim značajem. Dogovorili smo se, da moramo v prvem polčasu igrati zelo zbrano, nanizati nekaj protinapadov in se po prejetem golu hitro odzvati. Naš cilj je bil postaviti pod pritisk mlade celjske igralce. Naš prvi polčas je bil zelo dober. V drugem polčasu je bilo prvih 15 minut nekoliko počasnih, nismo imeli veliko protinapadov. Na povratni tekmi moramo igrati hitreje in agresivneje. Ampak celostno gledano sem zadovoljen. Imamo dober rezultat, a čaka nas še drugi polčas v Hamburgu.''

Domagoj Duvnjak je kot ponavadi dobro vodil svoje moštvo in prispeval pomemben delež k zmagi v obrambi in napadu. Presenečenja nad visoko zmago pa ni skrival: ''Iskreno povedano smo zelo presenečeni nad tako visoko zmago v Zlatorogu. Ni lahko slaviti v Celju, kaj šele z devetimi goli razlike. Poraz Kiela je bil za nas veliko opozorilo. Res smo odigrali fantastično tekmo. Seveda nas čaka še povratna, ampak upam, da bo le formalnost.'' Matthias Flohr sicer ni igral prav veliko, vendar je izkoristil, kar mu je bilo ponujeno: ''Mislim, da smo odigrali zelo dobro tekmo. Vanjo smo krenili z veliko spoštovanja do Celja in se dobro pripravili. Igrali smo zelo hitro in z zanosom. Zelo zadovoljni smo, da smo v takšnem vzdušju slavili za devet golov.'' Povratna tekma sledi v četrtek ob 19.30 v Hamburgu.

Ne spreglejte