Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
14. 5. 2013,
20.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Borut Mačkovšek Luka Žvižej Katar reprezentanca

Torek, 14. 5. 2013, 20.55

8 let

Luka Žvižej: Mačkovška je treba razumeti

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Luka Žvižej, kapetan in soigralec Boruta Mačkovška, o njegovi odločitvi, da pred reprezentančnima tekmama z Romunijo in Belorusijo odide v Katar služit novce za pomoč bolni teti.

Zgodba gre takole: Borut Mačkovšek, obetavni 204 cm visoki levi zunanji Celja Pivovarne Laško in slovenske reprezentance, se za okrog mesec dni odpravlja igrat v katarski Al Sadd, saj njegova bolna teta potrebuje denar za zdravila. Precej nerodno je, ker se Mačka v primeru uvrstitve svojega začasnega kluba v finale tamkajšnjega pokala vrača okrog 12. junija, ravno na dan, ko Slovenija igra prvo izmed odločilnih tekem v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2014. Selektor Boris Denič Mačkovškovo odločitev spoštuje, vendar pravi, da je treba za svoje odločitve prevzeti odgovornost in da bo o mnenju glede nadaljnje reprezentančne prihodnosti Izolčana povprašal reprezentante in njihovo opredelitev upošteval.

Brez dvoma je relevantna oseba za mnenje Luka Žvižej, Mačkovškov kapetan v Celju in reprezentant s 13-letno delovno dobro. ''Borut se je odločil za Katar, za to ima osebne razloge. Če se je tako odločil, ga je treba razumeti in iz tega ne delati prevelike drame. Treba je spoštovati njegovo odločitev. Navsezadnje bo v Katarju lepo zaslužil, in če je dobil priložnost, zakaj ne? Reprezentanca je eno, klub drugo. Gre za veliko odrekanja in včasih se je treba odločiti za eno stvar. Včasih se dogodki prekrivajo in ne moreš biti na obeh frontah hkrati. Odločil se je pač za Katar, kot je izjavil, predvsem zaradi pomoči teti. Kako naprej v zvezi z reprezentanco, je povsem v domeni tistih, ki odločajo o tem,'' je svoj pogled ubesedil starejši Žvižej. A selektor Denič pravi, da bo dal besedo igralcem. ''V reprezentanci se o tem nismo še nič pogovarjali in menim, da se s tem ne bomo preveč obremenjevali. Pred sabo imamo namreč dve pomembni tekmi, ki ju moramo vsekakor dobiti. Če pomagaš, se odločiš prav, gre tudi za novo izkušnjo, to je moje osebno mnenje,'' razmišlja celjski kapetan.

Ne spreglejte