Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 6. 2017,
21.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

Natisni članek

Borut Mačkovšek Gašper Marguč Jure Dolenec Marko Bezjak Veselin Vujović Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca kbm

Sreda, 14. 6. 2017, 21.48

6 let, 7 mesecev

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2018, 5. krog

Slovenci raztreščili Švicarje: dan D v soboto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20
Slovenija Nemčija rokomet | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenska rokometna reprezentanca je v Schaffhausnu z odliko opravila s kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2018. Visoko je porazila Švico. O poti na prvenstvo bo odločala koprska tekma s Portugalsko v soboto.

Obilno spremenjena in zdesetkana slovenska reprezentanca je dosegla drugo zmago v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga januarja 2018 gosti Hrvaška. Ob remiju s Portugalsko je Slovenija še drugič ugnala Švico. In to izjemno zanesljivo, bilo je 33:20 (18:9).

Kar 14 slovenskih rokometašev, ki so v drugem polčasu vodili tudi za 14 golov, se je vpisalo med strelce na tekmi, kjer je Veselin Vujović lahko enakomerno razporedil moči.

Kakovostna obramba z vratarjema in racionalen napad sta tlakovala pot k zmagi na tekmi, pred katero je bilo zaradi številnih sprememb in svežih obrazov kar nekaj negotovosti. Blaž Blagotinšek in Jure Dolenec sta dosegla po pet golov. Vratar Urh Kastelic je dodal dva in imel še štiri obrambe. Luka Maros je za Švicarje zadel šestkrat.

Veselin Vujović je imel pred tekmo dober občutek, ki ga ni prevaral. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Veselin Vujović je imel pred tekmo dober občutek, ki ga ni prevaral. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Že pred začetkom zadnjega kvalifikacijskega ciklusa sem bil zadovoljen s svojimi igralci in v Švici so upravičili moje zaupanje. Tekmo smo vseskozi nadzorovali, razlika v kakovosti pa mi je omogočila, da spočijem nekatere igralce pred odločilno tekmo v Kopru. Tu predvsem mislim na Mateja Gabra, ki ga bomo proti Portugalcem močno potrebovali, prav tako, kot tudi vse druge igralce," je po tekmi dejal selektor.

V soboto na vse ali nič

Dve točki pomenita, da bo o napredovanju na prvenstvo odločala zadnja tekma s Portugalsko, ki ima enako število točk kot Slovenija, v Kopru. Srečanje bo dvorana Bonifika gostila ob 20.00. Slovenija mora tekmo dobiti ali remizirati, če bi Portugalci dosegli 26 golov ali manj.

Prvo mesto je že osvojila Nemčija, ki je za tri gole slavila na Portugalskem. Na prvenstvo potuje tudi najboljša tretja ekipa izmed vseh sedmih skupin.

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo, 5. krog

Sreda, 14. junij:
Švica : Slovenija 20:33 (9:18)
Maros 6, Gerbl 4; Dolenec in Blagotinšek po 5, Miklavčič 3

Portugalska : Nemčija 26:29 (16:15)

Lestvica skupine 5:
1. Nemčija 5 tekem - 10 točk
2. Portugalska 5 - 5
3. Slovenija 5 - 5
4. Švica 5 - 0

Seznam slovenske reprezentance za tekmi s Švico in Portugalsko:

Vratarji: Urh Kastelic (Celje PL), Matevž Skok (Zagreb), Klemen Ferlin (Gorenje Velenje)

Krila: Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem) in Matic Verdinek (Maribor Branik);

Zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Montpellier), Jan Grebenc, Patrik Leban (vsi Riko Ribnica), Miha Zarabec, Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (vsi Celje Pivovarna Laško), David Miklavčič (Zagreb), Nejc Cehte (Gorenje Velenje), Saša Barišić (Nexe Našice), Gregor Potočnik (Gorenje Velenje)

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Igor Žabič (Sporting)

Rezerve: Blaž Janc (Celje PL) - poškodovan, Primož Prošt (Göppingen) - poškodovan, Nik Henigman (Riko Ribnica) - poškodovan, Dean Bombač (Kielce) - poškodovan, Mario Šoštarič (Pick Szeged) - poškodovan, Darko Cingesar (Zagreb) - poškodovan, Simon Razgor (Meškov), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško)

 

Ne spreglejte