Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 1. 2008,
19.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 12. 1. 2008, 19.02

8 let

Krimovke le prišle do domače zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometašice Krima Mercatorja so se še zadnjič v sezoni pomerile v ligi prvakinj. V 6. krogu je nasproti stala Zvezda Zvenigorod, ki je presenetljivo izgubila s 33:35.

Igralke z Galjevice so nastop v četrtfinalu lige prvakinj zapravile že v 5. krogu, nadaljnji nastop v pokalu pokalnih zmagovalk pa naj bi bil odvisen od tekme med Nürnergom in Sävehofom. Strateg Bojan Čotar kot napovedano ni mogel računati na usluge Ljudmile Bodnjeve in Egnes Siti, podobno kot v prejšnjem krogu pa ni računal niti na pomoč Natalije Derepasko.

"Tigrice" so tekmo proti Zvezdi začele z Sergejo Stefanišin v vratih, Andreo Lekić, Marino Vergeljuk, Anjo Frešer na zunanjih položajih, Urško Oven na mestu krožne igralke in Tanjo Oder ter Dijano Golubić na krilu. Slednji sta tudi dosegli prve tri gole za svojo ekipo (3:2). Pri vodstvu Krima s 4:3 so imele slednje možnost, da povišajo na +2 kar trikrat, a jim ni uspelo. Na drugi strani so Rusinje napravile delni izid 5:0 in povedle v 13. minuti z 8:4, domači strateg Čotar se je odzval z minuto odmora in namesto Lekićeve poslal v igro Gabriello Kindl.

Krimovke so se po minuti odmora z zadetkoma Kindlove in Golubićeve približale na -2 (6:8), a so kmalu zatem igralke Zvezde prišle do najvišje prednosti na tekmi +5 (11:6). Proti obrambi 6-0, ki so jo igrale gostje, so "tigrice" težko prihajale do metov z zunanjih položajev, na drugi strani je Elena Polenova brez usmiljenja polnila mrežo nasprotnic. Čotar je v zadnjih desetih minutah prvega polčasa napravil kar nekaj menjav, tako so v igro prišle Manuela Hrnjič, Barbara Varlec in Anja Argenti. Menjave in tesno pokrivanje ruske organizatorke igre je prinesel uspeh, saj se je igralkam iz Galjevice uspelo približati na zadetek zaostanka (13:14), a katerim se je končal tudi prvi polčas (16:17).

Hitra Hrnjičeva kradla žoge

V drugem polčasu je pri domači ekipi na mestu organizatorke začela Maja Zrnec, ki je dobila priložnost namesto Vergeljukove. Krimovke so odlično začele drugi del, saj so zabile dva gola in po daljšem času prišle do vodstva (18:17). Rusinje so v nadaljevanju zadevale predvsem s sedmih metrov, do 39. minute so jih imele na voljo kar deset. Krimovke so minuto zatem kljub igralki manj zadele dvakrat (Golubić in Lekić) ter prišle do vodstva +2 (24:22), v 42. minuti pa so ob golu Verlečeve prvič vodile za tri (25:22).

Veliko zaslug za preobrat je imela tudi hitra Hrnjićeva, ki je ukradla kar nekaj žog in s tem poskrbela za hiter protinapad. Petnajst minut pred kocem srečanja je mlada postava "tigric" prišla do vodstva +4 (28:24). Gostje so štiri minute zatem ob igralki več prišle do gola zaostanka (28:29), v 50. minuti pa je Polenova zadela še svojo sedmo sedemmetrovko in izenačila rezultat. Rusinje so si pet minut pred koncem najprej priborile izenačenje, nato pa ob igralki več priigrale prednost zadetka (31:32).

Znova pa sta na sceno stopili obe krilni igralki (Golubić in Hrnjič) ter vratarka Alizarjeva in minuto pred koncem poskrbele za vodstvo s 34:33, v zadnji minuti pa je zadela še Hrnjičeva in s tem prinesla prvo domačo zmago s 35:33.






Ne spreglejte