Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 2. 2013,
17.23

Osveženo pred

2 tedna, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kiel Gorenje Constanta

Sreda, 20. 2. 2013, 17.23

2 tedna, 3 dni

Kiel igra tudi za Celje PL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sreda prinaša začetek zadnjega kroga rokometne lige prvakov in s tem povezane številne izračune. Celju Pivovarni Laško kaže zelo dobro v lovu na tretje mesto.

Prvo tekmo ''celjske'' skupine B igrata (19.00) Constanta in Kiel, ki bi ob zmagi poskrbel, da imajo Celjani enega tekmeca manj. Romuni samo z zmago nad zebrami ostajajo v igri za četrto mesto. Veszprem je sicer na čelu skupine s 16 točkami. Kiel je drugi z dvema manj, a ima boljše medsebojno razmerje, v soboto pa igra domačo tekmo z Atleticom. Madžari so torej zmagovalci skupine, če si proti Špancem priborijo vsaj točko. Kiel je prvi, če premaga Constanto, Veszprem pa izgubil z Atleticom, ki je v vsakem primeru tretji.

Za zadnje mesto, ki vodi v osmino finala, bo potekala še srdita bitka. Možnosti zanj imajo še tri ekipe. Trenutno ga s šestimi točkami zaseda Celje, Sävehof in Constanta imata po štiri. Če Romuni ne premagajo Kiela, so končali sanje o osmini finala. Če zmagajo, bo odločala tekma Celja in Sävehofa. Švedi napredujejo, če premagajo Celje za sedem ali več golov, saj se je prva tekma končala z 31:25 v pivovarsko korist, Constanta pa ne sme zmagati. Celjani gotovo napredujejo, če osvojijo na Švedskem vsaj točko.

Če zmagata tako Constanta kot Sävehof, bodo vse tri ekipe imele po šest točk in enako število točk, doseženih na medsebojnih srečanjih. Potem odloča razlika v zadetkih med omenjenimi tremi ekipami. Trenutno je celjska +6, Constantina +1 in Sävehofova -7. Če Constanta zmaga in Sävehof premaga Celje s petimi zadetki razlike ali manj, napreduje Celje, ker je njegova skupna gol razlika boljša kot romunska in švedska. Če zmagata Constanta in Sävehof, slednji za šest ali sedem golov, napreduje Constanta. Če zmagata Constanta in Sävehof, slednji za osem ali več golov, napredujejo Švedi.

Ne spreglejte