Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 2. 2013,
16.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nikola Karabatić

Ponedeljek, 4. 2. 2013, 16.25

8 let

Karabatić: Nimam stotin milijonov na računu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nikola Karabatić je debitiral za svoj novi klub Aix. Pri odločitvi zanj je bil pomemben dejavnik njegov brat Luka. Pravi, da v primerjavi z Davidom Beckhamom nima več stotin milijonov evrov na računu.

Nikola Karabatić je po prestopu v iz Montpelliera v Aix iz Provanse, manj znani francoski klub, že odigral prvo tekmo in dosegel krstni gol. Za klub s francoskega jugovzhoda je podpisal do 30. junija. ''Zame je velika čast igrati za Aix in mu dati svoj prispevek. Moje odločitve so bile dostikrat povezane s čustvi. Dejstvo, da tu igra moj brat Luka, je pripomoglo k izbiri,'' je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal francoski zvezdnik, ki je po lastnih besedah izjemno motiviran. In to čeprav fant, vajen reprezentančnih in klubskih lovorik najvišje ravni, s trenutno predzadnjim klubom lige ne bo krojil vrha lestvice.

''Nisem prišel kot rešitelj ali da bi komu zavzel mesto. Želim prispevati svoje izkušnje in znanje z najvišje ravni,'' pravi francoski zvezdnik, ki pa vseeno ne opušča misli na morebitno osvojitev pokala. Tudi z njim v moštvu si je Aix minuli vikend zagotovil vstopnico za osmino finala: ''Vsakega tekmovanja se lotim z največjimi ambicijami. Seveda ne bom zanikal, da bo osvojitev naslova prvaka malce zapletena. (smeh) Napredovali smo v pokalu, zakaj ne bi zadali cilja osvojiti ga? Imeti je treba visoke cilje, to je moja filozofija.'' Pojavila pa se je tudi paralela z Davidom Beckhamom - nogometni zvezdnik v Pariz, rokometni v Provanso. ''Primerjava pravzaprav nima smisla, čeprav mi je v čast. Jaz ne končujem kariere! Star sem le 29 let (dopolnil jih bo aprila, op. a.). Nimam pa niti stotin milijonov na računu,'' se Karabatić dobro zaveda prepada med obema športoma.

Ne spreglejte