Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
30. 5. 2016,
22.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Uroš Bregar Rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 30. 5. 2016, 22.50

6 let, 7 mesecev

ŽENSKA ROKOMETNA REPREZENTANCA PRED NADALJEVANJEM KVALIFIKACIJ ZA EP

Hrvatice morajo pasti

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
ZENSKA ROKOMETNA REPREZENTANCA | Foto L. G.

Foto: L. G.

Žensko rokometno reprezentanco v sredo v celjski dvorani Golovec čaka ena odločilnih tekem za morebitno napredovanje na evropsko prvenstvo s Hrvaško, vodilno ekipo skupine 4.

"Imamo veliko željo, da dobimo tekmo s Hrvaško in gremo z veliko elana v Črno goro. Mislim, da bo kar velika bitka za najboljše tretje mesto iz vseh skupin, ki si ga želimo. Za zdaj nam kaže dobro. Prišli sta Barbara Lazović in Ana Gros, Dominika Mrmolja je zbolela. Na desnem krilu bo tako Neli Irman najlažje pomagala Janja Rebolj," je pred ponedeljkovim večernim treningom v celjskem Golovcu, ki bo v sredo gostil kvalifikacijsko tekmo med Slovenijo in Hrvaško, dejal selektor rokometašic Uroš Bregar.

Zmaga je praktično obvezna, če želijo Slovenke realno še upati na veliki met, uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki ga bo decembra gostila Švedska.

Računanje je igra

Po informacijah iz reprezentančne baze v Zrečah se pri izboru za najboljšo tretjo ekipo kvalifikacij odpišejo rezultati z zadnjeuvrščeno. V slovenskem primeru torej Makedonijo. Zato je dobro, da so Slovenke s Črno goro izgubile le za dva gola, bistveno manj pa, da so bile Hrvatice na prvi tekmi boljše za osem.

 

Uroš Bregar tekmice zelo dobro pozna. | Foto: Vid Ponikvar Uroš Bregar tekmice zelo dobro pozna. Foto: Vid Ponikvar

Krepka zmaga Hrvatic na prvi tekmi

A Hrvatice so bile jeseni boljše kar krepko. Le nekaj tednov po tem, ko je Bregar prišel na selektorsko mesto, so v Umagu slavile s 27:19. Zmaga nad Hrvaticami bi torej utemeljila slovenske poglede proti velikemu tekmovanju, ki ga niso okusile že šest let. Slovenija je trenutno na tretjem mestu v skupini, ima štiri točke po zmagah nad Makedonijo.

"Pred prvo tekmo smo si govorili, da moramo na vsak način ustaviti Andreo Penezić. Na koncu nam je nasula deset golov. Pomembni bosta naša volja in želja v obrambi, ki nam bo omogočala protinapade. V napadu bomo morali biti potrpežljivi in delati čim manj napak," je dodal Bregar.

Statistika na dvobojih s Hrvaško ni ravno slovenska prijateljica. Ekipa Uroša Bregarja in trenutno prvouvrščena reprezentanca skupine 4 sta se v zgodovini obeh držav med seboj pomerili 26-krat, sedemkrat je bila uspešna Slovenija, trinajstkrat Hrvaška, petkrat pa je bil izid izenačen.

Ne spreglejte