Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 3. 2019,
10.40

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Gregor Ocvirk Jeruzalem Ormož

Petek, 1. 3. 2019, 10.40

5 let, 1 mesec

GREGOR OCVIRK SE VRAČA V SLOVENIJO

V Makedoniji se ni znašel, zdaj bo sezono poskušal rešiti v Ormožu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Grega Ocvirk | Gregor Ocvirk bo oblekel dres Ormoža. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Gregor Ocvirk bo oblekel dres Ormoža.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Zlati slovenski mladinski reprezentant Gregor Ocvirk se je hitro poslovil od petmesečne epizode pri makedonskem Vardarju iz Skopja, včeraj pa presenetil z novico in potrdil vrnitev v Slovenijo. Okrepil bo vrste Jeruzalema Ormoža, ki je pred dnevi na kolena spravil Celje Pivovarno Laško.

Hitro je minilo teh pet mesecev, odkar je Vardar Skopje okrepil Gregor Ocvirk. Slednjega so Celjani prečrtali oziroma se najboljši strelec lanskega mladinskega EP-ja v Celju ni znašel na pripravah največjega rokometnega kluba v Sloveniji.

Gregor Ocvirk je v makedonsko prestolnico pripotoval v začetku septembra, potem ko s celjskim matičnim klubom nikakor ni našel skupnega jezika. Precej si je obetal od kariere v Makedoniji, vendar je šlo ekspresno navzdol, tako forma kot potrpljenje evropskih klubskih prvakov izpred dveh let.

V Prlekiji so ga imeli za svojega

Dvajsetletni Ocvirk je v Ormožu igral že pred dvema sezonama, takrat kot posojeni igralec Celja. Na 25 tekmah je dosegel 109 zadetkov, zato se kar dobro ujame s trenerjem Sašo Prapotnikom. Čeprav so ga v Mariboru, Slovenj Gradcu in Celju odpisali, bo muhasti igralec v Prlekiji pomemben adut stratega Prapotnika.

Gregor Ocvirk je bil na lanskoletnem mladinskem EP-ju najboljši strelec prvenstva. | Foto: Urban Urbanc Gregor Ocvirk je bil na lanskoletnem mladinskem EP-ju najboljši strelec prvenstva. Foto: Urban Urbanc Za slovo od Makedonije Ocvirkovi plačali sami

Po neuradnih informacijah naj bi Ocvirkovi kar sami plačali odškodnino makedonskim prvakom, da so jim ti dali vse papirje za slovo. Znesek naj bi bil kar velik, čeprav so mu odšteli vse plače, z izjemo ene. Jeruzalem je plačal okoli 3 tisoč evrov za registracijo na EHF in RZS.

Ocvirk letos ni bil kaj veliko v načrtih makedonskega prvaka. V Ligi prvakov EHF se je znašel le štirikrat, a ni dosegel zadetka. V ligi SEHA pa je na osmih dvobojih dosegel 12 golov.

Saša Prapotnik bo imel v nadaljevanju sezone močno orožje. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Saša Prapotnik bo imel v nadaljevanju sezone močno orožje. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Prapotnik: Fant mora igrati!

Jeruzalemčani so možnosti za uvrstitev v Ligo NLB za prvaka že zapravili, zato bo glavni cilj do konca sezone le obstanek v eliti. "Vesel sem, ker bo Gregor spet z nami, v tej sezoni smo imeli že ogromno težav s poškodbami. Če bi ostali še brez kakšnega igralca, bi lahko zašli v težave v boju za obstanek, tako pa nam bo Ocvirk v veliko pomoč. Še pomembneje je, da fant spet igra, ker bi ga bilo škoda, če bi izgubil še eno sezono. Verjamem, da se bo razvil v vrhunskega igralca, z njim nikdar nisem imel takšnih težav, kot se govori v drugih klubih. Nanj računam tudi poleti na svetovnem prvenstvu v Španiji," je za Delo pojasnil Prapotnik.

Preberite še:

RK Celje Pivovarna Laško vs Nantes EHF liga prvakov
Sportal Pivovarji zabredli v novo krizo, za državni naslov se bo treba še potruditi

 

Ne spreglejte