Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 7. 2013,
16.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Blaž Blagotinšek mladinska rokometna reprezentanca

Petek, 12. 7. 2013, 16.39

8 let

Blaž Blagotinšek, 19-letnik, ki trga drese vsak dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izmed rokometašev, ki potujejo na mladinsko svetovno prvenstvo, je od njega višji le Borut Mačkovšek, težji pa nobeden. Govorimo seveda o 19-letnem celjskem hrustu Blažu Blagotinšku.

Čeprav se Slovenija na velika tekmovanja uvršča redno, bo za Blaža Blagotinška svetovno prvenstvo, ki ga bo od nedelje pa tja do 28. julija gostila Bosna in Hercegovina, prvo veliko tekmovanje, ki se ga bo udeležil kot mladinec. In čeprav se bo preizkusil prvič, je 19-letnik, ki ima ogromen potencial, da postane eden od najboljših krožnih napadalcev, že debitiral za člansko ekipo.

Boris Denič ga je prvič preizkusil na kvalifikacijskem obračunu z Islandijo v Mariboru. Blaž se je izkazal. Neprebojen je predvsem v obrambi. Cilje za tekmovanje v Bosni si je, podobno kot vsa ekipa, postavil visoko. "Pripravljalne tekme niso merilo," pravi. Kljub dejstvu, da so na 13 pripravljalnih tekmah doživeli le en poraz. "Veliko je še rezerv. Na pripravljalnih tekmah še nismo bili povsem uigrani. Tudi zaradi težkih jutranjih treningov. Ekipa še ni pokazala vsega, brez skrbi. Seveda je tudi na pripravljalnih tekmah določen naboj. A to še ni to. Ko bo šlo zares, ko pride veliko tekmovanje, je povsem drugače."

Nepredvidljivost neevropskih reprezentanc

Po njegovem mnenju je svetovno prvenstvo, čeprav številni pravijo drugače, v nekaterih pogledih še težje od evropskega. Neevropske reprezentance namreč kažejo neverjeten napredek. "Njihove igre nismo navajeni. Imajo popolnoma drugačen sistem. Korejci na primer igrajo 'na polno', neverjetno so hitri. Afriške ekipe imajo slovenske trenerje in se nam vedno bolj približujejo. Ni lahko, sploh zaradi te njihove drugačnosti."

Član Celja Pivovarne Laško bo letos ostal brez dopusta. Kmalu po prihodu s svetovnega prvenstva bo namreč roke spet mazal s smolo – le da bo reprezentančno zamenjala klubska. Letos bo zaradi odhoda Alema Toskića še posebej pomemben člen "pivovarjev". So zaradi novega vetra, ki je zapihal v Velenju, favoriti? "Ni mi všeč, ko nas kdo označi za favorite. Za prvo mesto se bo bil boj med nami, Gorenjem in Mariborom, ki se zadnja leta zelo krepi. Nič si ne upam napovedati," z veliko skromnosti razloži 202 centimetra visok Blagotinšek, ki strganih dresov – svojih ali tistih, ki jih on strga nasprotnikom – ne šteje več. "To se dogaja dnevno. Na tekmah, treningih," se nasmehne. Da bi se le z enakim izrazom na obrazu tudi vrnil iz Bosne.

Ne spreglejte