Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2024,
21.00

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27
Blaž Blagotinšek

Natisni članek

Sobota, 25. 5. 2024, 21.00

2 meseca

Zaključni turnir rokometne evropske lige

Blagotinšek bo igral v velikem finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27
EP v rokometu: Slovenija : Norveška slovenska rokometna reprezentanca Blaž Blagotinšek | Blaž Blagotinšek  | Foto Guliverimage

Blaž Blagotinšek

Foto: Guliverimage

Rokometaši Flensburg-Handewitta in Füchseja Berlina so finalisti evropske lige. V polfinalu zaključnega turnirja v Hamburgu je Flensburg premagal Dinamo iz Bukarešte z 38:32, nemški obračun med ekipama Rhein-Neckar Löwen in Füchse Berlin pa je dobila slednja s 33:24. Finale evropskega pokala pa je dobil Valurja iz Reykjavika.

Pri Flensburgu, ki je odločilno razliko naredil že v prvem polčasu, je Blaž Blagotinšek ostal brez zadetka, blestela pa sta Emil Jakobsen z 11 in Johan Hansen z devetimi goli, pri čemer sta bila stoodstotna pri metu.

V drugem polfinalu so Berlinčani prav tako prevladovali dobršen del tekme, tako da je bilo že precej pred koncem jasno, kdo bo šel v finale. Lasse Andersson in Mathias Gidsel sta bila s po sedmimi goli najboljša strelca berlinske zasedbe, Juri Knorr jih je toliko prispeval za poražence.

Finale bo v nedeljo ob 18. uri, tekma za tretje mesto pa tri ure prej.

Evropska liga, polfinale:

Flensburg-Handewitt : Dinamo Bukarešta 38:32 (18:11)
Rhein-Neckar Löwen : Füchse Berlin 24:33 (9:14)

Islandci osvojili evropski pokal

Miha Kavčič | Foto: Grega Valančič/Sportida Miha Kavčič Foto: Grega Valančič/Sportida Rokometaši Valurja iz Reykjavika pa so zmagovalci evropskega pokala, torej tretje ga najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Islandci so na povratni finalni tekmi v Pireju po sedemmetrovkah izgubili proti Olympiakosu z 32:35 (redni del 27:31), prvi obračun pa doma dobili s 30:26.

Kazalo je, da bodo Grki prišli do želene prednosti, ko je Nikolaos Pasias zadel za 31:26 48 sekund pred koncem. Toda Magnus Magnusson je devet sekund pred koncem tekme Islandce spet približal na štiri gole ter izsilil streljanje sedemmetrovk. Pri teh pa je Savas Savas zgrešil v zadnji seriji, tako da so se naslova veselili Islandci.

Miha Kavčič ni dosegel gola za Olympiakos, pri katerem je bil z desetimi najboljši prav Savas, Isak Gustafsson jih je za Valur dosegel osem.

Ne spreglejte