Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2024,
21.00

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Blaž Blagotinšek

Sobota, 25. 5. 2024, 21.00

3 tedne, 1 dan

Zaključni turnir rokometne evropske lige

Blagotinšek bo igral v velikem finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
EP v rokometu: Slovenija : Norveška slovenska rokometna reprezentanca Blaž Blagotinšek | Blaž Blagotinšek  | Foto Guliverimage

Blaž Blagotinšek

Foto: Guliverimage

Rokometaši Flensburg-Handewitta in Füchseja Berlina so finalisti evropske lige. V polfinalu zaključnega turnirja v Hamburgu je Flensburg premagal Dinamo iz Bukarešte z 38:32, nemški obračun med ekipama Rhein-Neckar Löwen in Füchse Berlin pa je dobila slednja s 33:24. Finale evropskega pokala pa je dobil Valurja iz Reykjavika.

Pri Flensburgu, ki je odločilno razliko naredil že v prvem polčasu, je Blaž Blagotinšek ostal brez zadetka, blestela pa sta Emil Jakobsen z 11 in Johan Hansen z devetimi goli, pri čemer sta bila stoodstotna pri metu.

V drugem polfinalu so Berlinčani prav tako prevladovali dobršen del tekme, tako da je bilo že precej pred koncem jasno, kdo bo šel v finale. Lasse Andersson in Mathias Gidsel sta bila s po sedmimi goli najboljša strelca berlinske zasedbe, Juri Knorr jih je toliko prispeval za poražence.

Finale bo v nedeljo ob 18. uri, tekma za tretje mesto pa tri ure prej.

Evropska liga, polfinale:

Flensburg-Handewitt : Dinamo Bukarešta 38:32 (18:11)
Rhein-Neckar Löwen : Füchse Berlin 24:33 (9:14)

Islandci osvojili evropski pokal

Miha Kavčič | Foto: Grega Valančič/Sportida Miha Kavčič Foto: Grega Valančič/Sportida Rokometaši Valurja iz Reykjavika pa so zmagovalci evropskega pokala, torej tretje ga najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Islandci so na povratni finalni tekmi v Pireju po sedemmetrovkah izgubili proti Olympiakosu z 32:35 (redni del 27:31), prvi obračun pa doma dobili s 30:26.

Kazalo je, da bodo Grki prišli do želene prednosti, ko je Nikolaos Pasias zadel za 31:26 48 sekund pred koncem. Toda Magnus Magnusson je devet sekund pred koncem tekme Islandce spet približal na štiri gole ter izsilil streljanje sedemmetrovk. Pri teh pa je Savas Savas zgrešil v zadnji seriji, tako da so se naslova veselili Islandci.

Miha Kavčič ni dosegel gola za Olympiakos, pri katerem je bil z desetimi najboljši prav Savas, Isak Gustafsson jih je za Valur dosegel osem.

Ne spreglejte