Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
8. 8. 2016,
20.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Rio 2016 Veselin Vujović

Ponedeljek, 8. 8. 2016, 20.03

6 let, 7 mesecev

Veselin Vujović: S štirinajstimi proti milijonom

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović turnir v Riu de Janeiru označuje za najmočnejšega v zgodovini olimpijskih iger in vztraja, da bodo na njem pečat pustili tudi njegovi izbranci. Njihove misli so po zmagi nad Egiptom že pri Braziliji.

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

Kmalu po skorajda polnočni zmagi nad Egiptom (27:26), ki je bil sicer v igri za vsaj točko vse do zadnje sekunde,  je selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović obrnil novo olimpijsko stran. Na njej so zapiski o Braziliji, drugem tekmecu v predtekmovalni skupini B, s katero se bo Slovenija pomerila v torek ob 16.40 po lokalnem času oziroma ob 21.40 po slovenskem.

Selektor Slovenije Veselin Vujović ima trenutno le eno misel – Brazilijo. | Foto: Selektor Slovenije Veselin Vujović ima trenutno le eno misel – Brazilijo.

Vcepljanje zmagovite miselnosti

"Imeli smo to srečo, da smo Egipt premagali tudi ob nekoliko slabši igri. Razpored nam iz tekme v tekmo narekuje boljšega tekmeca, zato mora biti boljša tudi Slovenija. Brazilija se lahko ob igralski kakovosti zanaša tudi na navijaško podporo. V dvorani bo verjetno več kot deset tisoč navijačev. Na njihovi strani bo še na milijone Brazilcev. Mi se jim bomo po robu postavili z našo igralsko štirinajsterico. Kot igralec sem v takšnih tekmah užival. Pritiska sem vesel tudi kot trener. To bom skušal prenesti med igralce," pravi črnogorski mojster retorike in zmagovalne miselnosti.

Odpreti vrata četrtfinala

Po selektorjevi oceni, ki s sobotno igro ni bil najbolj zadovoljen, a je bil vseeno vesel pogumnega pristopa in predvsem para točk, velja v torek paziti predvsem na hitre polprotinapade in individualne akcije, v katerih Brazilci izkoriščajo fizično moč, priložnost pa gre iskati predvsem v nekoliko bolj odprti obrambi gostiteljev.

"Igrati bo treba bolje kot proti Egiptu." | Foto: "Igrati bo treba bolje kot proti Egiptu."

"Brazilci so na prvi tekmi pokazali visoko mero borbenosti. Poljake, ki niso pokazali zob, so pregnali z igrišča. Verjamem pa, da še niso razkrili vseh kart. Ne glede na pritisk, ki nas čaka, moramo odigrati bolje kot proti Egiptu. Ta zmaga nam pravzaprav že lahko odpre četrtfinalna vrata," napoveduje Vujović.

Najmočnejši olimpijski turnir

A čeprav 55-letni selektor že gleda proti četrtfinalu, pa o morebitnih tekmecih iz sosednje skupine (še) ne razmišlja. "V skupini A se lahko zgodi še marsikaj. Dovolj zgovoren je prvi krog. Tunizija je držala korak s Francijo. Katar je presenetil Hrvate. Danska se je namučila z Argentino. To je najmočnejši rokometni turnir v zgodovini olimpijskih iger," je sklenil Vujović.

Ne spreglejte