Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
8. 8. 2016,
16.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Rio 2016 Rok Drakšič

Ponedeljek, 8. 8. 2016, 16.49

6 let, 6 mesecev

Na hrbtu je lahko le zaklel

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Potem ko je slovenski judoist Rok Drakšič v kategoriji do 73 kilogramov obstal že na prvi stopnici tekmovanj v Riu de Janeiru, ni tajil, da je bil tretji olimpijski nastop v karieri zanj po vsej verjetnosti tudi zadnji. Razočaranje je bilo zato toliko večje.

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

Rok Drakšič se je poslovil že po prvem boju. | Foto: Stanko Gruden, STA Rok Drakšič se je poslovil že po prvem boju. Foto: Stanko Gruden, STA

Drugi slovenski dan v judo dvorani Carioca 2 v Riu de Janeiru je bil občutno krajši kot prvi. Potem ko je v nedeljo ob predstavah 21-letnega olimpijskega debitanta Adriana Gomboca močno zadišalo celo po kolajni, pa se je pohod veliko bolj izkušenega Roka Drakšiča končal po treh minutah. Takrat je namreč Izraelec Sagi Muki spretno izničil zaostanek dveh kazni in z iponom 29-letnega Celjana vrgel na hrbet in poslal pod prho.

"Nasprotnika sem dobro poznal. Še nikoli pa se proti njemu nisem počutil tako dobro. Uspešno sem ubranil vse njegove napade in nadzoroval potek boja. Poleg tega sem imel tudi prednost, kar bi moral izkoristiti. Vedel sem tudi, da Muki kot po pravilu v drugem delu boja popusti. A imel je en nevaren napad. Ta je bil usoden. Do prelomnega trenutka sem tekmeca ohranjal na razdalji, nato pa sem mu dovolil, da se mi povsem približa," je z glavo zmajeval Drakšič in si očital, zakaj je tekmecu omogočil dovolj prostora za met.

Tokia verjetno ne bo dočakal   "Če sem v Londonu še lahko govoril o smoli s sodnikom, sem tokrat za izpad kriv izključno sam."  | Foto: Stanko Gruden, STA "Če sem v Londonu še lahko govoril o smoli s sodnikom, sem tokrat za izpad kriv izključno sam." Foto: Stanko Gruden, STA

Za z naskokom najbolj izkušenega člana slovenske judo reprezentance v Riu je bil to že tretji olimpijski nastop. Kot nekdanji evropski prvak je kajpak upal, da bo vsaj enkrat prišel tudi do najbolj zaželene in čislane kolajne. Ni je dočakal, kot vse kaže, pa je tudi ne bo. Slovesa sicer še noče napovedati, vseeno pa ne skriva, da se zdi vztrajanje na najvišji tekmovalni ravni vse do Tokia 2020 malo verjetno.

Na račun spoznanja, da tudi v tretje ni šlo, je bilo še toliko bolj poklapan. "Le zaklel sem. Če sem v Londonu še lahko govoril o smoli s sodnikom, sem tokrat za izpad kriv izključno sam. Verjetno pa se bom počutil še precej slabše, ko bom boj prespal in opravil analizo. Takrat sem bom verjetno zavedal, kaj sem izpustil," je ocenil Drakšič.

V torek z najmočnejšim orožjem

Slovenski olimpijska ponudba v judu pa po nastopih Gomboca in Drakšiča še zdaleč ni končana. Reprezentanca ima v ognju še tri železa, bržčas najmočnejše bomo lahko videli v torek. Takrat bo na tatami v kategoriji do 63 kilogramov stopila Tina Trstenjak, ki spada v najmočnejši krog favoritinj za olimpijsko zlato.

Ne spreglejte