Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 10. 2014,
21.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ljubljanski maraton Ljubljana tek rekreacija maraton

Sobota, 25. 10. 2014, 21.17

6 let, 6 mesecev

Znana zmagovalca na 10 km

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Skupaj 18 tisoč tekačev danes sodeluje na preizkušnjah 19. Ljubljanskega maratona. Najhitrejši na 10 kilometrov so že v cilju. Štart polmaratona in maratona je ob 10.30.

Dogodek, ki je zadnja dva meseca na plano zbezal tudi tiste, ki si čez leto bolj redko obujejo tekaške copate, bo danes zaživel v vsej svoji širini in dolžini. Tudi v dolžini ene 42-kilometrov dolge tekaške osmice, ki bo maratonce prvič po 18 letih odrešila mučnega tekanja v dveh 21 kilometrov dolgih krogih. Nova trasa, ki bo danes doživela test in se bo, če na njej ne bo težav, obdržala vsaj eno olimpijsko obdobje, bo povzročila številne cestne zapore. Drugače pač ne gre.

"Ljubljančane smo poskušali prepričati, naj maraton sprejmejo za svojega. Da pridejo spodbujat tekače, če imajo interes, lahko pridejo tudi pomagat, še posebej na tistih delih, kjer bo progo občasno mogoče prečkati in kjer bi bili lahko domačini pri usmerjanju v veliko pomoč. Če sprašujete, kdaj bodo ta novi režim sprejeli … Verjetno bo trajalo od dve do tri leta, da se tega navadijo in se na to prilagodijo," je novosti, ki bodo maraton pripeljale tudi v druge dele ta dan ohromljene prestolnice, komentiral prvi mož Timinga Ljubljana in dolgoletni direktor Ljubljanskega maratona Gojko Zalokar. En dan v letu bo pač treba "zdržati" in maraton sprejeti kot del življenja v prestolnici.

Nedeljski spored se je začel ob 8.30, ko se je na progo podalo 6.100 tekačev na 10 kilometrov, ob 10.30 pa bo štartna pištola naznanila štart tekov na 21 in 42 kilometrov. Na maratonsko polovičko je prijavljenih 8.500 tekačev, na maraton pa se bo podalo rekordnih, skoraj 2.500 maratoncev. Navijaških mest bo ob trasi dovolj, zato ne oklevajte z odhodom od doma. Se vidimo na Ljubljanskem maratonu?

Ne spreglejte