Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 8. 2021,
12.00

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Zavarovalnica Triglav PR članek Triglav tek

Torek, 17. 8. 2021, 12.00

2 leti, 7 mesecev

9. Triglav tek

Prijave na 9. Triglav tek so že odprte

Oglasno sporočilo

Triglav tek je dogodek, s katerim Skupina Triglav že tradicionalno spodbuja aktiven in zdrav življenjski slog vseh generacij. Tudi letos bo tekačem vsem ponudil edinstveno priložnost, da se podajo na tek v neokrnjeno naravo protokolarnega parka Brdo pri Kranju.

Triglav tek | Foto:

Na eno od petih tekaških preizkušenj se bodo ljubitelji letos podali drugo soboto v septembru (11. 9.). Glede na svojo stopnjo pripravljenosti se lahko prijavijo na:

  • Polmaraton,
  • Tek na 10 km,
  • Štafetni tek trojk (na 3 x 3,4 km),
  • Družinski tek (na 3,4 km)
  • Otroški tek Kuža pazi (700 m oz. 350 m)
Zahtevnost in potek posamezne trase lahko tekači preverijo na spletni strani https://www.triglavtek.si/sl/trase.

Pripravljane vadbe in nasveti za aktiven ter zdrav življenjski slog

Da se bodo tekači vseh generacij dobro pripravili na izbrano preizkušnjo, se lahko udeležijo vodenih tekaških treningov, ki pod vodstvom izkušenih trenerjev potekajo v 9 slovenskih krajih, in sicer v Ajdovščini, Celju, Kopru, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu, Slovenj Gradcu in na Brdu pri Kranju. Udeležba na vadbah je brezplačna, prijavo nanje pa lahko tekači oddajo na spletni strani https://www.triglavtek.si/sl/vadbe. Treningi so primerni tako za izkušene tekače kot posameznike, ki se s tekom šele spoznavajo. Občasno se vodenim tekaškim treningom pridružijo tudi vrhunski slovenski športniki, ki kot ambasadorji Triglav teka spodbujajo širšo javnost k zdravemu življenjskemu slogu. Letos so se organiziranim treningom tako že pridružili biatlonca Jakov Fak in Klemen Bauer, smučarski skakalec Cene Prevc in profesionalni skejter Timotej Lampe Ignjić.

Triglav tek | Foto:

Tisti, ki se želijo na izbrano tekaško preizkušnjo pripraviti sami, lahko koledar treningov in video nasvete za vadbo najdejo na spletni povezavi https://www.triglavtek.si/sl/vadbe/trenirajmo-sami.

Ljubiteljem teka je več nasvetov za zdrav in aktiven življenjski slog ter pravilen tek na voljo tudi med aktualnimi novicami na spletni strani dogodka Triglav tek (https://www.triglavtek.si/sl/aktualno). Na platformi YouTube pa si lahko ogledajo posnetke naslednjih posvetov:

- Z vizualizacijo hitreje do cilja (digitalni posvet z Brigito Langerholc Žager)
- Stebri zdravja (digitalni posvet s klinično dietetičarko Sabina Hamberger, univ. dipl. psihologinjo Klavdijo Zver Zahwi in mag. športnega treniranja specialne populacije Primožem Kirnom)
- Tehnika teka (digitalni posvet s tekaškim Trenerjem Blažem Kavčičem in trenerjem atletike Klemnom Dolencem)
- Prehrana rekreativnih športnikov (digitalni posvet z dr. Nado Rotovnik Kozjek in Ano Karin Kozjek)

Tek za boljšo oskrbo novorojenčkov

V okviru dogodka Triglav tek, ki je namenjen spodbujanju zdravega in aktivnega življenjskega sloga, Zavarovalnica Triglav vsako leto preda donacijo zdravstvenim ustanovam. Že vrsto let je ta namenjena najbolj ranljivim članom družbe – novorojenčkom. Kljub temu, da je bil dogodek leta 2020 zaradi epidemioloških razmer odpovedan, je dober namen Triglav teka tudi takrat živel dalje. Vse od prvega tekaškega dogodka v protokolarnem parku Brdu pri Kranju do danes je donacije v skupni vrednosti 133.867 evrov tako prejelo že 17 zdravstvenih ustanov (14 porodnišnic oziroma porodnišničnih oddelkov, Ultrazvočno društvo za projekt Slojenčki, ljubljanska Pediatrična klinika in Univerzitetni klinični center Ljubljana).

Ko vrhunski športniki navijajo za rekreativce

Če so navadno navijači tisti, ki stiskajo pesti in na glas navijajo za svoje športne favorite, je situacija na Triglav teku ravno obratna. Na enem najlepših tekaških dogodkov in v okviru pripravljalnih vadb so profesionalni športniki – ambasadorji Triglav teka – tisti, ki navijajo za rekreativne tekače. Na ta način so v minulih letih Triglav tek že podprli številni vrhunski slovenski športniki – ambasadorji Triglav teka: smučarski tekači Alenka Čebašek, Miha Šimenc, Vesna Fabjan, Anamarija Lampič in Janez Lampič, smučarski skakalci Peter Prevc, Cene Prevc, Špela Rogelj in Nika Križnar, deskarja na snegu Rok Marguč in Žan Košir, profesionalni skejter Timotej Lampe Ignjić, špartatlonka Nataša Robnik, para športniki Tadej Enci, Robi Kogovšek, Tomaž Zamrnik in Sandi Novak ter biatlonci Polona Klemenčič, Miha Dovžan, Rok Tršan, Klemen Bauer in Jakov Fak.

Kdo se bo Triglav teku pridružil letos, za zdaj ostaja še skrivnost.

Triglav tek | Foto:

Spremljevalni program na dogodku

Triglav tek je edinstveni dogodek, ki spodbuja preživljanje aktivno preživljanje prostega časa in predstavnike vseh generacij vabi v neokrnjeno naravo protokolarnega parka Brdo pri Kranju. Dogodek je organiziran tako, da nepozabno doživetje omogoči tako tekačem kot tudi njihovim spremljevalcem. Za najmlajše obiskovalce je v času tekaških preizkušenj poskrbljeno za varstvo z animacijo. Odrasli obiskovalci pa se v času tekov in po njih lahko sprostijo ob ritmih priljubljenega glasbenika Samuela Lucasa.  Za začudenje nad gibanjem, ki se upira gravitaciji, pa z vragolijami skrbijo tudi člani akrobatske skupine Dunking Devils.

PRIJAVITE SE >>

Prijave na 9. Triglav tek so že odprte. Do 21. 8. se tekači lahko prijavijo po redni ceni (30 EUR za tek Polmaraton in Tek na 10 km, 8 EUR za družinski tek in 60 EUR za Štafetni tek trojk).
Po tem datumu bodo možne še pozne prijave, ki prinašajo višjo prijavnino.
Prijava na Otroški tek Kuža pazi je brezplačna.
 

Triglav tek | Foto:

Naročnik oglasnega sporočila je Zavarovalnica Triglav.

Ne spreglejte