Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 4. 2012,
18.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 21. 4. 2012, 18.19

8 let

Četrti Formaraton ponovno uspel, za dober namen tudi Japonci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zaključen je 4. FORMAraton, na katerem so ljubitelji teka in dobrodelnosti tekli za dober namen. Tudi letošnji izkupiček bodo namenili bolnim otrokom. Dobrodelni so bili tudi japonski hokejisti.

Že 4. leto sta Forma F+ in TIMING Ljubljana priredila dobrodelni tek, na katerem je štel prav vsak kilometer. Čeprav vreme na začetku teka, ko so se nad Mestni park v Tivoliju zgrnili temni oblaki in deževje, ni obetalo velikega obiska, se je kaj kmalu razjasnilo in dobrodelnega teka se je udeležilo več kot 420 ljubiteljev rekreacije, dobrodelnosti in dobre družbe. Dobrodelni tek je bil namreč tudi letos namenjen najmlajšim, organizatorji smo se letos posvetili otrokom, ki se zdravijo za rakom, saj gre letošnji izkupiček za obnovo stanovanj za starše, ki pridejo v Ljubljano obiskati bolne otroke,je o namenu prireditve povedal eden od organizatorjev Jure Košir. Poleg tekačev, ki so tekli za dober namen in s tem prispevali svoj dobrodelni delež, so se z lepo gesto izkazali tudi hokejisti japonske reprezentance, ki te dni v Ljubljani tekmujejo na Svetovnem prvenstvu v hokeju divizije I/A, saj bodo darovali avdio in video opremo za stanovanja, namenjena staršem bolnih otrok.

Na teku posamično ali v skupinah

Formaraton je bil poseben osemurni tek, saj so tekači sami določili čas svojega starta in število kilometrov, ki jih bodo pretekli. Tekmovali so lahko v posamični ženski in moški kategoriji, v kateri je med predstavnicami nežnejšega spola največ kilometrov, in sicer kar dobrih 83, pretekla Brigita Burja. Druga, s pretečenimi 81,3 kilometri, je bila Nataša Robnik, tretja pa Sonja Leskovar, ki je zmogla 75,5 kilometrov. V moški posamični kategoriji je zmagal Boris Ivanovič, ki je pretekel skoraj 97 kilometrov in tako le za dober kilometer zaostal za lanskoletnim zmagovalcem Boštjanom Urankarjem (98 kilometrov na 3. Formaratonu). Drugi je bil Zvonko Blatnik, ki je pretekel skoraj 92,9 kilometrov, tretji pa Uroš Sojer z 90,9 kilometri.

Na tivolskih poteh so se med 9.00 in 17.00 tekači lahko pomerili tudi v ekipnem teku, ekipo sta morala sestavljati vsaj dva oziroma največ osem tekačev. Med ekipami je tako zmagala ekipa Tekaški forum–ultra, katere člani so pretekli najdaljšo pot, in sicer skoraj 701 kilometer. Na drugem mestu je s 669,4 kilometri pristala ekipa NGUJEVCI 1, tretji so bili tekači Spartathlon Teama s 463,3 pretečenimi kilometri. Organizatorji niso pozabili niti na najmlajše tekače, ki so svojo energijo lahko sproščali na Sporty-jevem teku za najmlajše.

Če ste letos zamudili dobrodelni osemurni tek, boste imeli prav gotovo novo priložnost naslednje leto, ko bo na sporedu 5. dobrodelna prireditev. Seveda pa lahko zase in za pomoči potrebne ljudi storite dobro dejanje že prej.

Ne spreglejte