Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
26. 10. 2018,
9.00

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

2

Natisni članek

Marko Šuler NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 26. 10. 2018, 9.00

5 let, 6 mesecev

Marko Šuler pred derbijem (sobota, prenos na Planetu ob 16.20)

Naučen, da nikoli ne pogleda na tablico

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

2

Marko Šuler | Marko Šuler je na novinarski konferenci pred derbijem povedal, da tekmo jemlje kot vsako drugo. | Foto Vid Ponikvar

Marko Šuler je na novinarski konferenci pred derbijem povedal, da tekmo jemlje kot vsako drugo.

Foto: Vid Ponikvar

Med tiste izkušenejše, ki bodo v soboto nastopili na prvenstvenem derbiju v Ljudskem vrtu, zagotovo spada branilec Maribora Marko Šuler, ki pravi, da zelo spoštuje Olimpijo, a napoveduje zmago svojega moštva.

Darko Milanič
Sportal Darko Milanič je pred derbijem nizal pohvale trenerju Olimpije

"Derbi je derbi, a tekma prinaša tri točke kot vsaka druga. Tri točke so na voljo, gremo jih vzet. Sam derbi jemljem kot vsako drugo tekmo, čeprav je res, da je ta za marsikoga nekaj posebnega. Smo v dobrem ritmu, vse je okej. Poskušali bomo nadaljevati v tem nizu," je dva dni pred derbijem, ki bo tokrat že zelo zgodaj, ob 16.45, povedal Marko Šuler.

Nekdanji slovenski reprezentant, ki je zaigral tudi na svetovnem prvenstvu 2010, ima z derbiji že kar nekaj izkušenj. V Sloveniji jih je z Mariborom odigral že 15. Le dvakrat je izgubil, sedemkrat remiziral in šestkrat zmagal.

Na takšne se je lažje pripraviti

Gleda iz tekme v tekmo. | Foto: Vid Ponikvar Gleda iz tekme v tekmo. Foto: Vid Ponikvar "Morda se je zaradi takih tekem lažje pripraviti, saj motivacije res ne manjka. Lažje je iztisniti iz sebe prav vse, kot pa, če so tribune prazne. Sem pa na svoji nogometni poti večinoma igral pred polnimi, ne praznimi tribunami, tako da sem tega vajen," je povedal nogometaš, ki je dolga leta igral v tujini. Bil je v Belgiji (Gent), Izraelu (Hapoel Tel Aviv) in nazadnje, preden je pred petimi leti prišel v Maribor, še na Poljskem (Legia Varšava).

Na zadnji derbi, ki ga je odigral, nima najlepšega spomina. To je bilo ob koncu prejšnje prvenstvene sezone, ko so Mariborčani pred domačimi navijači izgubili z 2:3 in doživeli verjetno odločilen poraz, zaradi katerega so ostali brez prvenstvene lovorike.

"Kar je bilo, je bilo. V resnem poslu se ne smeš ozirati nazaj. Zdaj je zgodba drugačna. Mi smo drugačni, oni so drugačni. Pišemo novo zgodbo, ki s prejšnjo nima veliko opraviti," je povedal 35-letni branilec, ki je imel v tej sezoni nemalo težav s poškodbami.

Upa, da ne bo več težav s poškodbami

Izpustil je tudi prvi derbi v tej sezoni, ko je Maribor v Stožicah zmagal kar s 3:0, pred prvenstveno zmago v Novi Gorici prejšnji konec tedna pa ga zaradi zdravstvenih težav ni bilo na treh prvenstvenih tekmah v nizu.

Zoran Barišić
Sportal Ni prvič, ko trener Olimpije ne sme nositi vijoličastih oblačil

"Da, imel sem kar nekaj težav, a zdaj sem k sreči okej. Javljali so se stari grehi, telo je načeto. Zdaj se spet počutim dobro in sem zdrav. Upam, da bom nanizal več tekem, kot sem jih v zadnjem mesecu," si je zaželel Šuler in v nadaljevanju druženja z novinarji spregovoril o Olimpiji.

Olimpija je zelo dobra, proti njej je branilcem vedno težko

"V napadu ima kakovost, dinamiko. Odkar sem v Sloveniji, v zadnjih petih letih, je bilo vedno tako. Imajo tudi zelo dobro ekipo, a se je stanje v zadnjem obdobju zamenjalo glede na določene okoliščine. Proti Olimpiji pa ni bilo nikoli lahko za branilce. V napadu so Ljubljančani dobri, igrajo dobro. Moraš biti pravi, da jim preprečiš pot do gola. Za zdaj nam je to precej dobro uspevalo. Na tak način se bomo tudi pripravili," je povedal Šuler, o prednosti petih točk pred največjim tekmecem, ki jo lahko v soboto povišajo na osem, pa ne želi govoriti.

Do zdaj je odigral že 15 derbijev proti Olimpiji v majici Maribora in doživel le dva poraza. | Foto: Mario Horvat/Sportida Do zdaj je odigral že 15 derbijev proti Olimpiji v majici Maribora in doživel le dva poraza. Foto: Mario Horvat/Sportida  
"Naučil sem se, da med sezono nikoli ne pogledam na tablico. Na koncu je treba biti prvi. Iz tekme v tekmo je treba igrati in nabirati točke, kjerkoli je mogoče. Vsaka tekma je pomembna, pa če igraš proti Olimpiji ali Krškemu. Je pa res, da je Olimpija naš najbližji zasledovalec. Z zmago bi se ji še oddaljili, ob porazu bi ji dopustili, da se nam povsem približa. Toda ne glede na vse je do končnega razpleta prvenstva še dolga pot. Še bo presenečenj, če ne bo spodrsljajev. Treba je nabirati točke, na koncu pa jih seštevati. Čisto vsaka lahko na koncu pomeni ogromno," se je razgovoril Korošec, ki je z Mariborom kar dvakrat zaigral v ligi prvakov, trikrat pa se je v vijoličastem veselil tudi prvenstvenih lovorik. Dvakrat mu je to pred več kot desetletjem uspelo z Gorico, pri kateri je naredil preskok na najvišji nogometni ravni.

Darko Milanič
Sportal Mariboru za lanski nastop v ligi prvakov zajeten kupček denarja
Računalnik, evri, tipkovnica, denar
Sportal NZS bo med slovenske klube razdelila kar 650 tisoč evrov
Planet TV V soboto na Planetu prenos večnega derbija

Ne spreglejte