Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
16. 6. 2021,
16.57

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Zoran Zeljković Prva liga Telekom Slovenije FC Koper

Sreda, 16. 6. 2021, 16.57

2 leti, 10 mesecev

Zoran Zeljković

Koprčani izbrali Ljubljančana, ki bi jih skoraj pahnil v drugo ligo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Koper, Krka | Navijači Kopra bodo v novi sezoni spremljali na trenerskem stolčku Zorana Zeljkovića, ki bi jo s Krko skoraj zagodel Primorcem v dodatnih kvalifikacijah. | Foto Grega Valančič/Sportida

Navijači Kopra bodo v novi sezoni spremljali na trenerskem stolčku Zorana Zeljkovića, ki bi jo s Krko skoraj zagodel Primorcem v dodatnih kvalifikacijah.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Ljubljanska Olimpija še čaka na novega trenerja, Koprčani, ki so se v prejšnji sezoni nevarno igrali z živci navijačev in skoraj izpadli v drugo ligo, pa so novega stratega izbrali v torek. Na Bonifiko se je preselil Zoran Zeljković, donedavni trener novomeške Krke, ki je Koprčane namučil v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev prve lige. ''Moj cilj je, da pomladimo ekipo in da bomo konkurenčni,'' sporoča 41-letni Ljubljančan, ki je s kanarčki sklenil sodelovanje za dve leti. Koprčani so se po koncu prejšnje sezone poslovili z devetimi igralci.

Koper, Krka
Sportal Viler po drami na Bonifiki: Če bi izpadli, bi takoj prekinil pogodbo

Koprčani so v prejšnji sezoni merili zelo visoko. Klubsko vodstvo na čelu s predsednikom Antejem Gubercem je napovedovalo boj (vsaj) za Evropo. Če je po jesenskem delu še kazalo na srečen konec, saj so bili Koprčani med najboljšimi štirimi slovenskimi klubi, pa je spomladanski del razodel mnoge slabosti rumeno-modrih. Trenerska menjava, namesto Mirana Srebrniča je prišel Rodolfo Vanoli, ni prinesla tistega, česar si je obetalo klubsko vodstvo. Koprčani so pod vodstvo Italijana zapravljali mesta in ugled, zasedba, v kateri ni manjkalo starejših povratnikov, je po dramatičnem zadnjem krogu padla celo na deveto mesto, vmes pa še izpadla v polfinalu pokala.

Zoran Zeljković bo deloval na stadionu, kjer je prejšnji mesec s Krko premagal Koper s 3:2. | Foto: Grega Valančič/Sportida Zoran Zeljković bo deloval na stadionu, kjer je prejšnji mesec s Krko premagal Koper s 3:2. Foto: Grega Valančič/Sportida

Pred sklepnim dejanjem sezone je ekipo začasno prevzel Nedžad Okčić in s hudimi težavami, čeprav so Koprčani na krilih najboljšega prvoligaškega strelca Nardina Mulahusejnovića na prvi kvalifikacijski tekmi na Dolenjskem premagali Krko z 2:0, obstal med najboljšimi. Na povratnem srečanju na Bonifiki je dišalo po veliki senzaciji, Krka je vodila že s 3:0, nato pa so Primorci v zaključku srečanja zabili dva gola in se rešili izpada v drugo ligo.

Sašo Udovič
Sportal Legenda slovenskega nogometa ne more več molčati: To ni bilo pravično!

Takrat je Zoran Zeljković z Dolenjci obžaloval veliko zapravljeno priložnost. Športni direktor Sašo Udovič ga je pohvalil in označil kot enega najboljših mlajših trenerjev v Sloveniji. Zelo pa so ga cenili tudi v taboru Kopra in le nekaj tednov pozneje povabili na Bonifiko. Sklenjen je bil dogovor, nekdanjemu slovenskemu reprezentantu se je uresničila dolgoletna želja. Prvič kot trener bo vodil klub v slovenski prvi ligi.

''Ponosen sem, da bom v Kopru opravljal delo glavnega trenerja. Vemo, kaj pomeni Koper v slovenskem nogometnem prostoru, zato se zahvaljujem za izkazano zaupanje. Moj cilj je, da malo pomladimo ekipo in da bomo konkurenčni. Veliko bolj kot v zadnji sezoni. Dogodkov ne bomo prehitevali, gremo iz tekme v tekmo in potem bomo videli, kam nas bo to pripeljalo,'' je sporočil Ljubljančan po sklenitvi sodelovanja s Primorci. To je njegov trenerski vrhunec kariere. V njej je izkušnje nabiral tako v drugi ligi pri ljubljanski Iliriji kot tudi prvoligaškemu Celju, kjer je nekaj časa pomagal Dušanu Kosiću pri projektu, ki je pozneje v knežje mesto pripeljal zgodovinski naslov prvaka, v zadnjih dveh sezonah pa je vodil novomeško Krko in se z njo v prejšnji sezoni skoraj uvrstil med prvoligaško elito.

Denis Halilović je pred leti pomagal Kopru do (super)pokalnih lovorik. Zdaj bo pomočnik trenerja kanarčkov. | Foto: Vid Ponikvar Denis Halilović je pred leti pomagal Kopru do (super)pokalnih lovorik. Zdaj bo pomočnik trenerja kanarčkov. Foto: Vid Ponikvar

Njegov pomočnik bo Denis Halilović, ki odlično pozna Koper, saj je tam kot branilec preživel vrsto let, trener vratarjev bo Benjamin Levak, kondicijski trener pa je Andrea D'Urso. Prvič bodo v novi postavi na delu danes, ko bodo Koprčani z uvodnim treningom začeli priprave na novo sezono. V njej si želijo manj stresnih dogodkov, Zeljković pa je že označil prvi cilj. Pomladiti zasedbo in biti konkurenčni (naj)boljšim.

Odšlo je kar devet igralcev

O tem, kako odločno se bo Koper pod vodstvom Zeljkovića potil pomladitve kadra, priča današnje sporočilo, na katerem se je koprski klub prek Instagrama poslovil od devetih nogometašev, s katerimi ni podaljšal sodelovanja. Bonifiko so zapustili Dare Vršič, Timotej Dodlek, Darko Mišić, Goran Jozinović, Marko Pejić, Denis Cerovec, Claudio Spinelli, Bojan Knežević in Ivan Vargić. Poslovilo se je ogromno tujcev, šest Hrvatov in pa Argentinec, ki je bil v prejšnji sezoni posojen s strani Genoe, odšla pa sta tudi nekdanji slovenski reprezentant Dare Vršič, ki je bil izvrsten v jesenskem delu, nato pa pod vodstvom Rodolfa Vanolija ni več veliko igral, ter še en nekdanji član Maribora Timotej Dodlek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Koper (@fckoper)

Đorđe Ivanović Olimpija
Sportal Udarec za Olimpijo, najboljši zmaj zapušča Stožice
Marko Šuler
Sportal V Mariboru previdni, vloga favorita ni izrazita
Domžale Koper
Sportal Djuranović opozarja, da Luksemburžani niso amaterji
Ne spreglejte