Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 6. 2021,
12.11

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

1

Natisni članek

NK Krka Martin Pregelj Mitja Viler Ivan Borna Jelić Balta Victor Juffo Prva liga Telekom Slovenije FC Koper NK Koper

Četrtek, 3. 6. 2021, 12.11

2 leti, 10 mesecev

Odmevi iz tabora Kopra po obstanku v 1. SNL

Viler po drami na Bonifiki: Če bi izpadli, bi takoj prekinil pogodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

1

Koper, Krka | Koprčani so se razveselili obstanka v prvi ligi šele po dodatnih kvalifikacijah. | Foto Grega Valančič/Sportida

Koprčani so se razveselili obstanka v prvi ligi šele po dodatnih kvalifikacijah.

Foto: Grega Valančič/Sportida

''Škoda, da ne moreta obe moštvi v prvo ligo, a tak je nogomet,'' je po razburljivem dvoboju na Bonifiki, o katerem se bo še dolgo govorilo, saj sta Koper in Krka poskrbela za nepozaben nogometni spektakel, odvrnil Mitja Viler. Krki je čestital tako za predstavo kot za zmago (3:2) in dodal, da bi, če bi njegov Koper ostal brez prve lige, verjetno prekinil pogodbo s klubom. Oddahnili so tudi njegovi soigralci.

Koper, Krka
Sportal Nora tekma v Kopru! Dišalo po ogromni senzaciji Krke, a ...

Ko je Mitja Viler v zadnjem desetletju branil barve Maribora, je bil vajen osvajati najvišja mesta. Pozimi, ko se je odločil za vrnitev na Obalo, pa je pričakoval, da se bodo Koprčani spomladi potegovali vsaj za Evropo. Izkazalo se je, da so bila pričakovanja prevelika. Skromni rezultati so pahnili Koprčane na deveto mesto, tako da so morali kanarčki obstanek reševati celo v dodatnih kvalifikacijah. Prišlo je do menjave trenerja, predsednik Ante Guberac je namignil, da bi lahko zapustil odgovorni položaj, nogometaši Kopra pa so na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij v Novem mestu zmagali z 2:0 in poskrbeli za boljšo voljo.

Fotogalerija s tekme v Kopru, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 30

Ko so navijači pričakovali, da se bodo kanarčki na povratnem srečanju doma rutinsko sprehodili do obstanka, pa se je zapletlo. Krka je po dobri uri vodila že s 3:0, Kopru se je začel sesuvati svet, na Bonifiki je zadišalo po dolenjski pravljici. Gostitelji so v zadnjih 20 minut krenili z visokim zaostankom, a je nato le sledil srečen konec. Z dvema zadetkoma so spravili Novomeščane v solze in si rešili sezono. Obstanek so čustveno proslavili na zelenici skupaj z zvestimi navijači, ki bodo tako spremljali prvoligaške dvoboje na Obali tudi v prihodnji sezoni. Ni pa manjkalo dosti, da bi se vrnili v 2. SNL.

''Krka je igrala zelo lepo, čestital sem jim. V tekmo smo šli res slabo, a to je šola za prihodnjo sezono. Čeprav sem med najizkušenejšimi v ekipi, v taki situaciji še nisem bil. Koper je moje mesto, moj klub. Ne vem, kako bi se jutri sprehodil po ulicah, če bi danes izgubili. Verjetno bi, če bi izpadli, takoj prekinil pogodbo. Očitno nas je nekdo nagradil, ker ima ekipa 'dober karakter'. Škoda, da ne moreta obe moštvi v prvo ligo, a tak je nogomet,'' je po dinamičnem srečanju v Kopru, ki je nosil ogromen vložek, povedal Viler.

Sašo Udovič
Sportal Legenda slovenskega nogometa ne more več molčati: To ni bilo pravično!

Juffo se počuti deset kg lažjega

Odrešilni zadetek za Koper je prispeval Ivan Borna Jelić Balta. | Foto: Grega Valančič/Sportida Odrešilni zadetek za Koper je prispeval Ivan Borna Jelić Balta. Foto: Grega Valančič/Sportida Gostitelji so prišli do obstanka po zaslugi zadetkov Victorja Juffa in Ivana Borne Jelića Balte. Brazilec je zadel le nekaj sekund po tem, ko je Nardin Mulahusejnović zapravil 11-metrovko, Hrvat pa v 84. minuti, ko je bil najvišji v skoku in s tem vrnil Koper med žive.

''Po zaostanku smo enostavno morali nekaj narediti za svoje navijače, klub, predsednika, za vse nas,'' je dejal strelec drugega gola za Koper. Podajo je prispeval Juffa, ki je slikovito opisal olajšanje po priigranem obstanku. ''Veseli me, da sem prispeval podajo in gol za obstanek v ligi. Po tekmi se počutim deset kg lažjega, tako veliko breme smo vsi nosili,'' ni skrival sreče Južnoameričan, ki od sezone 2021/22 pričakuje bistveno boljše rezultate.

Martin Pregelj v objemu s Timotejem Dodlekom in Nedžadom Okčićem, ki je med srečanjem izgubil glas. | Foto: Grega Valančič/Sportida Martin Pregelj v objemu s Timotejem Dodlekom in Nedžadom Okčićem, ki je med srečanjem izgubil glas. Foto: Grega Valančič/Sportida

Če ne bo sprememb, ga bo v novo sezono popeljal Nedžad Okčić, ki bo stresno srečanje s Krko pomnil tudi po tem, da je po drugem zadetku Dolenjcev izgubil glas. Takrat je vodenje varovancev aktivneje prevzel njegov pomočnik Martin Pregelj in po ''sladkem'' porazu Kopra povedal: ''Verjeli smo v preobrat in ta se je na koncu tudi zgodil. Prilagodili smo se dogajanju, in vesel sem, da smo uspeli.'' Koper se je tako med člani prvoligaške družine pridružil Muri, Mariboru, Olimpiji, Domžalam, Bravu, Taboru, Aluminiju, Celju in Radomljam.

Robert Kuzmič
Sportal Poslovnež, ki bi si v Prekmurju zaslužil spomenik
Ne spreglejte