Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 6. 2012,
22.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

navijači London Petra Majdič

Torek, 19. 6. 2012, 22.18

8 let

Z navijači v London tudi Petra Majdič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poleg slovenskih športnikov se na olimpijske igre pripravljajo tudi številni navijači. Nagrajencem nagrade igre Telekoma Slovenije bo družbo delala tudi Petra Majdič.

Odštevanju do začetka športnega vrhunca leta 2012, olimpijskih iger v Londonu, so se pridružili tudi številni nekdanji in še aktivni slovenski športniki, ki so se na povabilo Telekoma Slovenije zbrali na posebni prireditvi v Kristalni palači. Andraž Vehovar, Miro Cerar, Urška Hrovat, Rene Mlekuž, Uroš Zorman in drugi so prisostvovali zaključku akcije dolgoletnega pokrovitelja slovenske olimpijske družine, ki bo avgusta v London popeljal 22 navijačev. Slednjim bo družbo delala tudi nekdanja tekaška šampionka in dobitnica bronaste olimpijske kolajne z zadnjih ZOI v Vancouvru Petra Majdič. V Londonu še zdaleč ne bo zgolj ena od navijačic, temveč bo imela tudi vidnejšo vlogo. ''Da, navijali bomo za naše, a v ozadju je dober, globlji namen. Več težko povem. Naj ostane skrivnost. Podpiram pa takšne akcije, v katerih sponzorji športnikom omogočajo, da se na igrah ne počutijo osamljene in majhne,'' pravi Majdičeva, ki je pred kratkim nastopala tudi kot ambasadorka planiške kandidature za organizacijo svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah 2017. Sama pravi, da na ta način nekaj vrača okolju, ki je vlagalo vanjo.

O pomembnosti vlaganja v okolje in v tem primeru šport sta se razgovorila tudi prvi mož Olimpijskega komiteja Slovenije dr. Janez Kocijančič in predsednik uprave Telekoma Slovenije Ivica Kranjčević. ''Ko športniki zmagujejo, so za vse nacionalni ponos. Ko jim gre slabše od rok, se mnogi sprašujejo o smiselnosti vlaganja v šport. A pomembno je, da športnikom vseskozi stojimo ob strani. Verjamem in upam pa, da nas bodo letos razveseljevali z dobrimi rezultati v Londonu,'' je med drugim dejal Kranjčevič.

Ne spreglejte