Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 2. 2014,
22.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

smuk trening Bode Miller

Četrtek, 6. 2. 2014, 22.34

8 let

V senci slovenske nesreče Bode Miller pokazal zobe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na olimpijskih igrah v Sočiju alpski smučarji še tretjič preizkušajo smukaško progo. Med njimi tudi Slovenca Rok Perko, ki je grdo padel, zato je bil trening nekaj časa prekinjen, in Klemen Kosi.

Slovenskim spremljevalcem tretjega moškega treninga smuka je dih zastal že ob štartni številki ena, ki jo je nosil Rok Perko. Tržičan je pri skoku v srednjem delu proge izgubil nadzor nad smučmi in telesom ter grdo padel. Po drsenju in premetavanju je na snegu pustil krvav madež. Po nekaj minutah se je slovenski smukač dvignil in oddrsel na ciljni iztek, kjer je nato v bolečinah in z okrvavljenim obrazom sedel v zdravniško vozilo in se odpeljal na dodatne preglede.

V senci grdega padca pa se je že na treningu razplamtel pravi boj med Američanom Bodejem Millerjem in vodilnim smukačem svetovnega pokala Akslom Lundom Svindalom. Če gre soditi po prikazanem na treningih, utegneta pravi boj nadaljevati v nedeljo, ko bo z moškim smukom na sporedu prvi vrhunec olimpijskih iger. Na zadnjem preizkusu terena pred prvo smučarsko tekmo na ZOI 2014 je bil hitrejši Američan. Kot najboljši med vsemi je Svindala ugnal za 66 stotink sekunde, tretji pa je bil s sekundo zaostanka Italijan Peter Fill.

Z generalko je bil ob Millerju zelo zadovoljen tudi Klemen Kosi. Mariborčan je namreč presenetil in postavil 15. čas, za najhitrejšim pa je zaostal dve sekundi in 86 stotink.

"V primerjavi s prvima treningoma sem se te zahtevne proge lotil bolj pametno. Prvič v sezoni sem bil ob prihodu v cilj zadovoljen z rezultatom. Vem sicer, da so nekateri tekmovalci v zadnjem delu varčevali z močmi, tako da ta rezultat ni povsem realen. Zadovoljen pa sem tudi z vožnjo. Zdaj moram to prenesti še na tekmo," je bil zadovoljen Kosi, ki je pred smukaškim nastopom opravil še krajši slalomski trening, tako da Perkovega padca ni videl.

Ne spreglejte