Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 7. 2012,
17.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

olimpijske igre

Nedelja, 29. 7. 2012, 17.49

8 let

Tokič napredoval med najboljših 32

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bojan Tokič se je uvrstil med najboljših 32 olimpijskega turnirja. Potem ko je bil v prvem krogu prost, je v drugem krogu s 4:3 ugnal argentinskega veterana kitajskega rodu Liu Songa.

Bojan Tokič je proti naturaliziranemu Argentincu Liu Songa v prvem nizu začel odlično, ga dobil z neverjetnih 11:0, potem pa v nadaljevanju, kot da bi se ustrašil suverene zmage, tekmecu dovolil vsiliti svoj ritem. Že pred dvobojem je dejal, da mu ni všeč Argentinčeva obrambna igra in prav to ga je danes skoraj stalo zmage. "Tudi jaz sem bil presenečen, ko sem prvi niz dobil z 11:0. Takoj sem odšel do trenerja in rekel: to je malo čudno, ne verjamem, da bo šlo tako gladko naprej. Dvoboj sem imel pod nadzorom, potem pa sem naredil nekaj napak, popustil in spreobrnil je izid. Je kakovosten, to da je 120. na jakostni lestvici, to ni realno. Igra na enem ali dveh turnirjih na leto, ameriške igre in svetovno prvenstvo, to je vse. Če bi igral na turnirjih svetovne serije, bi bil prav gotovo višje. Vedel sem, da bo težko, ne ustreza mi obrambna igra, tega ne maram. Potem pa sem preveč ‘forsiral’, neumno odigral in ta neumnost me je skoraj stala zmage," je dvoboj ocenil Tokič. S svojo igro je bil zadovoljen, čeprav mu ni uspelo prenesti na treningu dosežene stopnje tudi v tekmovalno dvorano. "Nekatere stvari niso bile optimalne v igri. Tukaj ne iščem popolnosti. Forehand je bil v redu, igra nad mrežo tudi, led na olimpijskih igrah je prebit, jutri bo dosti boljše."

Trener Bojan Rak je dejal, da Tokič sploh ni uporabljal servisa na "backhand". "Backhanda nisem serviral, saj me je začel ‘hecati’ z rdečo gumo. Treba je bilo biti hiter na nogah, umikati telo, ni bilo enostavno. Je pa res, da sem se malo preveč ustrašil te obrambne igre. Vseskozi sem upal, da ga bom začutil, spremenil sem igro v forehand in potem bolj pametno odigral," je povedal Tokič, ki se bo v ponedeljek ob 13. uri pomeril z desetim nosilcem, Gao Ningom. "V tej sezoni, ki se izteka s temi olimpijskimi igrami, sva odigrala dva dvoboja, kjer sem enega dobil, enega izgubil. Sem optimističen, razmišljam o tem, da je tudi ta ovira premostljiva. On je vseskozi okrog 15. mesta na lestvici, je kakovostnejši igralec, a ne nepremagljiv. Po slogu igre je napadalec, čvrst in stabilen, stoji nad mizo. Je zelo dober igralec, precej ne bom smel delati toliko napak kot danes, ampak dvigniti raven igre," je še dejal Tokič.

Ne spreglejte