Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 2. 2014,
16.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aksel Lund Svindal Felix Neureuther

Ponedeljek, 17. 2. 2014, 16.15

8 let

Svindal ima dovolj Sočija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Norveški smučarski as Aksel Lund Svindal se je odločil, da bo predčasno zapustil Soči in se vrnil domov.

Svindal na treh dosedanjih preizkušnjah, smuku, superkombinaciji in superveleslalomu, ni izpolnil pričakovanj ter ni upravičil statusa glavnega favorita. Soči tako zapušča brez osvojene olimpijske kolajne.

Svindal se bo domov odpravil že v torek. Kot uraden razlog za predčasno zapustitev olimpijskih prizorišč v alpskem smučanju Roza Hutor, na sporedu sta še veleslalom in slalom, je navedel težave z zdravjem oziroma alergijami.

Svindal je bil pred štirimi leti med najuspešnejšimi udeleženci olimpijskih iger v Vancouvru oziroma Whistlerju, osvojil je tri kolajne oziroma popoln olimpijski komplet, zlato v superveleslalomu, srebro v smuku in bron v veleslalomu. V Sočiju pa mu je Fortuna obrnila hrbet, najbližje kolajni je bil s četrtim mestom v smuku, sedmi je bil v superveleslalomu in 12. v superkombinaciji.

"Vse težave, ki sem jih imel tukaj v Sočiju, so načele tudi mojo psihično pripravljenost, zato sem presodil, da bi bilo najbolje, če se umaknem ter si doma obnovim in naberem novih moči oziroma prihranim energijo za preostanek sezone," je v izjavi poudaril 31-letni Norvežan, ki bo do konca sezone skušal ubraniti vodilni mesti v posebnih seštevkih svetovnega pokala v smuku in superveleslalomu. Kot trenutno drugouvrščeni v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je tudi v neposrednem boju za veliki kristalni globus.

Zaradi bolečin v vratu vprašljiv tudi Neureuter

S težavami se sooča tudi glavni nemški adut Felix Neureuther, ki je imel pred odhodom v Soči prometno nesrečo, katere posledice še vedno čuti. Zaradi bolečin v vratu je vprašljiv njegov nastop na veleslalomu. Vse bolj kaže, da bo veleslalom izpustil in se skušal čim bolj pripraviti na slalom, v katerem je med glavnimi favoriti za kolajne, čeprav ni bil brez možnosti, sploh glede na letošnjo formo, tudi v veleslalomu.

V slalomski razvrstitvi svetovnega pokala je Nemec na drugem mestu tik za Avstrijcem Marcelom Hirscherjem. Zmagal je na slalomih v Kitzbühlu in Bormiu ter na veleslalomu v Adelbodnu in je bil še dvakrat na stopničkah na slalomih v Wengnu, kjer je bil drugi, in Schladmingu, kjer je bil tretji.

Ne spreglejte