Sreda,
15. 5. 2024,
15.15

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25
Sandi Murovec Pariz 2024 Pariz 2024 olimpijske igre

Natisni članek

Sreda, 15. 5. 2024, 15.15

2 meseca

Olimpijska kolekcija za Pariz 2024

Slovenski športniki v Pariz elegantni z baretkami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25
Pariz 2024 olimpijska kolekcija | Foto OKS/Aleš Fevžer

Foto: OKS/Aleš Fevžer

Olimpijski komite Slovenije je predstavil oblačila, s katerimi slovenski športniki poleti odhajajo na olimpijske igre v Pariz. Oblikovana so nekoliko bolj elegantno, a še vedno funkcionalno, primerno pariškim športnim odrom, pravijo.

Anouk Garnier
Sportal Za Guinnessov rekord: po vrvi splezala na Eifflov stolp #video

Pariz 2024 olimpijska kolekcija | Foto: OKS/Aleš Fevžer Foto: OKS/Aleš Fevžer

Pariz 2024 olimpijska kolekcija | Foto: OKS/Aleš Fevžer Foto: OKS/Aleš Fevžer Modra, zelena in bela so že leta značilne barve pred katerimi trepetajo nasprotniki slovenskih športnic in športnikov, so zapisali pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Te tradicionalne barve so zaščitene s strani Olimpijskega komiteja Slovenije, dodana pa jim je črtna oblika Triglava.

Vlogo glavnega oblikovalca je tudi tokrat prevzel Sandi Murovec, ki je prvo slovensko olimpijsko kolekcijo oblikoval za olimpijske igre v Londonu 2012. Izstopa francoska baretka za slavnostno otvoritev, ki je vsekakor en izmed najbolj elegantnih in tudi funkcionalnih kosov opreme. Z njo se bo olimpijska reprezentanca Slovenije poklonila državi prirediteljici in sprejela del njihove kulture. Baretka bo v svetlo sivi barvi dopolnjevala spodnji del opreme za slavnostno otvoritev in dodala pridih elegance, ki je zaželen za ta edinstven dogodek.

Kolekcija Pariz 2024 je tudi tokrat pripravljena v sodelovanju s tradicionalnim opremljevalcem slovenskih olimpijcev, blagovno znamko PEAK.

Na uradnem fotografiranju so v kolekciji pozirali atleti Anita Horvat, Neja Filipič in Luka Janežič, jadralec Žan Luka Zelko in plavalec Peter John Stevens. Javna predstavitev sledi 18. maja ob 11.00 v ljubljanskem BTC City. Od sobote bodo naprodaj tudi za navijače.

Pariz 2024 olimpijska kolekcija | Foto: OKS/Aleš Fevžer Foto: OKS/Aleš Fevžer

olimpijski ogenj
Sportal Olimpijski ogenj Francozom in na pot v Pariz