Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 2. 2016,
16.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lillehammer

Petek, 19. 2. 2016, 16.38

8 let

Slovenska mešana ekipa izpadla v četrtfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Predzadnji tekmovalni dan drugih zimskih mladinskih OI je prinesel zadnja slovenska nastopa. Meta Hrovat in Anže Čufar sta v paralelnem slalomu mešanih ekip izpadla v četrtfinalu.

Na smučarskem poligonu v Hafjellu so se ob sneženju odvili sila zanimivi izločilni dvoboji mešanih ekip alpskih smučark in smučarjev v paralelnem slalomu. Sobotni spored tekmovanja je bil sicer precej okleščen, zaradi slabega vremena se je večina tekem na prostem že odvila v petek.

Skupno je bilo na startu osem parov osmine finala, torej 16 ekip: Norveška - Češka, Kanada - ZDA, Slovenija - Hrvaška, Italija - Rusija, Avstrija - Japonska, Francija - Finska, Nemčija - Švedska, Švica - Belgija.

Meta Hrovat je več kot odlično opravila svoje delo, saj je dobila prav vse štiri dvoboje s tekmicama ter Sloveniji privozila dvakrat izenačena izida v osmini finala in četrtfinalu.

V osmini finala sta bila hitrejša za manj kot desetinko sekunde

Gorenjka je najprej za 83 stotink in v drugo še za 80 stotink sekunde ugnala Zbašnikovo, medtem ko je Anže Čufar prvo za 93 stotink sekunde in v drugo za 71 stotink sekunde izgubil s Kolego. Slovenca sta v četrtfinale napredovala za devet stotink sekunde boljšim izidom.

V boju z Rusoma se je ponovila zgodba iz prvega kroga. Hrovatova je bila v prvo za 42 stotink sekunde in nato v drugo za 28 stotink sekunde boljša od Anastasije Silantjeve, kar pa je bilo vseeno premalo za polfinale. Čufar je namreč izgubil oba dvoboja z Aleksejem Konkovom z večjim zaostankom, za 71 oziroma 70 stotink sekunde.

Rusa sta se prebila vse do velikega finala, v katerem sta za končno srebro izgubila boj za zlato z Nemcema Lucio Rispler in Jonasom Stockingerjem z 1:3. V malem finalu sta boj za bron dobila Finca Riikka Honkanen in Sampo Kankkunen, ki sta bila s 3:1 boljša od Kanadčanov Ali Nullmeyer in Justin Alkier.

Slovenska alpska smučarja sta na koncu osvojila peto mesto. Peto mesto sta si razdelila s preostalimi četrtfinalisti Avstrijcema, Norvežanoma in Švicarjema. Preostali udeleženci, ki so izpadli v prvem krogu, osmini finala, pa so si razdelili deveto mesto.

Ne spreglejte