Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
9. 2. 2014,
10.40

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Gregor Schlierenzauer Soči olimpijske igre

Natisni članek

Nedelja, 9. 2. 2014, 10.40

8 let, 4 mesece

Schlierenzauer se spogleduje s prav posebno misijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Gregor Schlierenzauer, avstrijski skakalni šampion, je celotno sezono podredil olimpijskim igram. V karieri je osvojil praktično vse, kar se osvojiti da. Bo v Sočiju postal še mogočnejši?

Čeprav šteje šele 24 let, je Gregor Schlierenzauer v karieri postavil že ogromno mejnikov. Odličja z največjih tekmovanj se kar lepijo nanj. Uspešen je tudi v svetovnem pokalu, zmagoval je že na prestižni novoletni turneji, trenutno pa se lahko pohvali z največ zmagami v svetovnem pokalu. Bera se je za zdaj ustavila pri številki 52.

Kar mu manjka v vitrini, je le še posamična zlata medalja na zimskih olimpijskih igrah. Sicer že ima ekipno olimpijsko zlato iz Vancouvra pred štirimi leti, a si želi na vrh stopiti tudi sam. Celotno sezono je podredil Sočiju, izpustil zadnji dve postojanki v svetovnem pokalu v Saporu in Willingenu, vmes za krajši čas skočil celo v Dubaj, da si je zbistril glavo, zdaj pa je trdno odločen, da naredi še ta korak, ki si ga želi.

A se ob prihodu v Soči vse ni začelo tako, kot si je želel. Imel je nekaj zdravstvenih težav, po četrtkovem večernem treningu pa so mu naslednje jutro na vrata potrkali možje postave, ki skrbijo za dopinške preglede na olimpijskih igrah.

Pri zadnjem skoku v sobotnih kvalifikacijah je spet pokazal, da ima v nogah dinamit, ki ga lahko ponese tudi na najvišjo stopničko. Skupaj z Nemcem Severinom Freundom sta namreč skočila 104 metre in imela najboljši rezultat.

Schlieri kot konkurenta za zlato medaljo izpostavlja tudi moštvenega kolega Michaela Hayböcka, ki je bil najboljši v kvalifikacijah in je v zadnjem času v dobri formi. "Veliko kandidatov je za odličja in mislim, da imamo Avstrijci dobro izhodišče. Hayböck je v Sočiju prikazal dobre predstave in zame je, če bo le zadržal to mirnost, največji kandidat za zlato medaljo. Verjamem vanj. Se bomo pa bojevali za vsak centimeter," je Schlieri pred prvo skakalno preizkušnjo na olimpijskih igrah, ki se bo začela danes ob 18.30 po našem času, zapisal na svoji spletni strani.

Ne spreglejte