SiolNET. Sportal Olimpizem
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdo bo prevzel Ulagovo vozovnico?

3

termometer

Izvršilni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije bo predvidoma v petek naznanil, kdo bo vodja slovenske delegacije na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju.

Primož Ulaga, ki je pred dobrim mesecem odstopil kot predsednik Smučarske zveze Slovenije in posledično postal nezaželen tudi v vlogi vodje slovenske delegacije na februarskih olimpijskih igrah v Sočiju, bo še ta teden dobil naslednika. Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič naj bi namreč v torek oznanil začetek korespondenčne seje izvršilnega odbora, ki se bo "končala" v petek. Ključna točka je prav vprašanje vodje ruske odprave. Glasovalno pravico bodo imeli člani izvršilnega odbora, ki zastopajo olimpijske športe, kot vse kaže, pa bodo imeli na voljo tri kandidate – Petro Majdič, Enza Smrekarja in Matjaža Rakovca.

Nekdanjo olimpijko Majdičevo je že pred dobrim tednom predlagal odbor za vrhunski šport pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Po sagi okrog Ulage je po mnenju omenjenega olimpijskega organa prav junakinja iz Vancouvra, ki se danes ukvarja s prodajo športne opreme, najbolj sprejemljiva kandidatka. To je na zadnji seji IO OKS odločno poudaril tudi veslaški šampion Iztok Čop in zatrdil, da mednarodna olimpijska druščina toplo pozdravlja imenovanja nekdanjih športnikov na takšne položaje.

Pri klasičnih športnih funkcionarjih v vlogi vodje odprave pa vztrajata panožni zvezi, ki bosta prispevali glavnino športnikov na letalu za Soči. Iz hokejske zveze so namreč v nedeljo oznanili pričakovanega kandidata – predsednika Rakovca, nekdanjega vaterpolista, ki je v HZS vstopil kot predsednik uprave Zavarovalnice Triglav. Pod najavo kandidature se je podpisal kar sam in med drugim obljubil, da bo za korektno in odgovorno opravljanje funkcije vodje odprave olimpijske reprezentance uporabil vse svoje dozdajšnje znanje in prakso iz poslovnega in športnega sveta.

Že pred tem pa so pri Smučarski zvezi Slovenije prednost pred Majdičevo dali v. d. predsednika Enzu Smrekarju, sicer gospodarstveniku, ki je v smučarsko druščino zakorakal na pobudo Tomaža Lovšeta. Kot predstavnik enega od pokroviteljev (Droga) je namreč postal podpredsednik SZS in nato po odstopih Lovšeta in Ulage tudi začasni predsednik. Ob tem ni skrivnost, da se Smrekar ogreva tudi za kandidaturo na januarskih volitvah za predsednika SZS. Ali mu bo uspel veliki met, bo znano že pred Sočijem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin