Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
18. 2. 2014,
18.30

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze Vanessa Mae Soči 2014

Torek, 18. 2. 2014, 18.30

2 leti, 2 meseca

En oder, dve virtuozinji: Tina Maze in Vanessa Mae

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na smučarski progi sta se že pomerili, vsaj v šali pa se Tina Maze in Vanessa Mae "dogovarjata" tudi za skupen glasbeni nastop.

Slovenska smučarska šampionka Tina Maze je bila kot zmagovalka in olimpijska prvakinja osrednja zvezda torkovega veleslaloma v smučarskem središču Rosa Hutor nad Sočijem. A precejšnje pozornosti je bila deležna tudi smučarka, ki je zasedla povsem zadnje (67.) mesto in za Črnjanko zaostala 50 sekund in 10 stotink. V grozdu eksotičnih tekmovalk reprezentantka Tajske Vanessa Vanakorn niti ne bi tako izstopala, če se ne bi pod čelado in očali skrival obraz svetovno poznane violinistke - Vanesse Mae.

Koncert? Zakaj pa ne?!

Smučarska in glasbena zvezdnica pa se v ciljni areni veleslalomske proge nista srečali prvič. Že pred dnevi sta se namreč v olimpijski vasi zapletli v krajši pogovor. "Tina Maze … Vesela sem, da sem jo spoznala. Je izjemna ženska in odlična športnica. Vem tudi za njeno glasbeno strast. Predlagala sem ji, da bi morala po smučarski karieri posneti glasbeni album, padlo pa je celo nekaj šal o morebitnem skupnem koncertu. Le zakaj ne? Obe sva mladi v glavah in mladi pri izkoriščanju sposobnosti. V življenju je pomembno, da raziskujemo nova področja. Zame je to alpsko smučanje, za Tino pa glasba," je na naše vprašanje odgovorila 35-letna Londončanka, kitajske in tajske krvi.

Zanimivega vprašanja o sloviti violinistki pa je bila deležna tudi Mazejeva. Ameriški novinar jo je namreč pobaral, ali bi svoje olimpijsko zlato zamenjala za deset milijonov prodanih glasbenih albumov. Tina je bila kljub šaljivi naravi vprašanja zelo odločna. "Ne! Ste nori? Jaz sem vendar športnica. Trdim pa, da človek za glasbo ni nikoli prestar, za šport pa nedvomno," je dejala tokrat nasmejana Črnjanka in dodala: "Vesela sem, da sem jo spoznala in z njo spregovorila nekaj prijetnih besed. Je velika osebnost."

V Slovenijo se bo še vrnila

Ni skrivnost, da je Vanesa Mae do zadostnega števila točk Mednarodne smučarske zveze (FIS) za nastop na zimskih olimpijskih igrah prišla prav v Sloveniji. Januarja je namreč nastopila na štirih tekmah na Krvavcu, zato ne skriva naklonjenosti do Tinine domovine. "V Slovenijo, kjer imam kar nekaj prijateljev, se bom z veseljem vrnila. Nanjo me vežejo lepi spomini. Priznam pa, da ob mojem zadnjem obisku vreme ni bilo pretirano lepo. Zaradi megle in dežja smo dolgo čakali na tiste tekme, a jih naposled le dočakali," je krajši pogovor sklenila ljubiteljica alpskega smučanja, ki pa se bolj domače in samozavestno vendarle še vedno počuti na glasbenih odrih.

Ne spreglejte