Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 4. 2016,
11.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Rio 2016

Torek, 19. 4. 2016, 11.46

6 let, 7 mesecev

Brazilcem kljub krizi visoka ocena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Pri Mednarodnem olimpijskem komiteju so po zadnjem obisku Ria prepričani o tem, da so Brazilci kljub politični in gospodarski krizi dobrih 100 dni pred odprtjem dobro pripravljeni na olimpijske igre.

Še 108 dni do olimpijskih iger ... | Foto: Še 108 dni do olimpijskih iger ...

Koordinacijska komisija Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki jo vodi predsednica Nawal El Moutawakel, je končala že deseti nadzorni obisk. To je bil zadnji načrtovan obisk pred igrami, ki se bodo začele 5. avgusta.

Med obiskom so se člani Mokove komisije seznanili z zadnjimi novostmi, ogledali so si olimpijska prizorišča v mestu, v olimpijskem parku in v Deodoru, sestali pa so se tudi s predstavniki treh ravni oblasti, mestne, zvezne in državne.

"Vstopamo v zadnjih sto dni pred igrami. Čeprav so politične in ekonomske razmere precej zapletene in kompleksne, smo prepričani, da bodo Brazilci in Brazilija uspešno izvedli igre. Podpora lokalnih oblasti je močna, prav tako pa sodelovanje med nami, med lokalnimi športnimi zvezami in drugimi olimpijskimi partnerji. Vsem bi se rada zahvalila za njihov prispevek k olimpijskemu delu," je dejala predsednica komisije El Moutawakelova.

Še 2 odstotka

"Zadnji korak je vedno najtežji, lahko pomeni razliko med povprečnimi in izjemnimi igrami. Prepričana pa sem, da bo ekipa olimpijskih in paraolimpjskih iger Rio 2016 pripravljena na izziv. Verjamem, da bodo igre v ponos Braziliji," poudarja šefica "nadzornikov", ki so ugotovili, da je dokončanih 98 odstotkov vseh objektov, na 33 testnih tekmovanjih na olimpijskih prizoriščih pa so prav tako uspešno preizkusili vse potrebno. 

Zadovoljen je bil tudi predsednik organizacijskega odbora iger Carlos Arthur Nuzman: "Ta zadnji obisk nam je veliko pomagal. V Braziliji so težki časi, a prepričan sem, da bomo skupaj zmogli doseči vse cilje. Vemo, da nas še čakajo zaključna dela, a s partnerji trdo delamo in vem, da bo do 5. avgusta vse v redu."

Ne spreglejte