Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 7. 2018,
0.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

odbojka na mivki Tadej Boženk Danijel Pokeršnik Tjaša Jančar Tjaša Kotnik

Nedelja, 22. 7. 2018, 0.00

5 let, 9 mesecev

DP v odbojki na mivki, Kranj 2018

Na vrhu nič novega, dobili nove-stare prvake! #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Kranj 2018 | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk sta še drugič zapored ubranila naslov državnih prvakov v odbojki na mivki in ob odsotnosti Nejca Zemljaka in Jana Pokeršnika, ki sta v Aziji, še tretje leto v nizu ohranila primat najboljše dvojice v Sloveniji. V finalu sta bila boljša od Žige Kumra in Roka Možiča. V ženski konkurenci sta vlogo favoritinj upravičili Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik, ki sta v ponovitvi lanskega velikega finala ponovno premagali Ano Skarlovnik in Jeleno Pešić.

Ženski finale je postregel s ponovitvijo lanskega obračuna med Tjašo Jančar in Tjašo Kotnik ter Ano Skarlovnik in Jeleno Pešić. Jančarjeva in Kotnikova sta bolje odprli tekmo ter si priigrali nekaj točk prednosti in vse je kazalo, da bosta zlahka osvojili prvi niz. Pri rezultatu 18:7 pa sta štiri zaporedne točke nanizali tudi izkušeni Skarlovnikova in Pešićeva ter prisilili nasprotnici k odmoru. Preden je njuno serijo prekinila Kotnikova, sta dosegli še dve točki, a kljub temu morali priznati premoč.

Začetek drugega niza je bil povsem izenačen, saj sta dvojici izmenično osvajali točke do rezultata 4:4. Sledile so tri zaporedne točke obeh Tjaš, ki te prednosti nista več izpustili iz rok. Skarlovnikova in Pešićeva sta prikazali izredno požrtvovalno igro, a žal to vseeno ni zadoščalo. Jančarjeva in Kotnikova sta tako ubranili lanski naslov državnih prvakinj z 2:0 (21:14, 21:18).

Poki in Boženk še do tretje zaporedne krone

Ko Nejca in Jana ni doma, plešeta Danijel in Tadej. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Ko Nejca in Jana ni doma, plešeta Danijel in Tadej. Foto: Urban Urbanc/Sportida Zadnjo tekmo večera je pred polnimi tribunami na Slovenskem trgu suvereno začel Tadej Boženk in poskrbel za vodstvo s 3:0. Sledil je odgovor Kumra in Možiča, ki jima je uspelo ujeti priključek in sta izenačila na 8. točki. Prvi niz je bil izenačen vse do končnice, kjer sta bila uspešnejša Boženk in Pokeršnik, ki je z uspešnim blokom osvojil zadnjo točko.

V drugem nizu je prvo točko osvojil Žiga Kumer, Rok Možič pa je z blokom dodal še drugo. Mlada odbojkarja sta, kljub izenačenju na 5. točki, še naprej narekovala tempo igre in precej namučila nasprotnika. Ko sta vodila s 15:12, je že dišalo po 3. nizu, a jima je v končnici Pokeršnik in Boženk uspelo iztržiti svoje izkušnje ter sta se z 2:0 (21:19, 21:18) veselila ubranitve naslova. Za Pokeršnika je to že 7. naslov državnih prvakov, s čimer se je izenačil na drugem mestu s Samom Miklavcem, zadnje tri pa je osvojil prav v paru z Boženkom, ki je po finalu povedal: "Pričakovala sva prav takšen finale, kot se je odvijal. Niti za trenutek si nisva dovolila podcenjevati nasprotnika, saj sta fanta skozi celoten turnir dokazala, da imata željo in pogum premagati vsakogar. Dobro je, da sva ostala zbrana in v zaključkih nizov naredila natanko to, kar sva se dogovorila."

Fotogalerija iz Kranja (Urban Urbanc/Sportida):

Fotogalerija
1 / 30

Rezultati moški: Tukaj!

Rezultatu ženske: Tukaj!

mivka
Sportal Rekordno število prijav za ljubljanski spektakel
Ne spreglejte