Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 7. 2017,
19.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Olimpija

Nedelja, 30. 7. 2017, 19.10

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Aluminij

Zmajčki so se poigrali z Aluminijem #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Olimpija Aluminij | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij iz Kidričevega s 4:0 (3:0).

Navijači ljubljanske Olimpije bodo po tretji tekmi državnega prvenstva še bolj optimistični. Njihovi ljubljenci so prišli še do tretje zmage, ostali na vrhu lestvice (imajo toliko točk kot Maribor), dosegli pa skupaj že devet zadetkov. Danes so jih Kidričanom nasuli štiri in tako se je nadaljeval niz neuspešnih predstav Aluminija v Ljubljani. Na zadnjih petih prvoligaških tekmah tam še ni zmagal oziroma sploh ni dosegel gola.

Ljubljančani so v prvem polčasu povsem prevladovali, imeli žogo izrazito več v svoji posesti, sprožili deset strelov, posebej v prvih 20 minutah pa so bili tudi izjemno strelsko razpoloženi, saj so že v tem obdobju dosegli tri zadetke, ob tem pa zapravili še nekaj drugih obetavnih akcij.

Potop Kidričanov se je začel v osmi minuti, ko je Goran Brkić izvedel prosti strel z več kot 25 metrov malce z leve strani in žogo poslal v bližnji zgornji kot tekmečevih vrat. Za Brkića je bil to drugi zadetek v sezoni.

Sedem minut pozneje je Olimpija vodila že z 2:0, ko je po Brkićevem kotu nekoliko srečno s trupom oziroma s prsmi žogo v mrežo preusmeril Kenan Bajrić. Štiri minute pozneje pa se je še tretjič v sezoni med strelce vpisal Issah Abass, potem ko je zadel iz bližine po podaji Stefana Savića z desne strani.

Fotogalerija
1 / 19

V 29., 33. in 35. minuti so bili domači prek Ricarda Alvesa, Savića in Brkića premalo natančni, na drugi strani pa velja omeniti le poskus Vedrana Meseca iz 17. minute, ko je Nejc Vidmar strel z dobrih desetih metrov lepo obranil, in Matica Vrbanca, ki je v 38. minuti žogo poslal malo mimo gola.

V uvodu drugega polčasa so ob visokem zaostanku Kidričani več igrali, bili več pri žogi, toda pravih priložnosti domači niso dopustili. Zato pa je v 64. minuti Olimpija povedla že s 4:0, potem ko je Nik Kapun sprožil s skoraj 30 metrov in žogo od prečke poslal v mrežo Aluminija.

V 82. minuti je zaradi težav s krči moral z igrišča Alves, kar je ob že izkoriščenih menjavah pomenilo, da so domači zadnje minute tekme igrali z igralcem manj. Gostje pa tega niso znali izkoristiti, v 87. minuti je sicer streljal Marko Nunić od daleč, a Vidmar ni imel nobenih težav, minuto pozneje pa je bil igralec Aluminija nenatančen. Na drugi strani je v 90. minuti Alexandru Cretu prav tako od daleč le malce ogrel dlani Luke Janžekoviča.

Olimpija bo v 4. krogu v soboto gostovala v Kranju, Aluminij pa bo dan prej gostil Celje.

Olimpija : Aluminij 4:0 (3:0)

Stadion Stožice, gledalcev 2200, sodniki: Ponis (Koper), Vukan (Gornja Radgona) in Vidali (Gračišče).

Strelci: 1:0 Brkić (8.), 2:0 Bajrić (15.), 3:0 Abass (19.), 4:0 Kapun (64.).

Olimpija: Vidmar, Štiglec, Bajrić, Ilić, Apau, Čanađija (od 78. Cretu), Brkić (od 63. Tomić), Kapun, Alves, Savić, Issah Abass (od 68. Eleke).

Aluminij: Janžekovič, Vezjak, Muminović, Martinović, Jakšić, Vrbanec (od 64. Rodin), Petrovič, Tahiraj (od 74. Nunić), Mesec (od 86. Horvat), Škoflek, Mensah.

Rumeni karton: Martinović.

Rdeči karton: /.

Ne spreglejte