SiolNET. Sportal Nogomet
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zdravko Mamić si še ne bo tako kmalu oddahnil

0,38

termometer

Zdravko Mamić
Foto: Reuters

Hrvaško tožilstvo je sprožilo novo preiskavo proti svetovalcu zagrebškega nogometnega kluba Dinamo Zdravku Mamiću zaradi suma, da je oškodoval klub za najmanj 2,6 milijona evrov. Mamića bremenijo, da je z Dinamovega računa v neimenovani avstrijski banki dvignil približno 2,5 milijona evrov, določeni znesek pa prenesel na svoj in bratov račun.

Zagrebško državno tožilstvo Mamića kot nekdanjega izvršnega podpredsednika in člana uprave Dinama bremeni zlorabe zaupanja v gospodarskem poslovanju med letoma 2004 in 2007.

Kazensko ovadbo proti Mamiću je vložila hrvaška davčna uprava, tožilstvo pa je dobilo informacije tudi na temelju mednarodnega pravnega sodelovanja.

Denar naj bi nakazal na svoj in bratov račun

Hrvaško tožilstvo se je dokopalo do informacij, da je Mamić "brez resničnega in pravnega temelja z računa v avstrijski banki dvignil nekaj več kot 2,5 milijona evrov v gotovini, določeni znesek pa je nakazal na svoj in bratov račun".

Na ta način naj bi sebi zagotovil najmanj 2,57 milijona evrov nezakonite premoženjske koristi, bratu Zoranu Mamiću pa 58.800 evrov, so zapisali na spletni strani tožilstva.

Sumijo, da sta brata Mamić odškodovala Dinamo za najmanj 2,6 milijonov evrov, ker naj bi denar uporabila v lastne namene.

Proti Zdravku in Zoranu Mamiću ter še nekaterimi osebam sta vloženi dve obtožnici zaradi domnevnih finančnih malverzacij v Dinamu. V primeru ene obtožnice poteka tudi sojenje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin