Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
28. 4. 2015,
17.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Luka Zahović NK Olimpija NK Olimpija večni derbi Ljudski vrt Prva liga Telekom Slovenije Ante Šimundža Zlatko Zahović Marcos Tavares

Torek, 28. 4. 2015, 17.22

8 let

Zahović bi sladko zmago posvetil Violam

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mariborčani imajo najboljši napad v Prvi ligi Telekom Slovenije. Njegov pomemben del je Luka Zahović, ki je z 12 zadetki drugi strelec tekmovanja. Najstnik bi zmago nad Olimpijo posvetil navijačem.

Maribor se prebuja, kar je prejšnji petek na lastnih plečih občutil vratar Radomelj, ki je prejel šest zadetkov. Nevarnosti so prežale z vseh strani, vijolice so bile po dolgem času zelo učinkovite in napovedale, da prvega mesta ne nameravajo oddati prav nobenemu. Državni naslov je vedno bližje, zmaga na večnem derbiju z Olimpijo pa bi ga le še bolj približala. Prvi favorit za naslov prvaka ima za slovenske razmere atomski napad in štiri nadpovprečne napadalce, ki si delijo igralne minute. "Smo nepredvidljivi in imamo širok kader, ki je v vsakem trenutku pripravljen igrati. Veselimo se tekme v sredo. Dali bomo vse od tebe, da dosežemo zmago, ki bi jo radi posvetili našim navijačem, Violam," je pred zadnjim večnim derbijem v tej sezoni izpostavil Luka Zahović.

Mariborčani imajo najboljši napad v Prvi ligi Telekom Slovenije. Na 29 nastopih so dosegli 58 zadetkov. Na tekmi torej dosežejo okrogla dva zadetka. Če bi to ponovili v sredo, bi se morala Olimpija pošteno namučiti, če bi hotela ostati neporažena. Nevarna pa je tudi ljubljanska ekipa. Čeprav je na lestvici šele na četrtem mestu, ima drugi najboljši napad. V polno je zadela 46-krat, v zadnjem obdobju pa nekoliko pokvarila strelsko statistiko, saj se je v zadnjih štirih krogih veselila le enega zadetka. Kot da varčuje z goli za sredin spektakel v Ljudskem vrtu, kjer se je v tej sezoni že izkazala in skoraj spravila na kolena Maribor (3:3).

Olimpiji je lažje igrati v gosteh kot pa v Stožicah

Na jesenskem derbiju, ki se je v Ljudskem vrtu končal brez zmagovalca (3:3), domačim pa je točko v sodnikovem podaljšku priigral kapetan Marcos Morales Magno Tavares, je Olimpija dala misliti vijolicami. Če bi takšne predstave ponovila večkrat, bi imela zdaj v žepu večje število točk in bi bila veliko bližje vodilnemu tekmecu, tako pa si je na dvobojih z na papirju slabšimi tekmeci, predvsem Krko, dovolila preveč razočaranj. "Olimpija je dokazala, da v gosteh igra bolje. Mogoče ji to olajša psihično pripravo, mogoče ji je v gosteh lažje igrati kot v Stožicah. Jeseni je v Ljudskem vrtu odigrala solidno tekmo. Če bomo pravi in bomo tekli vseh 90 minut, gostje nimajo veliko možnosti za zmago," pred dvobojem sporoča mladi reprezentant, ki je v tej sezoni dosegel ducat zadetkov, največ v svoji karieri.

Maribor je v Domžalah pokazal svojo moč

Vesel je, da je Maribor s prepričljivo zmago nad Radomljami (6:1) prekinil niz neprepričljivih rezultatov. Maribor je na zadnjih osmih tekmah zmagal le dvakrat, kar štirikrat pa se je s tekmeci razšel brez zmagovalca.

"Pač se nam ni izšlo. Zdaj je najpomembneje, da Maribor spet zmaguje iz tekme v tekmo. V Domžalah smo pokazali svojo moč. Zelo smo motivirani za nadaljevanje prvenstva," sporoča pred zadnjimi sedmimi nastopi. Maribor je podobno kot Olimpija že končal nastope v pokalu Slovenije, tako da ga do konca sezone čakajo le še prvoligaške obveze. Želi zadržati prvo mesto in ubraniti naslov prvaka.

To bi bila že 13. državna krona, ki bi mestu ob Dravi prinesla najbolj potrebno nagrado, nastop v kvalifikacijah za mikavno ligo prvakov.

Karantena je koristila ekipi

Sin športnega direktorja Maribora Zlatka Zahovića je dodal, da ga naprej vleče želja po doseganju zadetkov ter premagovanju tekmeca. "Želji morata biti vselej enaki in na najvišji ravni. Le tako te lahko vlečeta naprej in te delata posebnega," sporoča mariborski dijak, ki se je pred srečanjem z Radomljami skupaj s soigralci odpravil v karanteno.

"Ko izklopiš vse zunanje vplive, si stoodstotno osredotočen na svoje delo. Ne vem, ali je bil to glavni razlog za boljšo predstavo nad Radomljami, a je to vsekakor koristilo ekipi," se pridružuje mnenju, da je druženje v karanteni, ki ga je v pozitivni luči opisal tudi trener Ante Šimundža, pomagalo k boljšemu ozračju in temu, da so nogometaši Maribora v pomembnem trenutku stopili skupaj.

To so prepoznali tudi gledalci, ki bi lahko v sredo dobro napolnili tribune Ljudskega vrta, za dodatno zabavo pa bodo s sprotnimi dogodki poskrbeli prireditelji. Piko na i naj bi predstavljala sladka zmaga nad največjim tekmecem, ki bi jo Zahović posvetil Violam.

Ne spreglejte