Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2021,
2.06

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,12

8

Natisni članek

Saul Niguez Igor Vekić NK Bravo Real Madrid Eduardo Camavinga NK Celje NK Maribor NK Maribor Antoine Griezmann NK Domžale NK Aluminij Nikola Vlašić Moise Kean Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Kylian Mbappe Kylian Mbappe poletni prestopni rok

Sreda, 1. 9. 2021, 2.06

2 leti, 7 mesecev

Zadnji dan poletnega prestopnega roka

Norišnica v Španiji! Griezmann zapustil Barcelono, Saul pa Atletico.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,12

8

Eduardo Camavinga | Mladi Francoz Eduardo Camavinga je postal eno izmed najbolj izstopajočih imen zaključka prestopnega roka. | Foto Reuters

Mladi Francoz Eduardo Camavinga je postal eno izmed najbolj izstopajočih imen zaključka prestopnega roka.

Foto: Reuters

Tako vročega poletnega prestopnega roka pa že dolgo ne! Superzvezdnika Lionel Messi in Cristiano Ronaldo sta našla novega delodajalca, Jack Grealish in Romelu Lukaku sta snubce stala krepko nad sto milijonov evrov, Kylian Mbappe pa je kljub izdatni ponudbi Reala ostal v Parizu. Kraljevi klub je pripeljal francoskega čudežnega dečka Eduarda Camavingo, Chelsea pa Saula. Za največjo popestritev finala prestopnega roka pa je poskrbel Antoine Griezmann, ki se je iz Barcelone vrnil k Oblakovemu Atleticu, Katalonci so dobili novega napadalca.

01:53

Trije veliki prestopi z zamudo

01:30

Griezmann spet pri Atleticu!

01:07

Sarabia iz PSG k Sportingu

01:00

Saul iz Atletica k Chelseaju

00:31

PSG pripeljal Portugalca

00:12

Japonec pri Arsenalu

00:07

Igor Vekić gre na Portugalsko

23:43

Bellerin iz Londona v Sevillo

22:20

Mudrinski okrepil Maribor

22:17

Uradno: Griezmann v Atletico

21:28

Griezmann na posojo v Atletico

20:47

Iz Ajaxove akademije v Celje

20:38

Saul na posojo k Chelseaju

20:36

Olmo na radarju Barcelone

20:19

Srbski napadalec v Domžalah

20:12

Se Griezmann vrača v Madrid?

19:45

Še Emerson zapušča Katalonijo

18:39

Real podpisal s Camavingo

18:35

Moriba zapustil Barcelono

17:40

Mlada Nigerijca v Domžalah

16:45

Šporar na Otok

15:30

Kaj nas še čaka?

13:21

Galebi ujeli Španca

13:08

Cristiano Ronaldo izlil dušo

11:49

Man Utd: Viva Ronaldo!

10:38

Aluminij pripeljal Ganca

10:27

Iz Arsenala v domovino

10:13

Londončani kupili Dalmatinca

10:00

Moriba na poti v Nemčijo

09:52

Juventus vrnil otroka kluba

09:37

Andraž Šporar na Otoku?

09:29

Kdaj se konča prestopni rok?

09:24

Francoski biser pri Realu?

09:13

Mbappe ostaja v Parizu?

09:11

Izdatna plača Ronalda

  • 01:53

    Trije veliki prestopi z zamudo

    Že davno je odbila polnoč. Zagotovo bodo do jutra potrjeni še kakšni prestopi, tisti največji, ki so se zgodili v največjih evropskih klubih, pa so že končani. Čeprav zadnji dan prestopnega roka ni ponudil nobenega prestopa, ki bi se uvrstil med deset najvišjih, je bilo zelo zanimivo od jutra do večera, veliki finale pa je sledil po polnoči v Španiji, kjer so zaradi tehničnih težav sistema za registracijo igralcev tri prestope razkrili z zamudo.

    Saul Niguez se je preselil k Chelseaju, Antoine Griezmann se je vrnil k Atleticu, v Barcelono pa je odšel Luuk de Jong. Potrditve Kataloncev še nismo dočakali, a naj bi se to zgodilo zelo kmalu.

    Hvala za spremljanje, lahko noč in veliko nogometnih užitkov danes, ko bo Kekova četa lovila dragoceno zmago v kvalifikacijah za SP 2022 nad Slovaško. Med kandidati za dvoboj bosta tudi Slovenca, ki sta zadnji dan prestopnega roka zamenjala delodajalca. Andraž Šporar je postal novi napadalec Middlesbrougha, Igor Vekić pa se seli na Portugalsko k Pacos de Ferreira.

  • 01:41

    Nov napadalec pri Barceloni

    Z dolgovi obremenjena Barcelona je zadnji dan prestopnega roka vendarle pripeljala svežo kri v napad. Iz Seville je prišel Nizozemec Luuk de Jong, ki bo poskušal zapolniti praznino, nastalo zaradi poškodovanega poletnega novinca Sergia Agüera ter odhodov Lionela Messija in Antoina Griezmanna. 31-letnega Nizozemca odlično pozna trener Barcelone, njegov rojak Ronald Koeman.

  • 01:30

    Griezmann spet pri Atleticu!

    Zdaj je tudi uradno. Antoine Griezmann se po dveh letih, v katerih pri Barceloni ni upravičil pričakovanj nakupa, vrednega 120 milijonov evrov, vrača v Madrid. V dveh letih je pri Barceloni odigral 102 tekmi ter prispeval 35 zadetkov in 16 asistenc.

    Katalonci so ga posodili španskemu prvaku do konca sezone, po kateri bi se lahko podaljšala posoja še za eno leto, nato pa ga lahko Atletico odkupi za, vsaj tako sporoča Fabrizio Romano, 40 milijonov evrov. Atletico je kupčijo, ki bo zagotovo všeč navijačem, pa tudi dobremu Griezmannovemu prijatelju Janu Oblaku, potrdil na družbenih omrežjih šele po 1. uri zjutraj. Tega ni mogel storiti prej, ker je ob koncu poletnega prestopnega roka v Španiji odpovedal računalniški sistem za registracijo.

    Španska la liga je potrdila, da je bila vloga podana pravočasno, ko so rešili tehnične težave, pa so Griezmannovi vrnitvi na Wanda Metropolitano dokončno prižgali zeleno luč. Atleticu je do sklenitve dogovora z Barcelono pomagal tudi odhod Saula k Chelseaju, saj je imel pri rdeče-belih eno najvišjih plač.

  • 01:07

    Sarabia iz PSG k Sportingu

    PSG je iz Lizbone privabil Nuna Mendesa, v obratno smer pa se odpravlja Pablo Sarabia. Španski reprezentančni napadalec bo do konca sezone posojen Sportingu, ki ga čakajo nastopi v ligi prvakov.

    Sarabia bi v tej sezoni v pariškem klubu, kjer v napadu prevladujejo superzvezdniki Messi – Neymar – Mbappe, le stežka prišel do želenih minut.

  • 01:00

    Saul iz Atletica k Chelseaju

    Ura je že krepko čez polnoč, londonski Chelsea pa je potrdil prihod španskega zvezdnika Saula Nigueza. K evropskemu prvaku prihaja iz Madrida, kjer si je pri Atleticu vrsto let slačilnico delil z Janom Oblakom, zdaj pa se kot posojeni igralec rdeče-belih seli na Otok.

    Chelsea ima po koncu sezone možnost odkupa, novopečeni igralec modrih pa je ob sklenitvi sodelovanja dejal: "Zelo sem navdušen, da lahko začnem nov izziv s Chelseajem. Navijači modrih, zdaj sem eden izmed vas. Komaj čakam, da začnem trenirati, oblečem dres in vas spoznam." 26-letnega španskega zveznega igralca bo v Londonu vodil Thomas Tuchel.

  • 00:42

    Falcao zapustil Galatasaray

    Kolumbijec Radamel Falcao, včasih eden najboljših napadalcev na svetu, je pri 35 letih prekinil sodelovanje z Galatasarayem. Južnoameričan se iz Turčije seli v Španijo, kjer naj bi se pridružil Rayu Vallecanu.

    V la ligi je že igral, med letoma 2011 in 2013 je bil strah in trepet branilcev v dresu Atletica. Pred tem je navduševal za River Plate in Porto, po selitvi iz Madrida pa za Monaco, ki ga je za krajši čas posodil Manchester Unitedu oziroma Chelseaju. Za kolumbijsko reprezentanco je na 91 nastopih dosegel kar 35 zadetkov.

  • 00:31

    PSG pripeljal Portugalca

    Ura je že čez polnoč, iz Evrope pa kapljajo potrditve še kako odmevnih prestopov. Zvezdniškemu PSG je uspelo zadržati Kyliana Mbappeja, vodstvo kluba se je zahvalilo izdatni ponudbi madridskega Reala, zadnji dan prestopnega roka pa je še okrepilo svoje vrste. Iz Sportinga iz Lizbone je prišel 19-letni levi bočni igralec Nuno Mendes.

    Portugalski prvak ga je Parižanom posodil. Bogati francoski klub bo za to zeleno-belim odštel štiri milijone evrov, po koncu sezone pa lahko odkupi obetavnega Portugalca za 40 milijonov evrov. Za najstnika se je zanimal tudi Manchester City, a je v bitki klubov, podprtih z arabskim kapitalom, zmagal PSG, ki v tej sezoni z izjemno zasedbo odkrito napada evropski naslov. Mendes je pri 19 letih že zbral pet nastopov za člansko portugalsko reprezentanco.

  • 00:24

    Aurier zapustil Tottenham

    Desni bočni branilec Serge Aurier je prosti igralec. Reprezentant Slonokoščene obale je od leta 2017 branil barve Tottenhama, zadnji dan prestopnega roka pa se je pogodil z vodstvom kluba o odhodu, saj si je zaželel novih izzivov.

    Zdaj je prost igralec, za nekdanjega igralca Tottenhama, PSG, Toulousa in Lensa, ki pri 28 letih še ni rekel zadnje, pa bo v prihodnjih tednih zagotovo vladalo veliko zanimanje.

  • 00:20

    Benitez in Rondon spet skupaj

    Everton je tik pred iztekom prestopnega roka potrdil prihod venezuelskega napadalca Salomona Rondona, ki se že veseli sodelovanja z Rafaelom Benitezom. Pri 31 letih je izkusil že številne kakovostne lige. V Španiji je izstopal pri Malagi, v Rusiji pri Rubinu in Zenitu, v Angliji pri WBA in Newcastlu, nato pa se je leta 2019 odločil za selitev na Kitajsko, kjer ga je Dalian letos posodil moskovskemu CSKA.

    Ko mu je potekla pogodba s Kitajci, je sprejel ponudbo Evertona in podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno sezono. Z Benitezom je sodeloval v Newcastlu in na Kitajskem.

  • 00:12

    Japonec pri Arsenalu

    Londonski Arsenal je nemalo po potrjenem odhodu Hectorja Bellerina potrdil novico, da je našel skupni jezik z Bologno in japonskim reprezentantom.

    Topničarji so pripeljali 22-letnega japonskega branilca Takehira Tomiyasuja (Bologna), za katerega so odšteti 23 milijonov evrov. Japonec je sklenil štiriletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. "Obljubljam vam, da bom dal vse od sebe, da pomagam ekipi po najboljših močeh. Komaj čakam, da se vidimo na stadionu," je navijačem sporočil presrečni Azijec.

  • 00:07

    Igor Vekić gre na Portugalsko

    Zadnji dan prestopnega roka je postregel z zanimivim dogajanjem tudi v 1. SNL. Igor Vekić, dolgoletni vratar NK Bravo in edini članski reprezentant na trenutnem seznamu Matjaža Keka, ki igra v domačem klubu, bo po reprezentančni akciji odšel na Portugalsko.

    Mladi ljubljanski klub se je dogovoril s portugalskim klubom Pacos de Ferreira o posoji do konca sezone z možnostjo odkupa. Več o tem ...

  • 23:43

    Bellerin iz Londona v Sevillo

    Arsenal je 26-letnega španskega desnega bočnega branilca Hectorja Bellerina posodil španskemu prvoligašu Betisu iz Seville. Član la lige ima po koncu posoje možnost odkupa. Bellerin je leta 2011 zapustil Barcelono in se pridružil topničarjem, s katerimi je osvojil tri angleške pokale FA. Zbral je tudi štiri nastope za špansko reprezentanco A.

    Londončani želijo namesto Bellerina pripeljati 22-letnega japonskega branilca Takehira Tomiyasuja (Bologna).

  • 23:35

    Iz Glasgowa v London

    Tik pred koncem poletnega prestopnega roka se je okrepil tudi Crystal Palace. Londonski klub, ki ga vodi Francoz Patrick Vieira, je iz Celtica pripeljal 23-letnega francoskega napadalca Odsonneja Edouarda, s katerim je sklenil štiriletno sodelovanje. Škotskemu velikanu je plačal 16,3 milijona evrov.

  • 22:20

    Mudrinski okrepil Maribor

    Maribor je na svoji spletni strani objavil prihod novega napadalca. Od poljskega prvoligaša Jagiellonie si je izposodil 29-letnega Srba Ognjena Mudrinskega, ki ga vijoličasti lahko po koncu aktualne sezone od Poljakov tudi odkupijo.

  • 22:17

    Uradno: Griezmann v Atletico

    Potem ko smo poročali o tem, da je Fabrizio Romano selil napadalca Barcelone nazaj v madridski Atletico, je zdaj prek Twitterja ta dogovor potrdil. Atletico bo imel po koncu aktualne sezone možnost odkupa francoskega zvezdnika za 40 milijonov evrov.

  • 21:28

    Griezmann na posojo v Atletico

    Antoine Griezmann naj bi po poročanju Fabrizia Romana odšel v svoj nekdanji klub. Madridski Atletico si ga bo od Barcelone izposodil z možnostjo odkupa, nogometaš sam pa se je že dogovoril s španskimi prvaki. Vse skupaj je sedaj še v rokah obeh velikanov La lige. Katalonci se med tem dogovarjajo za prestop Luuka de Jonga iz Seville.

     

  • 20:47

    Iz Ajaxove akademije v Celje

    Nogometni klub Celje sporoča, da se je dogovoril za sodelovanje s Terryjem Larteyjem Sanniezom. 25-letni desni bočni branilec je s klubom sklenil dvoletno pogodbo in se bo že danes priključil novim soigralcem na Rogli. Sanniez v knežje mesto prihaja z velikim ugledom iz matične domovine. Nekdanji član mladinske akademije Ajaxa, za katerega je zbral enajst nastopov v mladinski ligi prvakov in meril moči z Barcelono, Milanom, PSG in drugimi vrhunskimi ekipami v Evropi, v klub prihaja kot prosti igralec. V lanski sezoni je NEC Nijmegenu pomagal do preboja v playoff za Eredivisie, v nizozemski drugi ligi pa je za NEC in Ajaxovo mlado ekipo zbral 128 nastopov.

  • 20:38

    Saul na posojo k Chelseaju

    Priznani italijanski novinar Fabrizio Romano poroča, da je vezist Atletica že na poti v London, kjer se bo pridružil aktualnemu prvaku lige prvakov Chelseaju. Modri bodo madridskemu moštvu za enoletno posojo odšteli pet milijonov evrov.

  • 20:36

    Olmo na radarju Barcelone

    Barcelona si želi zadnji dan prestopnega roka v svoje vrste zvabiti mladega španskega vezista Danija Olma, a vprašanje je, ali bodo pri nemškem RB Leipzigu privolili v odhod enega izmed ključnih členov moštva. Katalonci naj bi zanj ponudili 75 milijonov evrov.

  • 20:19

    Srbski napadalec v Domžalah

    V zameno za nerazkrito odškodnino je napad rumene družine okrepil Dejan Georgijević. Nekdanji član beograjskega Partizana, Ferencvarosa in nazadnje tudi Veleža iz Mostarja je s klubom sklenil pogodbo do 31. 5. 2023. "Novega izziva sem zelo vesel! O klubu sem od nekdanjih igralcev slišal veliko dobrega, zato verjamem, da se bom tudi sam tukaj počutil odlično," je uvodoma povedal novopečeni član Domžal, ki je pred prihodom v Slovenijo pol leta nastopal v bosanski Premier ligi. Tam je za FK Velež Mostar na 19 odigranih tekmah dosegel šest zadetkov. 

  • 20:12

    Se Griezmann vrača v Madrid?

    V zadnjih urah prestopnega roka se vse več govori tudi o tem, da naj bi se Antoine Griezmann iz Barcelone vrnil v Atletico Madrid. Najprej se je omenjala možnost menjave za mladega Portgalca Joaa Felixa, zdaj pa je bolj aktualna možnost odkupa aktualnih španskih prvakov. Zadnji trenutki poletnega prestopnega roka bodo, kot kaže, še zanimivi.

  • 19:45

    Še Emerson zapušča Katalonijo

    Emerson Royal, ki se je v tem prestopnem roku iz Real Betisa preselil v vrste katalonskega velikana Barcelone, v moštvu ni ostal niti do konca prestopnega roka. Blaugrana ga je namreč danes za 25 milijonov evrov poslala v London, kjer bo okrepil vrste Tottenhama. Brazilec se bo moštvu pridružil te teden.

  • 18:39

    Real podpisal s Camavingo

    Madridski Real je tudi uradno potrdil prestop mladega vezista Eduarda Camavinge, ki se v špansko prestolnico seli iz vrst Rennesa. Beli balet bo francoskemu moštvu zanj odštel 31 milijonov evrov.

  • 18:35

    Moriba zapustil Barcelono

    Mladi vezist Ilaix Moriba - v zadnjem času je dvignil kar nekaj prahu s tem, ker ni hotel podaljšati pogodbe s katalonskim velikanom, ki njegovim zahtevam ni mogel ugoditi - se je za 16 milijonov evrov preselil k RB Leipzigu, kjer si bo slačilnico delil tudi s slovenskim legionarjem Kevinom Kamplom.

  • 17:46

    James uradno v Leeds

    Mladi vezist iz Walesa Daniel James je tudi uradno novi član Leeds Uniteda, kar je omenjeni klub sporočil prek družbenih omrežij. James se k Leedsu seli iz vrst Manchester Uniteda, višina odškodnine pa znaša 29,10 milijona evrov.

  • 17:40

    Mlada Nigerijca v Domžalah

    Na zadnji dan poletnega prestopnega roka sta moštvo Domžal okrepila Ugwueze Chinemerem Collins in Elijah Chukwu Chikwado. Nigerijska nogometaša bosta ob Kamniški Bistrici do konca aktualne sezone nastopala kot posojena nogometaša domačega Giant Brillars FC. Tako Ugwueze Chinemerem Collins kot Elijah Chukwu Chikwado sta do zdaj bivala v domačem mestu Enugu, ki ima skoraj 800 tisoč prebivalcev, po Nerminu Hodžiću, Enesu Aliću in Ranaldu Biggsu pa sta Nigerijca postala četrti in peti poletni novinec v rumeni družini.

  • 16:45

    Šporar na Otok

    Middlesbrough je prek svojih družbenih omrežij sporočil, da se slovenski reprezentant Andraž Šporar seli v Anglijo. Moštvo, ki nastopa v drugi angleški ligi (Championship) si je napadalca za eno sezono izposodilo od portugalskega Sportinga. 

    Trener Middlesbrougha Neil Warnock je ob tem dejal: "Andraž je igralec, ki smo ga podčrtali že na začetku poletja. Lovili smo ga, vztrajali in izpeljali posel. Zagotovo bo dodana vrednost za ekipo, v kateri imamo v napadu le Ucheja in Josha, zato smo veseli, se nam je pridružil." Šporar je že enajsta poletna okrepitev "Bora".

    Podrobneje o prestopu ...

  • 15:30

    Kaj nas še čaka?

    Dan se je prevesil v popoldan, klubom, ki se poskušajo okrepiti "pet minut pred dvanajsto", se že pošteno mudi. Če sklepamo po poročanju številnih medijev, lahko popoldne pričakujemo še nekaj zelo odmevnih in dragih prestopov.

    Daniel James | Foto: Reuters Foto: Reuters Mladi up Barcelone Ilaix Moribo naj bi bil tako predstavljen kot nova okrepitev RB Leipziga, Tottenham, tekmec Mure v skupinskem delu konferenčne lige, naj bi iz Betisa pripeljal Brazilca Emersona Royala, 23-letni reprezentant Walesa Daniel James (Manchester United) pa je le še nekaj formalnosti oddaljen od tega, da bo predstavljen kot novi igralec Leeds Uniteda. Rdečim vragom bo pripadlo okrog 30 milijonov evrov.

  • 15:18

    Francoz ostaja zvest Interju

    Novica iz prestolnice Lombardije. Mladi francoski zvezni igralec Lucien Agoume je podaljšal pogodbo z Interjem do leta 2025.

    V prejšnji sezoni si je kot posojen nogometaš Interja nabiral izkušnje pri Spezii, zdaj pa se želi dokazati trenerju črno-modrih Simoneju Inzaghiju. V tej sezoni, v kateri Milančani branijo naslov prvaka, še ni nastopil.

  • 14:08

    Boateng v Lyonu?

    Kje bo nadaljeval kariero Jerome Boateng? Dolgoletni branilec nemške izbrane vrste in Bayerna je trenutno brez kluba. Ker pa je prosti igralec, se mu z iskanjem "ne mudi", saj se lahko pridruži novemu delodajalcu tudi po koncu prestopnega roka. Zanj naj bi se zelo resno zanimal francoski Lyon.

  • 13:49

    Še en Nizozemec v Bergamu

    Atalanta se je tik pred koncem prestopnega roka okrepila. Prišel je Teun Koopmeiners. Nizozemski zvezni igralec je še v nedeljo igral v dresu AZ Alkmaar, dan pozneje pa že poziral v črno-modrem dresu, ki ga nosi tudi slovenski virtuoz Josip Iličić.

    "Navdušen sem nad tem, da bom igral za Atalanto. Prepričan sem, da je to pravi klub zame. Obožujem tudi Italijo in njeno kulturo," je dejal Koopmeiners, ki je povečal nizozemsko kolonijo v Bergamu. Slačilnico si bo delil z Martenom de Roonom in Hansom Hateboerjem. Koepmeiners je sklenil zvestobo do leta 2025, Atalanta pa je zanj plačala 14 milijonov evrov.

  • 13:21

    Galebi ujeli Španca

    Brighton & Hove Albion je segel globoko v žep in za 18 milijonov evrov iz Getafeja pripeljal španskega reprezentanta Marca Cucurello. 23-letni Španec, ki se je letos predstavil tudi na Euru do 21 let v Sloveniji, pred tedni pa na olimpijskem turnirju na Japonskem osvojil srebrno medaljo, najraje igra na položaju levega bočnega branilca ali pa v zvezni vrsti.

    Cucurella je otrok Barcelone, z angleškim premierligašem, pri katerem se je v zadnjih letih neuspešno dokazoval Jan Mlakar, pa je sklenil petletno pogodbo. Galebi so dobro začeli sezono. V treh nastopih so v prvenstvu osvojili šest točk in zasedajo osmo mesto.

  • 13:08

    Cristiano Ronaldo izlil dušo

    Potem ko je Manchester United potrdil sklenitev sodelovanja s Cristianom Ronaldom, je Portugalec odprl dušo in prek družbenega omrežja Instagram nagovoril navijače, hkrati pa se zahvalil siru Alexu Fergusonu, nekdanjemu trenerju pri rdečih vragih, s katerim je dosegel ogromno uspehov.

    "Vsak, ki me pozna, ve, kako neskončna je moja ljubezen do Manchester Uniteda. Leta, ki sem jih prebil v klubu, so bila izjemna, zgodovino kluba smo pisali z zlatimi črkami. Sploh ne morem opisati čustev, ki me prevevajo v tem trenutku, ko je bila naznanjena moja vrnitev na Old Trafford. Kot da bi se mi uresničile sanje. Ko sem v prejšnjih letih igral proti Manchester Unitedu, sem tudi kot tekmec čutil ljubezen in spoštovanje navijačev. Bilo je sanjsko. Moj prvi državni naslov, prvi pokal, prvi vpoklic v portugalsko reprezentanco, prva liga prvakov, prva lovorika zlati čevelj in prva zlata žoga. Vse to sem dočakal v povezavi z Unitedom. V preteklosti smo pisali zgodovino, zdaj jo bomo ponovno. To obljubljam. Tukaj sem. Vrnil sem se tja, kamor spadam. Ustvarimo uspehe še enkrat. Sir Alex Ferguson, to je zate," se je ob koncu zahvalil legendarnemu Škotu, ki je United popeljal do številnih rekordov.

  • 12:47

    Nezadovoljstvo topničarja

    Arsenal je v sezono 2021/22, v kateri zaradi skromnih rezultatov v prejšnji sezoni sploh ne nastopa v Evropi, vstopil zelo skromno. V domačem prvenstvu je trikrat izgubil, z razliko v golih 0:9 pa zaseda zadnje mesto. Za dodatno nezadovoljstvo je poskrbel še Ainsley Maitland-Niles. 24-letni občasni angleški reprezentant ne dobiva priložnosti. Želi si polne tekmovalne forme, s katero bi lažje konkuriral za mesto v reprezentanci. Rad bi nastopil na SP 2022 v Katarju. Njegova želja pa se ne bo uresničila. Arsenal ni hotel posoditi Angleža jamajških korenin Evertonu, sledila je odmevna objava na Instagramu, v kateri je Maitland-Niles razočarano zapisal, da želi oditi nekam, kjer bi lahko igral. Topničarji so mu prepovedali udeležbo na treningih, tako da je zaplet z nezadovoljnim igralcem dobil novo razsežnost.

  • 12:07

    Hertha pripeljala Francoza

    Berlinska Hertha je pripeljala 22-letnega levega krilnega igralca Myzianeja Maolido, za katerega je Nici odštela štiri milijone evrov.

    "S svojo hitrostjo in prodornostjo bo v veliko pomoč naši ekipi," je nad prihodom mladega Francoza navdušen športni direktor Herthe, sicer rojeni Mariborčan Fredi Bobic. Maolida bo v Berlinu nosil dres s številko 11, pogodbo je podpisal do leta 2025.

  • 11:53

    Rdeči podaljšali s kapetanom

    Liverpool zadnji dan prestopnega roka naj ne bi novačil igralcev, je pa poskrbel za podaljšanje pogodbe z igralcem, ki ga navijači obožujejo. To je kapetan Jordan Henderson.

    Izkušeni angleški reprezentant je podaljšal sodelovanje z rdečimi še za štiri leta. Henderson nosi dres Liverpoola že vse od leta 2011.

  • 11:49

    Man Utd: Viva Ronaldo!

    Manchester United je tudi uradno potrdil sklenitev sodelovanja s Cristianom Ronaldom. Portugalec je z rdečimi vragi sklenil dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

    "Manchester United je klub, ki ima v mojem srcu posebno mesto. Prevzela so me vsa sporočila, ki sem jih prejel od petkove objave (o prihodu v Manchester, op. p.). Nestrpno čakam trenutek, ko bom spet lahko zaigral na polnem Old Traffordu in pozdravil navijače. Upam, da je pred nami zelo uspešna sezona," je sporočil eden najbolj priljubljenih športnikov na svetu. United je za prihod Ronalda Juventusu plačal 15 milijonov evrov, končni znesek pa bi se lahko ob bonusih povzpel na 23 milijonov evrov.

    Več o tem ...

  • 10:38

    Aluminij pripeljal Ganca

    Zadnji dan prestopnega roka se je okrepil tudi slovenski prvoligaš. Aluminij iz Kidričevega, ki je v 1. SNL še edini brez zmage in je v reprezentančni premor vstopil z zadnjega mesta, je pripeljal mladega Ganca Kofija Nano Babila. 19-letni zvezni igralec je deveta poletna okrepitev štajerskega prvoligaša. Prihaja iz ganskega kluba Medeama SC, v prejšnji sezoni pa se je dokazoval v Avstriji pri Altachu.

    Kofi Nana Babil | Foto: NK Aluminij Foto: NK Aluminij

    "Prvi vtisi so zares krasni, ko sem prišel v Kidričevo, nisem poznal Slovenije. Vsi soigralci, trenerji so me res lepo sprejeli. Zares sem vesel, da sem prišel v takšen klub, kot je Nogometni klub Aluminij. Za zdaj rezultati resda niso najboljši, ampak ekipa je dobra in prepričan sem, da se bodo rezultati obrnili v pozitivno smer. Zase si želim, da z dobrimi predstavami opozorim nase, da pomagam ekipi na poti navzgor," je povedal mladi Afričan, ki bo pri Aluminiju nosil dres s številko 14.

  • 10:27

    Iz Arsenala v domovino

    Brazilski zvezdnik Willian se po zgolj enem letu poslavlja od Arsenala. S topničarji, ki so v novo sezono vstopili katastrofalno in trenutno zasedajo zadnje mesto v angleškem prvenstvu, je sporazumno prekinil pogodbo.

    Trajati bi morala do leta 2023, a se je 33-letni krilni napadalec po skromnih nastopih, na 38 tekmah je za Arsenal dosegel le en zadetek, odločil za spremembo. Vrnil se je v domovino in okrepil Corinthians, klub svoje mladosti. Arsenal je s tem privarčeval 15 milijonov evrov, ki bi jih moral plačati Willianu za drugo oziroma tretjo sezono. Brazilec je v karieri najbolj izstopal v dresu Šahtarja in Chelseaja, za brazilsko reprezentanco pa je zbral 70 nastopov.

  • 10:13

    Londončani kupili Dalmatinca

    Hrvaški nogometni reprezentant Nikola Vlašić, ki se bo 7. septembra v Splitu v kvalifikacijah za SP 2022 pomeril s Slovenijo, zapušča Rusijo. Vrača se na Otok, kjer se je že dokazoval pri Evertonu, zdaj pa bo pet let nosil dres West Hama.

    Londončani niso razkrili višine odškodnine, a otoški in hrvaški mediji poročajo o tem, da naj bi ta znašala okrog 30 milijonov evrov. To je četrti najvišji prestop v zgodovini hrvaškega nogometa, rekorder ostaja Mateo Kovačić, za katerega je Chelsea Realu odštel 45 milijonov evrov.

    23-letni Dalmatinec, sicer mlajši brat nekdanje atletske zvezdnice Blanke Vlašić, se bo West Hamu pridružil po reprezentančni akciji. Otrok splitskega Hajduka je bil lani izbran za najboljšega nogometaša ruskega prvenstva.

  • 10:00

    Moriba na poti v Nemčijo

    Barcelona, ki se je znašla v ogromni finančni krizi, bo, kot kaže, izgubila mladega upa Ilaixa Moribo, za katerega je največje zanimanje pokazal RB Leipzig. Moriba bi lahko tako zaigral z nekdanjim slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom, rdeči biki pa bi v obubožano blagajno Kataloncev poslali 20 milijonov evrov.

    Barcelona Navijači | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Barcelona bi lahko prodala tudi Brazilca Emersona Royala, ki se je kot posojeni branilec Kataloncev dokazoval pri Betisu, zanj pa se zanima evropski tekmec Mure Tottenham in ponuja 30 milijonov evrov. Na "dražbi" bi se lahko znašel tudi mladi albanski napadalec Rey Manaj, ki ima pri Barceloni odkupno klavzulo v vrednosti 50 milijonov evrov, a bi bila lahko odškodnina zaradi nuje po prihodkih tudi nižja.

  • 09:52

    Juventus vrnil otroka kluba

    Juventus, ki je to poletje izgubil Cristiana Ronalda (zanj mu bo Manchester United plačal 15 milijonov evrov, skupaj z bonusi bi lahko v petih letih znesek zrasel na 23 milijonov evrov), je potrdil prihod Moiseja Keana.

    Mladi italijanski napadalec se je pred dvema letoma iz Juventusa odpravil na Otok, Everton ga je kupil za 30 milijonov evrov. Zdaj ga je stara dama vrnila. Za dveletno posojo bo plačala sedem milijonov evrov, po dveh letih pa bo lahko odkupila njegovo pogodbo za 28 milijonov evrov. 21-letni Kean, sicer varovanec agenta Mina Raiole, se pri Evertonu ni preveč izkazal, na 39 tekmah je dosegel le štiri gole, v zadnji sezoni pa je bil posojen PSG, pri katerem je na 41 tekmah dosegel 17 zadetkov. V Torino se je tako vrnil otrok Juventusa.

  • 09:37

    Andraž Šporar na Otoku?

    To poletje je klubsko okolje zamenjalo ogromno slovenskih reprezentantov, ki so se znašli na Kekovem seznamu za kvalifikacijske tekme s Slovaško, Malto in Hrvaško. Danes bo, kot kaže, novega delodajalca dobil še Andraž Šporar, na katerega Sporting iz Lizbone ne računa resneje.

    Andraž Šporar | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

    Portugalski prvak ga namerava posoditi Middlesbroughu, angleškemu "drugokategorniku", ki je dosegel najodmevnejši rezultat leta 2006, ko je zaigral v finalu pokala Uefa. Ljubljančan je po odhodu iz Olimpije v tujini zaigral za Basel (Švica), Arminio iz Bielefelda (Nemčija), Slovan Bratislavo (Slovaška), na Portugalskem pa je nastopal v dresih Sportinga in Brage.

  • 09:29

    Kdaj se konča prestopni rok?

    V večini evropskih držav se bo poletni nogometni prestopni rok končal konec avgusta. V torek zvečer, ko bo odbila polnoč, torej ne bo več mogoče kupovati igralcev. Tako bo tudi v petih najmočnejših evropskih ligah, kjer prevladujejo najboljši klubi in največji zvezdniki (Anglija, Francija, Italija, Nemčija in Španija). Tako bo tudi v Sloveniji.

    Ni pa tako v vseh državah. Nekatere, ki so v preteklosti že odprle vrata slovenskim legionarjem, bodo prestopni rok sklenile šele čez nekaj dni. Ukrajina na primer 3., Bolgarija, Romunija in Slovaška 6., Rusija 7., Češka in Turčija 8., Izrael 14., Moldavija, ki je zaradi preboja Šerifa v elitno ligo prvakov letos zelo zanimiva tujim nogometašem, 16., Srbija pa 17. septembra.

  • 09:24

    Francoski biser pri Realu?

    Madridski Real za navijače pripravlja veselo novico tik pred koncem poletnega prestopnega roka. Po poročanju italijanskega novinarja Fabrizia Romana bo danes javnosti predstavil novega belega baletnika. Prihaja iz Francije, a to ne bo 22-letni Kylian Mbappe, ki bo najverjetneje do konca sezone ostal v Parizu, ampak štiri leta mlajši zvezni igralec Eduardo Camavinga.

    Pri 18 letih je zbral že tri nastope za galske peteline in velja za enega največjih talentov v Evropi, Rennes, eden izmed treh tekmecev Mure v skupinskem delu konferenčne lige, naj bi po podatkih Romana zaslužil najmanj 31 milijonov evrov. Francoski L'Equipe poroča, da bi lahko končni znesek, ki ga bo prejel Rennes, znašal od 40 do 45 milijonov evrov. 

    Camavinga je že dalj časa na radarju madridskega Reala, zanj so se zanimali še nekateri evropski velikani, za Rennes pa je kot najstnik vknjižil že 100 tekem.

  • 09:13

    Mbappe ostaja v Parizu?

    Kaj pa hitronogi Francoz? O njem se je ogromno pisalo in razglabljalo. Real je Parižanom ponudil masten zaslužek, omenjajo se zneski v višini od 170 do celo 200 milijonov evrov, a bogati francoski klub, ki želi v napadu računati na atomski trojček Messi – Neymar – Mbappe, naj se ne bi pustil prepričati. Snubcem iz Španije naj sploh ne bi odgovoril v zahtevanem roku. 22-letnemu napadalcu, ki je v nedeljo z dvema zadetkoma PSG popeljal do gostujoče zmage v Reimsu, na tekmi pa sodeloval tako z Neymarjem (do 66. minute) kot Lionelom Messijem (od 66. minut), bo pogodba s Parižani potekla po koncu sezone.

    Kylian Mbappe | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Če se ne bo preselil nikamor, hkrati pa bodo tako kot do zdaj v vodo padli poskusi za podaljšanje zvestobe Parižanom, bo prihodnje poletje prosti igralec. Tako bi lahko odprte pogovore z belimi baletniki začel že januarja 2022, nato pa se preselil v Madrid brez odškodnine. Bo Real danes še vztrajal pri nameri, da z zajetnim plačilom prepriča Parižane in pripelje mladega asa, na katerem bi lahko gradil prihodnost?

  • 09:11

    Izdatna plača Ronalda

    Zadnji dan prestopnega dogajanja bosta v ospredju Cristiano Ronaldo in Kylian Mbappe. Portugalec je po poročanju otoških medijev na Portugalskem, kjer je na reprezentančnih pripravah, že opravil zdravniški pregled in naj bi ga v kratkem predstavili javnosti v rdečem dresu, ki ga je z ogromnim veseljem in strastjo nosil že med letoma 2003 in 2009.

    Cristiano Ronaldo Manchester United | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Italijanski novinar Fabrizio Romano sporoča, da naj bi Ronaldo na Old Traffordu na leto zaslužil 30 milijonov evrov.

    Juventus se je uradno poslovil od Ronalda danes dopoldne. Italijanski velikan je razkril finančne podrobnosti prestopa. Manchester United mu bo v petih letih nakazal 15 milijonov evrov, če se bodo uresničile še nekatere postavke iz pogodbe, pa bo stara dama bogatejša za 23 milijonov evrov. Portugalec je v črno-belem dresu zbral 133 nastopov, na katerih je prispeval 101 zadetek in osvojil pet lovorik.

Ronaldo Portugalska
Sportal Znanih več podrobnosti o prestopni sagi Cristiana Ronalda

Deset največjih prestopov poletnega prestopnega roka:

1. Jack Grealish (Ang), Aston Villa - Manchester City, 117,5 milijona evrov
2. Romelu Lukaku (Bel), Inter Milano - Chelsea, 115 milijonov evrov
3. Jadon Sancho (Ang), Borussia Dortmund - Manchester United, 85 milijonov evrov
4. Achraf Hakimi (Mar), Inter Milano - PSG, 65 milijonov evrov
5. Ben White (Ang), Brighton - Arsenal, 58,5 milijona evrov
6. Dayot Upamecano (Fra), RB Leipzig - Bayern München, 42,5 milijona evrov
7. Raphael Varane (Fra), Real Madrid - Manchester United, 40 milijonov evrov
8. Tammy Abraham (Ang), Chelsea - Roma, 40 milijonov evrov
9. Ibrahima Konate (Fra), RB Leipzig - Liverpool, 40 milijonov evrov
10. Emiliano Buendia (Arg), Norwich City - Aston Villa, 38,4 milijona evrov

Po podatkih Transfermarkt.com.

Cristiano Ronaldo
Sportal Uradno: Ronaldo se je po norem preobratu pridružil Manchester Unitedu
Lionel Messi PSG
Sportal Messi debitiral za PSG, junak večera pa Mbappe!
Jan Oblak
Sportal Nori žreb! Oblak se vrača na Anfield, Kampl izziva Messijev PSG.
 
Ne spreglejte