Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
20. 7. 2011,
23.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dare Vršič Filip Valenčič Dušan Kosič

Sreda, 20. 7. 2011, 23.48

8 let

Vršič v Dublinu ne pričakuje zapletov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Olimpije so v sredo opravili uradni trening na Dalymount Parku, domu Bohemiansa. Igralna podlaga je dvakratnega strelca s prve tekme, Dareta Vršiča, pozitivno presenetila.

Boleča nedelja, ki je prinesla poraz s Celjani, na nogometaših v ''zeleno-belih'' dresih ni pustila nezaželenih posledic. Ali pa jih odlično skrivajo. Ko je Kosičeva četa odhitela na sredin trening v Dublin, je na nogometnem svetišču Bohemiansa pričakovala slabše pogoje, tako igralne kot vremenske, a je Dalymount Park po opravljenem delu zapuščala z nasmeški. In samozavestnimi napovedmi o napredovanju, ki bi lahko Ljubljančane v tretjem predkrogu lige Europa združil z dunajsko Austrio. ''Upam, da bo čim več gledalcev, čeprav motivacija ne more biti vprašljiva. V četrtek gremo namreč stopničko višje v Evropi in za to moramo biti stoodstotno pripravljeni. Tekma s Celjem ni pustila posledic, tisto je povsem nekaj drugega. Smo tako psihično močni, da nam en poraz ne more do živega. Prepričan sem, da bomo brez težav dokončali delo,'' je širil optimizem Dare Vršič, ki je v Ljubljani z dvema zadetkoma tudi poskrbel za prednost.

Valenčič pričakuje 3:0

Čeprav igrišče ni najbolj ravno, reprezentant med ''zmaji'' verjame, da jim bo ugajalo za igro od noge do noge. V napredovanje brez kakršnih koli zapletov je prepričan tudi mladi napadalec Filip Valenčič, ki na uradnih tekmah še ni dočakal prvenca v Olimpijinem dresu. Morda se mu posreči v Dublinu. Pozitivne energije mu že ne primanjkuje ... ''Imamo dober rezultat s prvega srečanja. Mislim, da bomo to še nadgradili, pokazali dobro igro in se uvrstili naprej. Tu je klima nekoliko drugačna, a nas to ne bo motilo. V četrtek bomo dali vse od sebe, pričakujem pa zmago s 3:0. Po porazu v nedeljo smo bili naslednji dan nekoliko slabše volje, a nas je trener dvignil in prepričan sem, da bomo to nadoknadili že v Dublinu in potem zmagali še v Kopru,'' se je mladi reprezentant bežno dotaknil tudi prvenstvenega dvoboja na Bonifiki, ki sledi le tri dni po irski preizkušnji.

Kosič opozarja na provokacije Ircev

Da bo tokrat kombinacija evropskih in domačih tekem bolj posrečena, zagovarja tudi njegov kolega v izbrani vrsti do 21 let, Boban Jovič. ''Ne bomo igrali na rezultat, želimo zmagati. Ne bomo odstopali od svojih načel napadalne igre, pričakujem dober rezultat. Poraz proti Celju nas je streznil po evropski evforiji in mislim, da je ta tekma prišla ob pravem času. Bolje zdaj, kot kasneje v sezoni, ko se bo odločalo za precej pomembnejše stvari.''

Da se Olimpija v irski prestolnici ne namerava braniti, napoveduje tudi trener Dušan Kosič. Opozarja pa še na nekaj. ''Pričakujemo, da bodo Irci namazani z vsemi žavbami. Tudi v Ljubljani so provocirali, fair playa ne poznajo, tako da smo pripravljeni na morebitne provokacije,'' je izpostavil Ljubljančan, ki pred srečanjem razmišlja le na en način. Kot da dvoboja v Stožicah sploh ni bilo in bo o napredovanju odločala le tekma v Dublinu. Zelo si želi zmage. Tudi zaradi boljšega količnika slovenskih klubov, predvsem pa zaradi dviga samozavesti po nenačrtovanem spodrsljaju s Celjani.

Ne spreglejte