Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
10. 9. 2012,
11.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dare Vršič

Ponedeljek, 10. 9. 2012, 11.23

8 let

Vršič: Norveška ni nič posebnega

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dare Vršič je tekmo med Slovenijo in Švico spremljal na Dunaju, kjer je že zacelil poškodbo desnega kolena. ''Norveška ni nič posebnega,'' drži dvignjene palce Stojanovićevi četi. Kaj meni o Olimpiji?

Poškodba desnega kolena ga je od igrišč oddaljila le za nekaj dni, a ravno takrat, ko bi ga reprezentanca najbolj potrebovala. V peklenskem uvodu kvalifikacij, kjer bo po spretni Švici moč in pripravljenost Stojanovićih izbrancev preizkusila še Norveška. ''Najraje bi igral in pomagal fantom, a se je očitno to moralo zgoditi. Na srečo ni nič resnega, je pa klub prevzel nase odgovornost in zahteval, da poškodbo pozdravim na Dunaju, tako da sem hitro zapustil reprezentančne priprave,'' je pojasnil Dare Vršič, ki se s ponedeljkom vrača na treninge dunajske Austrie. Dvoboj v Oslu bo podobno kot petkovega v Stožicah spremljal v prisotnosti televizijskega ekrana.

Reprezentančni soigralci, vsaj nekateri izmed njih, so po porazu s Švicarji izpostavili, da jih je na cedilu pustila naklonjenost sreče. Deli podobno mnenje tudi Vršič, v minuli sezoni najboljši strelec 1. SNL? ''Nekatere stvari ne odloča le sreča. Švicarji si imeli le vratnico in dva zadetka. To je vse, kar sem pri njih videl nevarnega. Prave ekipe pač znajo izkoristiti napake tekmeca, ko pa pridejo v vodstvo, ga težko izpustijo. Sploh v primeru, ker mi nismo bili vrhunski. Pripetilo se je nekaj napak, ki se ne bi smele in se verjetno na naslednjih 50 tekmah ne bodo ponovile. Žal pride tak dan,'' ocenjuje slovenski reprezentant, ki bi si veliko raje želel, da bi bila tekma s Švico prijateljskega značaja. A ni bila, tako da je sanjarjenje o nastopu v Braziliji doživelo prvi udarec. V torek sledi popravni izpit na Norveškem: ''Upam, da bodo fantje v torek zmagali v Oslu. Tega so zmožni, saj Norveška ni nič posebnega. Prepričan sem, da lahko v Oslu igramo dobro,'' ne skriva optimistične napovedi.

Odkar se je preselil v avstrijsko prestolnico, v prvenstvu še ni dosegel zadetka, a ga to kaj dosti ne obremenjuje. Bolj ga veseli pogled na lestvico, kjer so ''vijolice'' na prvem mestu, v šestih nastopih pa so prejele le en gol. ''Olimpija je potrebovala moje zadetke, pri Austrii pa lahko da gol vsak, tako da se z zadetki ne obremenjujem. Imam tudi drugačno vlogo v ekipi, sem zvezni igralec, ne pa 'napadalec'. Pri Austrii nimam razlogov, da bi bil nezadovoljen. Važno je, da zmagujemo. Iz tekme v tekmo igramo bolje in bolj sproščeno, kar se vidi na rezultatu,'' je povedal slovenski legionar v Avstriji, ki je 5. avgusta na večnem dunajskem derbiju nosil vijoličasti dres, boril pa se prav proti ''zeleno-belim''. Ravno obratno kot je bil navajen v Sloveniji, ko si je z Olimpijo prizadeval za čim boljši rezultat na srečanjih z Mariborom. Ga je zaradi tega preveval nenavaden občutek? ''Niti ne. Olimpija ni pozabljena; kar je bilo, je bilo zelo lepo, a zdaj sem na Dunaju in razmišljam le o Austrii in svojih igrah, ne pa o barvi dresov,'' je zaključil pogovor za Sportal in dodal, da bo v torek držal pesti za reprezentanco.

Ne spreglejte