Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
27. 6. 2011,
9.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dare Vršič

Ponedeljek, 27. 6. 2011, 9.13

8 let

Vršič: Nihče ne ve, kaj lahko prinese jutri

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Edini članski reprezentant v vrstah Olimpije je po ''zimskem'' prihodu preporodil Ljubljančane. S sestavo ekipo je zadovoljen, iz tekme v tekmo pričakuje boljšo igro. Tudi v četrtek v Širokem Brijegu.

Na pripravljalni tekmi s Partizanom, zadnjim preizkusom pred uvodom v evropsko sezono, je nosil kapetanski trak, z dvema zadetkoma v mreži Beograjčanov pa poskrbel, da se je dvoboj razpletel brez zmagovalca (2:2). Če bi se s podobnim rezultatom končala tudi četrtkova tekma v Širokem Brijegu, bi si klubsko vodstvo dalo duška, saj bi si Olimpija priigrala lepo popotnico za povratno srečanje v Stožicah in tako želen preboj v drugi predkrog lige Europa. ''Mislim, da se v Širokem Brijegu ne bomo taktično zaprli, ampak skušali igrati našo igro. Ne vem, kaj bo, a v vsako tekmo bomo šli tako kot na tekmi s Partizanom. Na njej smo skušali pokazati vse, kar znamo. Kot da bi igrali evropsko tekmo. Poizkušali bomo stisnili tekmeca od prve sekunde, tako kot proti Partizanu, ko nam je v nekaterih trenutkih to uspevalo, v nekaterih pa ne,'' razmišlja o evropskem krstu Dare Vršič, ki bo v četrtek v evropskih tekmovanjih debitiral v ''zeleno-belem'' dresu.

Največje orožje so streli z razdalje

S sestavo ekipo je zadovoljen, napoveduje pa ji bleščečo prihodnost. ''Ekipa je še mlada, tako da ima veliko prostora za napredek. To še zdaleč ni naš maksimum. Iz tekme v tekmo lahko pričakujemo vedno boljšo igro. Upajmo, da bo v četrtek že prava,'' je izpovedal željo pred dvobojem na štadionu Pecara, ki v minuli sezoni Olimpiji ni ostal v prijetnem spominu. A takrat v vrstah Ljubljančanov tudi ni bilo 26-letnega zveznega igralca, ki je že kmalu po prihodu upravičil vlogo pomembne okrepitve, z njegovo pomočjo pa je bil cilj udeležbe evropskega tekmovanja tudi lažje uresničljiv. Dvoboj s Partizanom je razkril Vršičevo nogometno strast, ki je vratarji niso najbolj veseli. Silovite strele z razdalje. ''To je moje največje orožje. Prav to iščem v igri. Prejeti pravo žogo v noge in potem priti do strela okrog 20 ali pa 25 metrov. Na tekmi s Partizanom mi je končno uspelo. Verjamem, da bo takih žog v noge oziroma strelov na vsaki tekmi več,'' si je zaželel nekdanji legionar na Slovaškem in v Romuniji, ki si je kmalu po vrnitvi v domovino prislužil tudi poziv selektorja Matjaža Keka.

Kako pa je kot eden izmed najbolj izkušenih členov v ljubljanski ekipi doživel merjenje moči s srbskim prvakom, ki je v minuli sezoni nastopal v prestižni ligi prvakov? ''To je bila zaželena izkušnja. Igralci Partizana so odlično stali na igrišču, mi pa smo tekmo začeli kar s štirimi novimi igralci. Proti tako dobro organizirani ekipi je v tem trenutku zelo težko vzpostaviti igro, ki se od nas pričakuje. Končni rezultat nam je lahko v vzpodbudo za nadaljnje delo na treningih, pa tudi za samozavest.'' Slednja bo pred evropskim dvobojem v Hercegovini zelo potrebna, sploh zaradi dejstva, ker ni popravnega izpita in bi ''zmaji'' v primeru neuspeha Evropi pomahali v slovo praktično še pred začetkom prvoligaške sezone. Ne bi smelo tudi prihajati do napak, po eni izmed njih, zakrivil jo je prav Vršič, se je napadalcu Partizanu utrla prosta ''avtocesta'' do ljubljanskih vrat in mat je bil neizbežen.

Uživa iz tekme v tekmo

V slačilnici Olimpije domuje veliko reprezentantov, največ jih nosi državni dres selekcije do 21 let. V članski se dokazuje le Vršič, ki je zaradi tega še bolj na pecljih oglednikov tujih klubov. Prisoten je na širšem Kekovem seznamu, tako da je zadnje priprave opravil v druščini najboljših, na igrišče pa ni stopil vse od lanskoletne prijateljske tekme z Avstralijo, Ni skrivnost, da si je z uspešnimi igrami v spomladanskem delu na svoj račun nakopal veliko pohval, z bližajočim se poletnim prestopnim rokom pa bi lahko na naslov Ljubljančanov prispela tudi morebitna izdatna ponudba. Bi v tem primeru ''Vrša'', brez katerega bi strateg Dušan Kosič veliko težje sestavil udarno enajsterico, zapustil Ljubljano? ''Ne vem. Sam uživam iz tekme v tekme, kaj pa lahko prinese jutri, pa nihče ne ve. Vsak bi rad osvojil lovoriko ali dve, pa tudi jutri podpisal pogodbo z nekim bogatejšim klubu, tako da se nikoli ne ve,'' se je v skrivnosten plašč negotovosti oddel šestkratni reprezentant. ''Pomlajeni'' Olimpiji pripisuje iz tedna v teden boljše predstave, se pa poraja vprašanje, ali bi se razvoj ''zeleno-belih'' brez njegove prisotnosti upočasnil do te mere, da bi ljubljanski klub izgubil glavnega aduta.

Ne spreglejte