Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
24. 4. 2012,
7.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dare Vršič

Torek, 24. 4. 2012, 7.28

8 let

Vršič: Čas je za odhod iz Olimpije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dare Vršič ne skriva, da bi si želel oditi v tujino. Čeprav v Ljubljani uživa, je prepričan, da je zdaj pravi čas za odhod iz Olimpije.

V zelo kratkem času je 27-letni nogometaš postal ljubljenec ljubljanskih navijačev. Kako tudi ne bi, ko pa v tej sezoni igra res odlično. V prvenstvu je zabil kar 21 golov, kar petkrat pa se med strelce vpisal tudi v Evropi. Čeprav je z Olimpijo pogodbeno vezan do konca prihodnjega leta, si poleti želi zapustiti Olimpijo, a za zdaj slovenski reprezentant še vedno čaka na pravo ponudbo. ''Če bi kaj bilo, bi verjetno tudi vi že vedeli,'' je sprva na vprašanje, ali se kaj premika v povezavi s prestopom, odgovoril Dare Vršič in priznal: ''Malo sem že na trnih. Bliža se konec sezone, pa ni še ničesar. Nobene ponudbe, nobenega pravega klica. Upam, da se bo kaj kmalu spremenilo. Mislim, da je zdaj pravi čas za odhod. Od tega ne morem bežati. Rad bi poiskal nov izziv.'' Če in ko bo odšel, zagotovo ne bo šel na vzhod. Grenka romunska izkušnja je še vedno v spominu. Mnenja ni spremenil. ''Ne, vzhod ali kaj podobnega me zagotovo sploh ne zanima,'' odločno zatrjuje Vršič, ki so ga pred časom povezovali z dunajsko Austrio. Klubom, v katerem je globok pečat pustil zdajšnji športni direktor Olimpije Milenko Ačimović, nase pa je v dveh tekmah v kvalifikacijah za ligo Europa proti Dunajčanom na začetku sezone opozoril tudi naš sogovornik sam. Zabil je gol na obeh tekmah. ''Zagotovo bi bila zanimiva tudi selitev na Dunaj. Nemčija, Avstrija … To so vse države, v katerih so stvari, kar se tiče nogometa, urejene in na najvišji ravni. A ponudbe Austrie, vsaj kolikor jaz vem, ni'' je povedal nekdanji nogometaš Politehnice iz Temišvarja, Luke Kopra, Žiline, Celja in Mure.

Cena je drugačna, kot je bila januarja

Na vprašanje, ali je presenečen, ker še ni prave ponudbe kljub temu, da igra odlično, je odgovoril neodločno: ''Presenečen? Ne vem, če sem presenečen. Kaj pa vem … Nekaj časa je še ostalo. Morda še pride kakšna ponudba. Upal sem, da bo že kakšna, ampak za zdaj je še ni.'' Tudi pri vprašanju, koliko denarja zanj zahtevajo pri Olimpiji, je bil odgovor v podobnem slogu. ''To ni vprašanje zame. Mislim pa, da je cena nekoliko drugačna, kot je bila januarja. Za kaj več pa bi morali vprašati odgovorne v klubu,'' je dejal najverjetnejši najboljši strelec slovenskega prvenstva ob koncu te sezone. ''To, ali bom najboljši strelec, ni tako pomembno. Najbolj pomembno je, da bomo ob koncu z Olimpijo drugi. Seveda pa je lepo, če si najboljši strelec. Če mi bo uspelo, bom zelo vesel,'' je dejal in priznal, da je ta sezona verjetno najboljša v njegovi dosedanji karieri. ''Moram priznati, da je. Tako v prvenstvu kot tudi v Evropi sem bil strelsko zelo razpoložen, v Evropi smo zelo dobro igrali tudi kot ekipa. Tudi v prvenstvu nisem imel velikih nihanj v formi, kar je zelo pomembno. Poškodbe so me pustile pri miru in do izraza je prišla kakovost,'' je razložil Vršič, ki ga do konca sezone čaka še pet prvenstvenih tekem in prijateljski obračun proti Grčiji v dresu reprezentance. A kljub temu, da je v tej sezoni odigral številne tekme, uživa v nogometu. Mnogi bi na njegovem mestu komaj čakali, da bo konec sezone, z njim je drugače. ''Ne bi rekel, da komaj čakam konec, saj si želim igrati. Sem v dobri formi in uživam v igri. Do konca sezone želim na vsaki tekmi zmagati in osvojiti drugo mesto, potem pa bomo videli, kaj in kako,'' je pogovor zaključil verjetno najboljši posameznik slovenskega prvenstva ta hip.

Ne spreglejte