SiolNET. Sportal Nogomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vodstvo Primorja polaga upe v sredin sestanek

2

termometer

Podpredsednik Primorja Branko Bakaršič se bo v sredo sestal z nogometaši in jih skušal prepričati, da navkljub neizpolnjenim zahtevam stopijo na zelenico in odigrajo zadnji prvenstveni tekmi.

Klubsko vodstvo Primorja s pogledom na prazno blagajno, v kateri se že nabira pajčevina, ne more biti zadovoljno. Prav tako s pogledom na prvoligaško razpredelnico, kjer tičijo Ajdovci na dnu. Če bo ostalo pri odločitvi disciplinskega sodnika NZS, da se Primorju odvzameta dve točki, so ''rdeče-črni'' praktično izgubili vse možnosti, da v zadnjih dveh nastopih ujamejo ali morebiti celo prehitijo Kranjčane. Če bodo sploh stopili na igrišče, saj so nogometaši v primeru, če jim vodstvo do petka ne bo izpolnilo zahtev, napovedali stavko. ''V vodstvu razmišljamo, da jih prepričamo, da bodo odigrali obe tekmi. Na to temo je predviden sestanek v sredo. Bilo bi korektno do ostalih klubov, da se tekmi odigrata in da bo prvenstvo regularno. Ali bomo uspeli, v tem trenuku ne znam povedati, se pa bomo o vsem, tudi določenih finančnih zahtevah nogometašev, pogovorili v sredo,'' je Sportalu zatrdil podpredsednik Primorja Branko Bakaršič. Pritožba na odločitev NZS o odvzetih točkah je romala na krovno nogometno organizacijo, v klubu pa še čakajo na odgovor, o morebitni vloženi pritožbi na zavrnjeno licenco za nastop v 1. SNL pa se podpredsednik ni želel zjasniti. ''Rok pritožbe se izteče danes, tako da ga še nismo zamudili. O tem pa vseeno ne bi rad govoril, bom več povedal v sredo,'' je dodal Bakaršič, ki je imel na dosedanjih sestankih z igralci nehvaležno nalogo, saj jim je moral iz tedna v teden pojasnjevati, kako ni prav nikakršnih prilivov sredstev v klubsko blagajno.

Potrpežljivost igralcev, mnogi med njimi imajo tudi mlade družine, je bila na veliki preizkušnji, napovedana možnost stavke pa priča dovolj nazorno o tem, da bi radi temu naredili konec. Bodo Ajdovci v primeru zadnjega mesta zdrsnili v drugo ligo? ''Med licencama za prvo in drugo ligo praktično ni večje razlike. Realna je možnost, da pristanemo v četrti ligi, čeprav bi lahko po posebnem sklepu izvršnega odbora NZS, če bi ga seveda prejeli, padli tudi v tretjo ligo. Bomo videli, kako se bodo stvari razvijale. Sem optimist, več pa bo znanega v sredo.'' Bo sestanek obrodil sadove, misel na stavko pozabljena, žepi nogometašev pa nekoliko bolj polni? Morda se uresniči le del naštetega ...

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin