Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 5. 2013,
6.36

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jupp Heynckes Bayern

Nedelja, 19. 5. 2013, 6.36

8 let, 2 meseca

VIDEO: Heynckes se je poslovil s solzami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jupp Heynckes je v soboto zadnjič vodil Bayern na tekmi nemškega prvenstva ter si v Mönchengladbachu prislužil stoječe ovacije. Po razburljivi zmagi nad nekdanjim klubom so ga preplavila čustva.

Če je pred dvobojem še skrival čustva, ko ga je na domu Borussie Mönchengladbach, njegovega nekdanjega kluba, pozdravilo več kot 50.000 gledalcev, je bilo po srečanju vse drugače. Zavedal se je, da je bila to njegova zadnja prvenstvena tekma, ki jo je vodil kot trener Bayerna, usoda pa je hotela, da je to storil prav v Mönchengladbachu. V njegovem rojstnem mestu, kjer si je ustvaril ime v nemškem in posledično tudi evropskem nogometu: ''Tu sem začel svojo igralsko in trenersko kariero. To je moj dom. Bilo je zelo čustveno, da sem se od nemškega nogometa poslovil prav tu. Hvala gledalcem za čudoviti sprejem,'' je dejal Jupp Heynckes, ki na novinarski konferenci ni zmogel nadaljevati misli, pač pa so privrela na dan čustva, prekrasni spomini in solze. Novinarji so mu hitro namenili glasen aplavz, 68-letni trener Bayerna, ki bi lahko v sezoni, po kateri se poslavlja od Münchna, osvojil kar trojno krono, pa je po 30 sekundah premora le nadaljeval konferenco.

Heynckes: Kot da bi bili igralci še vedno na proslavi za naslov

Bayern je v zadnjem nastopu v gosteh ugnal soimenjakinjo bodočega tekmeca v finalu lige prvakov.

Čeprav je po desetih minutah zaostajal z 1:3, se je bavarski stroj nato le ogrel in na krilih dvakratnega strelca Francka Riberyja (in tudi dvakratnega podajalca) preobrnil zaostanek v sladko zmago s 4:3. In veliko lepšo popotnico za Wembley kot si jo je ustvarila Borussia Dortmund, ki je doma izgubila s Hoffenheimom (1:2). ''Prvih deset, 15 minut nismo odigrali dobro, tekmec nas je presenetil. Pomočniku Petru Hermannu sem dejal, da imam občutek, kot da so igralci še vedno na proslavi za osvojeni naslov. V drugem delu je bilo veliko boljše. Igralo smo tako kot večino sezone ter spremljali zanimivo in spektakularno tekmo. Opazil sem, da so igralci želeli zmagati zame. Bili so srečni, da so mi lahko zagotovili takšno darilo,'' je dejal po novi zmagi, ki je Bayernovemu izkupičku v tej sezoni zagotovila mnoge rekorde. Heynckes je v prvi nemški ligi vodil že 1011. tekmo. In najverjetneje zadnjo.

Ne spreglejte