Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 5. 2015,
20.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Real Madrid Juventus Carlo Ancelotti Massimiliano Allegri

Ponedeljek, 11. 5. 2015, 20.25

8 let

Večer, ki bi lahko odnesel Ancelottija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Povratna polfinalna tekma lige prvakov med Realom in Juventusom predstavlja priložnost, ki je Real preprosto ne sme zapraviti. Če bi jo, bi lahko Carlo Ancelotti že kmalu ostal brez službe.

Danes bo nogometna javnost spremljala polfinalno tekmo lige prvakov med Realom in Juventusom, na kateri se lahko gostiteljem ob morebitnem neuspehu obrne svet. ''Tako blizu smo ponovnemu igranju v finalu lige prvakov in zgodovinskemu dosežku,'' se z velikim podvigom spogleduje Carlo Ancelotti, ki bi lahko postal prvi strateg, ki je s klubom ubranil naslov v ligi prvakov. Če ga ne bo, se bo naposlušal kritik, saj bi Real končal sezono brez lovorike, kar je nedopustno za klub, kjer se pretaka tako veliko denarja. V španskem prvenstvu mu ne kaže najbolje, saj je naslov bržkone že oddan Barceloni (Real dva kroga pred koncem zaostaja štiri točke, op. p.), beli baletniki so se hitro poslovili v španskem pokalnem tekmovanju, tako da ostaja Evropa edina možnost, da se zadosti že tradicionalno visokim pričakovanjem navijačev.

Liga prvakov bo tako odredila usodo italijanskemu trenerju. Če bi Real izpadel proti Juventusu, bi italijanski prvak, ki ga je Ancelotti v preteklosti vodil dve sezoni, (ne)hote poskrbel za tektonske premike v Madridu. Real bi najverjetneje ostal brez prvega trenerja, sledile bi tudi nekatere spremembe v igralskem kadru.

Največ oči bo uprtih v Ronalda

V taboru Reala so prepričani, da se črn scenarij ne bo uresničil, ampak se bo madridski velikan uvrstil v finale, kjer ga bo čakal večni tekmec iz Barcelone. ''Navijači razumejo, kako pomembna je tekma proti Juventusu. Moramo biti združeni in zaigrati kot eno. Naš cilj je nastop v finalu. Moramo pokazati vse svoje kakovosti in se izogibati nepotrebnim napakam,'' sporoča trofejni trener, ki je ligo prvakov osvojil z Milanom (dvakrat) in Realom (enkrat).

Real je pod njegovim vodstvom na zadnjih 52 srečanjih na domačem štadionu še vedno zatresel mrežo tekmeca. Danes potrebuje nujno vsaj en zadetek, od gostov in učinkovitosti njihovega napada pa bo odvisno, ali bi desetkratni evropski prvaki za napredovanje potrebovali še več golov.

Največ oči bo uprtih v zmožnosti Cristiana Ronalda, ki je mrežo Juventusa zatresel že v Torinu, zvečer pa bo na lestvici najboljših strelcev lovil dolgoletnega tekmeca Lionela Messija.

Juventus noče niti pomisliti na ''bunker''

''Ne bomo spreminjali naše igre v obrambi,'' odločno trdi Massimiliano Allegri, ki se je v zadnjih dneh naposlušal opazk, da bo v španski prestolnici ponudil zgoščeno obrambno igro in pred vrati Gianluigija Buffona postavil bunker. Statistika je njegova zaveznica. Če bi Juventus ohranil mrežo nedotaknjeno, bi se po 12 letih prvič veselil uvrstitve v veliki evropski finale. V tej sezoni se je v različnih tekmovanjih mudil na 24 gostovanjih, prejel pa le ducat golov, kar znaša okroglo polovico na tekmo. ''Ne bomo spreminjali igre s prve tekme. To bo taktično gledano zelo zanimivo srečanje. Ne verjamem, da bi lahko remizirali z 0:0. To bo skoraj nemogoče. Na takšni tekmi pač ne smeš razmišljati le o branjenju,'' je nekdanji trener Milana namignil, da želi v Madridu zatresti mrežo vratarja Reala.

V udarno postavo se vrača Paul Pogba

Realov kapetan Iker Casillas se na sobotnem derbiju z Valencio ni preveč izkazal. Prejel je dva zadetka, zvečer pa bo imel priložnost za manjšo slovesnost, saj bo nastopil 150. v ligi prvakov in se na večni lestvici izenačil s katalonskim prijateljem Xavijem Hernandezom. Lahko izkušeni španski vratar ustavi vse strele italijanskega prvaka, ki prihaja v Španijo okrepljen z nepredvidljivim Paulom Pogbajem?

''Paul je pripravljen in bo verjetno začel dvoboj od prve minute. Je pomemben člen v naši ekipi. Odlična sta tudi Carlos Tevez in Alvaro Morata,'' je pohvalil napadalca, ki sta se prejšnji teden vpisala med strelce in poskrbela za presenetljiv poraz Reala.

''Od Berlina nas loči le še 95 minut igre. Nihče ni pričakoval, da se nam bo ponudila takšna priložnost. To je polfinale lige prvakov, kjer vlada velik pritisk. To ne bo običajna tekma. Real napada s petimi igralci, zato bomo morali biti zelo previdni,'' je dodal Allegri, ki bi lahko na klopi "stare dame" že v prvi sezoni zasenčil predhodnika Antonia Conteja, ki je osvajal državne naslove, v Evropi pa ostal brez vrhunskega rezultata.

Ne spreglejte