Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 2. 2016,
17.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

ND Gorica NK Zavrč

Sobota, 27. 2. 2016, 17.27

8 let

V Novi Gorici brez zmagovalca (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Gorice in Zavrča so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:2).

Zavrčani so v Novi Gorici prekinili negativni niz, na prejšnjih petih tekmah v gosteh pri Goričanih namreč še niso dosegli točke - niti zadetka. Tokrat so jo, a bodo bržčas kar malce slabe volje, saj so po prvem polčasu vodili, imeli igralca več, kar pa na koncu ni bilo dovolj za poln izkupiček. Razlika med tekmecema, ki sta na lestvici na četrtem in petem mestu, tako še vedno znaša pet točk.

Potem ko si ekipi v prvih 15 minutah nista priigrali kakšne odmevnejše priložnosti, pa so gosti prvič resneje zagrozili v 18. minuti, ko je s prostega strela poskusil Sebastijan Antić, izkazal pa se je domači vratar Grega Sorčan. Že minuto pozneje pa so domači povedli, ko je po globinski podaji Matije Škarabota do žoge prišel Miran Burgić in žogo podal nazaj do Bedeja Amarachija Osujija, ki je zadel za 1:0.

Vodstvo domačih pa je trajalo le tri minute, saj je takrat Veljko Batrović sprožil z roba kazenskega prostora in z nizkim strelom matiral Sorčana. Po nekaj ne posebej nevarnih strelih na obeh straneh pa je do nove spremembe izida prišlo v 37. minuti. Burgić je z roko igral v kazenskem prostoru in zakrivil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo s strelom po sredini vrat unovčil Batrović.

Tik pred koncem polčasa so gostitelji ostali brez Uroša Celcerja, ki si je po prerivanju z Batrovićem prislužil drugi rumeni karton in moral iz igre. Na tribuno je zaradi protestov moral tudi trener domačih Miran Srebrnič.

V drugem polčasu je v 65. minuti po prostem strelu pred vrati Gorice poskusil Aleks Pihler, a je bil premalo natančen. Enajst minut pozneje pa so v vse močnejšem nalivu gostitelji prišli do izenačenja. Po kotu je z glavo zadel rezervist Marko Nunić. Ed Kevin Kokorović je na drugi strani namučil Sorčana, ki pa je žogo izbil v kot. Tudi žoga po strelu Francesca Tahiraja v 84. minuti je postala Sorčanov plen, prav tako pa tudi v drugi minuti sodniškega dodatka, tako da sta ekipi dvoboj končali brez zmagovalca.

Gorica bo v 24. krogu prihodnjo nedeljo gostovala v Domžalah, Zavrč pa bo dan prej gostoval v Celju.

Ne spreglejte