Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
16. 12. 2015,
14.57

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Luka Koper Valter Valenčič Nedžad Okčić Rodolfo Vanoli Ante Guberac

Sreda, 16. 12. 2015, 14.57

2 leti, 11 mesecev

V Kopru so začeli pisati novo zgodbo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Morda največje razočaranje prvega dela sezone so nogometaši Kopra. Pokalni prvaki, ki so trenutno šele na sedmem mestu, a bodo v drugi del prvenstva krenili v povsem spremenjeni zasedbi.

Luko Koper, ki je v prvenstvu tudi v prejšnji sezoni pristala šele na osmem mestu, a zato navdušila v pokalu, v katerem je osvojila tretjo pokalno lovoriko v zgodovini kluba, potem pa na začetku sezone z zmago nad Mariborom osvojila še superpokal, je v sezono 2015/16 popeljal Rodolfo Vanoli. Italijan je na klopi edinega slovenskega obalnega prvoligaša zdržal osem krogov, po porazu na lokalnem derbiju proti Gorici ga je za krajši čas nasledil Nedžad Okčić.

Trener, ki je Koprčane leta 2010 popeljal do edinega naslova državnega prvaka, je ekipo vodil štiri tekme, potem ga je nasledil Srb Slavko Matić. Ta je na Bonifiko skupaj z rojakom Dušanom Petkovićem, ki je prevzel vlogo športnega direktorja, prišel iz Zavrča. Srbska naveza naj bi Koper vodila tudi v drugem delu sezone, nanj naj bi se Koprčani začeli pripravljati 10. januarja.

Ante Guberac naj bi ostal v klubu

Še pred tem so se zgodile številne spremembe v vodstvu kluba. Anteja Guberca, ki naj bi, tudi na zahtevo novega predsednika, v klubu ostal v drugi vlogi, je na čelu kluba nasledil Valter Valenčič. Nekdanji nogometaš Kopra se je tam znašel na idejo koprskega župana Borisa Popovića, ta je snovalec nove strategije koprskega nogometa, ki mu je nekaj časa grozil celo propad in selitev v peto ligo, a bo zdaj optimistično krenil v prihodnost in začel graditi na novih temeljih.

V prvem delu sezone se je v Kopru ob treh trenerjih zamenjalo tudi veliko število nogometašev. V prvi ligi jih je nastopilo kar 37. Velika večina jih je medtem že zapustila klub. V kakšni zasedbi bodo Koprčani stopili v drugi del sezone, še ni znano, a na Bonifiki so prepričani, da bo klub v doglednem času spet tam, kjer je že bil. V vrhu slovenskega klubskega nogometa.

Prišel je tudi nekdanji trener Barcelone

"Koper želimo popeljati tja, kamor spada. Za začetek želimo stabilizirati klub, potem bomo imeli višje cilje. Kot športniki bomo merili tudi na naslov prvaka, želimo si, da bi v Evropi dosegali boljše rezultate, kot smo jih do zdaj. Župan mi je obljubil, da bo klubu stal ob strani. Cilje bomo uresničevali skupaj. Nekatere premike smo že naredili, reorganizacija mladinske šole se je že začela, pripeljali smo tudi španskega trenerja Luisa Aragona Bayona, ki ima izkušnje z delom v mladinski šoli slovite Barcelone, druge še bomo. Občina nam bo stala ob strani, Luka Koper, s katero imamo podpisano dolgoročno pogodbo, tudi. Verjamem, da se bodo projektu priključili tudi preostali večji sponzorji in bomo skupaj uresničili cilje," nam je na začetku povedal novi predsednik Valenčič.

"Delali bomo na dolgi rok. S trenutnim položajem Kopra seveda ne moremo biti zadovoljni. Kaj lahko naredimo v drugem delu sezone, težko napovem, a skušali bomo priti čim višje. Tudi v Evropo, zakaj pa ne? Kot športniki moramo imeti visoke cilje," je še povedal človek, ki je predsedniško mesto zasedel prejšnji teden.

Optimist, ker županu verjame na besedo

"Zato o čemerkoli težje govorim, sestati se moramo še z županom in njegovimi sodelavci. To se bo zgodilo kmalu, takrat bomo lahko govorili o konkretnejših premikih. Lahko zagotovim le to, da bomo delali na dolgi rok. Če se bomo vsi držali dogovorjenega, lahko izpolnimo cilje, ki si jih bomo zadali," je prepričan Valenčič, ki verjame, da je prihodnost kluba, za katerega navija, že odkar pomni, svetla.

"Tudi zato, ker župana Popovića osebno poznam in vem, da besede, ki mi jo je dal, ne bo prelomil. Tudi in predvsem zaradi tega, ker verjamem ljudem, ki me obkrožajo, sem se temu projektu sploh priključil. Upamo na najboljše," je na začetku nove koprske zgodbe optimističen predsednik pokalnih prvakov. Tudi odziv okolice je, takšni so vsaj prvi vtisi, pozitiven. "Sicer imamo zdaj toliko dela, da tega niti ne občutim, a mislim, da nam ljudje verjamejo," je povedal za konec.

Ne spreglejte