Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
2. 11. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

2

Natisni članek

Radenko Mijatović Matjaž Kek Tomaž Kavčič Edoardo Reja

Petek, 2. 11. 2018, 4.00

5 let, 5 mesecev

Diši po začasni rešitvi na mestu selektorja

V iskanju novega selektorja. Danes dan D?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

2

Radenko Mijatović | Se je Radenko Mijatović odločil o vprašanju novega selektorja? | Foto Vid Ponikvar

Se je Radenko Mijatović odločil o vprašanju novega selektorja?

Foto: Vid Ponikvar

Kdo bo novi, osmi selektor slovenske nogometne reprezentance? Odločitev o tem, ali bo na novembrskih tekmah lige narodov Slovenija že imela novega ali pa samo začasnega selektorja, po naših informacijah utegne predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović podati že danes.

Danes mineva natanko 16 dni od tega, ko se je Tomaž Kavčič - po Bojanu Prašnikarju, ki je to vlogo opravljal kar trikrat, Zdenku Verdeniku, Branku Oblaku, Matjažu Keku, Slaviši Stojanoviću in Srečku Katancu, ki je bil selektor dvakrat, sedmi selektor v zgodovini slovenske nogometne reprezentance -, po zgolj sedmih tekmah poslovil od najbolj vročega trenerskega stolčka v slovenskem športu.

Radenko Mijatović
Sportal Tomaž Kavčič ni več selektor, Jan Oblak želi igrati za reprezentanco #video

"Iščemo selektorja z dobrimi referencami. Odločnega, samozavestnega, z zmagovito miselnostjo. Vzeli si bomo čas, če pa bomo srečne roke in ga našli kmalu, bomo z veseljem sklenili z njim pogodbo za vodenje," je na takratni novinarski konferenci na Brdu pri Kranju, ko je potrdil spremembo na mestu selektorja članske reprezentance Slovenije, povedal Radenko Mijatović in namignil, da utegne novembrski zadnji tekmi lige narodov proti Norveški doma in Bolgariji v gosteh voditi kar začasni selektor.

Matjaž Kek je bil in ostal prvi favorit

Kaj se je v dobrih dveh tednih dogajalo? V javnosti je zaokrožilo veliko imen, a prvi favorit je od samega začetka postal in tudi ostal Matjaž Kek.

Matjaž Kek, ki je po odhodu iz NK Rijeka prost, je izrazil interes, da bi se vrnil na klop Slovenije. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kek, ki je po odhodu iz NK Rijeka prost, je izrazil interes, da bi se vrnil na klop Slovenije. Foto: Vid Ponikvar

Še en morebitni povratnik na klop Slovenije, ki jo je leta 2010 popeljal na njeno zadnjo veliko tekmovanje, svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki, je v intervjuju za slovenski športni časnik EkipaSN potrdil, da ga povratek na klop Slovenije zelo zanima.

S tem je status prvega favorita le še utrdil, a za zdaj še ni znano, ali se je s predsednikom NZS tudi dogovoril.

Matjaž Kek
Sportal Diši po selektorju Keku, Zahović odpadel, Reja čaka na predsednikov klic

To morda izvemo že danes. Po naših informacijah utegne predsednik Mijatović odločitev o tem, ali bomo novembra na klopi Slovenije spremljali stalnega ali začasnega selektorja, podati že danes.

Kandidata naj bi bila le dva

Kandidata Mijatovića, ki je v precej kočljivem položaju, saj se je njegov položaj na mestu predsednika po slabih rezultatih precej omajal, naj bi bila dva.

Ni skrivnost, da je prvi Kek, precej težje ja je priti do informacije o tem, kdo je drugi, s katerim naj bi prav tako sestankoval.

Radenko Mijatović
Sportal Kek in Zahović vse bolj pritiskata na predsednika NZS

Glede na to in tudi zaradi tega, ker so se nekateri kandidati za mesto Kavčičevega naslednika iz selektorske dirke izločili kar sami, lahko predvidevamo, da gre za rešitev iz tujine.

Edoardo Reja je bil kandidat za selektorja Slovenije že večkrat. Tudi tokrat je pokazal interes. | Foto: Sportida Edoardo Reja je bil kandidat za selektorja Slovenije že večkrat. Tudi tokrat je pokazal interes. Foto: Sportida

To bi morda lahko bil zamejski Slovenec Edoardo Reya, ki se je proslavil na klopi številnih italijanskih klubov (Napoli, Lazio, Torino …) in so ga s klopjo Slovenije že večkrat povezovali, prav tako pa je željo po mestu slovenskega selektorja izrazil tudi sam.

Ob njem so seveda mogoča še številna druga imena, ki prihajajo zunaj slovenskih meja. Verjetno predvsem iz srednjega razreda evropskih trenerjev, saj za kakšna bolj zveneča imena, ki pa sama po sebi tako ali tako niso zagotovitev za rezultat, na NZS nimajo dovolj denarja.

Sportal Branko Oblak je s prstom pokazal na tujca

Največ možnosti za začasno rešitev, Igorja Benedejčiča

Po informacijah, ki jih imamo, pa naj bi bil še najbolj realen scenarij, po katerem bodo v vrhu NZS novembra posegli po začasni rešitvi.

To bi skorajda zagotovo pomenilo, da bo Slovenijo proti Norveški in Bolgariji vodil donedavni Kavčičev pomočnik Igor Benedejčič, sicer selektor reprezentanc do 17 in 16 let. V tem primeru bi mu najverjetneje pomagal še en član Kavčičevega strokovnega štaba, Robert Englaro.

Bo novembra Slovenijo vodil Igor Benejdečič? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Bo novembra Slovenijo vodil Igor Benejdečič? Foto: Žiga Zupan/Sportida

Časa Mijatoviću sicer zmanjkuje. Že naslednjo sredo bo moral namreč novi, začasni ali pa stalni selektor, razkriti imena nogometašev, na katere bo računal na tekmah lige narodov proti Norveški (16. november) in Bolgariji (19. november).

Zbor nogometašev potem sledi v ponedeljek, 11. novembra.

Slovenija se bo reševala pred izpadom v najnižji evropski razred

Slovenija je sicer v tretji skupini lige C, v kateri je ob Norveški in Bolgariji še Ciper, dve tekmi pred koncem na četrtem, zadnjem mestu in ima le točko, zato ji grozi, da bo izpadla v ligo D.

Matjaž Kek
Sportal Matjaža Keka zanima selektorsko mesto, z NZS že sestankoval

Kvalifikacije za naslednje veliko tekmovanje, evropsko prvenstvo 2020, na katerem bo po novem nastopilo 24 reprezentanc, se začnejo marca prihodnje leto. Od konca lige narodov do takrat naj Slovenija ne bi odigrala nobene prijateljske tekme.

Žreb kvalifikacijske skupine evropskega prvenstva, ki bo potekalo v 12 mestih 12 evropskih držav, veliki finale pa bo gostil kultni štadion Wembley v Londonu, bo 2. decembra letos v Dublinu.

Kdo naj bo novi selektor slovenske nogometne reprezentance?

  • Matjaž Kek
    46,45 %
    2168 glasov
  • Slaviša Stojanović
    1,63 %
    76 glasov
  • Ante Šimundža
    2,42 %
    113 glasov
  • Zlatko Zahović
    28,48 %
    1329 glasov
  • tujec
    15,58 %
    727 glasov
  • nihče izmed naštetih
    5,44 %
    254 glasov
Oddanih 4667 glasov
Tomaž Kavčič
Sportal Skrita sporočila načelnega selektorja
Ermin Šiljak Zinedine Zidane
Sportal Legendarni napadalec bi bil rad slovenski selektor #video

 

Ne spreglejte