Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
22. 10. 2013,
23.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Massimiliano Allegri Kaka Valter Birsa

Torek, 22. 10. 2013, 23.31

7 let, 12 mesecev

Trener Valterja Birse je zelo zadovoljen

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Milan je v tretjem krogu lige prvakov z Valterjem Birso v postavi remiziral proti zvezdniški Barceloni. Trener Italijanov je bil po tekmi pričakovano zadovoljen.

Pet točk s prvih treh tekem ima Milan v skupini H lige prvakov in je, vsaj za zdaj, na mestih, ki vodijo v nadaljnje tekmovanje. Za preboj v osmino finala se bo treba še potruditi, a če gre soditi po prvi polovici tekmovanja, bo Milančanom uspelo. Proti Barceloni so, tudi z našim Valterjem Birso, ki je bil tokrat na igrišču skorajda vso tekmo – Andrea Poli ga je zamenjal deset minut pred koncem –, igrali zavzeto in predvsem v prvem polčasu tudi zelo dobro, v drugem delu igre pa dobro ustavili napade zvezdniških Kataloncev ter zasluženo osvojili točko. Zato ne čudi, da je bil trener sedemkratnih evropskih prvakov, ki so v italijanskem prvenstvu trenutno šele na osmem mestu, po tekmi zadovoljen.

"Vesel sem zaradi tega, kako so igrali moji nogometaši. Osvojili smo točko, kar je proti tako dobri ekipi, kot je Barcelona, seveda lep dosežek. Toliko bolj smo lahko zadovoljni zato, ker je na drugi tekmi v naši skupini Celtic premagal Ajax," so bile prve besede Massimiliana Allegrija, ki je nadaljeval: "Proti Barceloni je treba biti zelo pazljiv, saj nevarnost preti z vseh strani. Zadovoljen sem, ker smo prejeli le en gol. Seveda bi bil še bolj vesel, če bi zmagali, a tudi tako ni slabo. V prvem polčasu smo imeli nekaj težav na levi strani naše obrambe, a je bilo potem že bolje."

Nekaj besed je domači strateg namenil tudi povratniku v moštvo Kakaju, ki je okreval po poškodbi. Brazilec, ki je na San Siru v dresu Milana pred leti dosegel svetovno slavo, potem pa poniknil v Madridu, od koder se je letos spet vrnil "domov", je tokrat igral od začetka. "Kaka je vnovič dokazal, da je velik igralec. Pokazal je, da ni dovolj zgolj to, da imaš talent, pač pa je potrebnega tudi veliko dela in truda, da si dober nogometaš," je pohvalil brazilskega vezista.

Ne spreglejte