Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 7. 2020,
14.31

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

Natisni članek

Mariano Diaz UEFA liga prvakov UEFA Real Madrid

Torek, 28. 7. 2020, 14.31

1 leto

Pozitiven napadalec Mariano Diaz

Težave pred nadaljevanjem lige prvakov. Pozitiven zvezdnik Reala.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99
Mariano Diaz | Mariano Diaz (levo) se je okužil z novim koronavirusom. | Foto Reuters

Mariano Diaz (levo) se je okužil z novim koronavirusom.

Foto: Reuters

Iz Real Madrida so sporočili, da je bil na novi koronavirus pozitiven njihov napadalec Mariano Diaz. Novopečene španske prvake sicer že prihodnji teden čaka povratna tekma osmine finala lige prvakov, ki jo še morajo odigrati proti Manchester Cityju.

"Na testiranjih, ki jih je naša zdravniška služba med člani prve ekipe Real Madrida opravila včeraj, je bil pozitiven Mariano. Nogometaš se počuti dobro in se drži predpisanih protokolov v osamitvi," so skopo sporočilo za javnost danes posredovali pri Real Madridu.

Mariano Diaz sicer ne spada med pomembnejše člane zasedbe Zinedina Zidana, ki je po treh letih suše v tej sezoni osvojila naslov španskega prvaka, vendar ta novica zagotovo ni najboljša za Real Madrid kot tudi ne za Evropsko nogometno zvezo (UEFA), ki odšteva dneve do nadaljevanja lige prvakov in ki jo bodo skušali po štirih mesecih prekinitve dokončati ta mesec.

Diaz danes ni treniral z ekipo Reala, ki se je sicer vrnila po nekajdnevnih počitnicah pred nadaljevanjem sezone, a je bil v stikih s preostalimi nogometaši Reala in osebjem.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin ob novici iz Madrida zagotovo ni ostal ravnodušen. | Foto: Reuters Predsednik Uefe Aleksander Čeferin ob novici iz Madrida zagotovo ni ostal ravnodušen. Foto: Reuters

Real bo povratno tekmo osmine finala lige prvakov proti Manchester Cityju odigral 7. avgusta v Manchestru, kjer bo skušal proti tamkajšnjemu Cityju Josepa Guardiole nadoknaditi slab izid s prve tekme izpred več kot štirih mesecev. V Madridu je izgubil z 1:2.

Diaz, reprezentant Dominikanske republike s španskim potnim listom, je sicer produkt mladinske šole Reala, ki se je pred dvema letoma, po uspešnem letu v Lyonu, ob odškodnini 21,5 milijona evrov, vrnil v Real. V tej sezoni je zanj odigral sedem tekem v vseh tekmovanjih in zabil en gol.

V ligi prvakov v tej sezoni še ni zaigral. Zdaj je jasno, da se to ne bo zgodilo niti prihodnji teden. Koliko časa bo v osamitvi, iz Reala niso sporočili.

Lionel Messi
Sportal Prvak Real Madrid zaključil z remijem, Oblak tudi, Barcelona s petardo
Ne spreglejte