Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 7. 2008,
13.56

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 7. 2008, 13.56

8 let, 5 mesecev

Stojanovič je imel nos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Slaviša Stojanovič je kljub zmagi na prvi tekmi proti Rudarju posegel po spremembi v začetni enajsterici za tekmo z Dravo.

Kljub nepisanemu pravilu, da se ekipa, ki zmaguje ne menja, je tokrat v začetno postavo uvrstil Dejana Urbanča in zadel v polno, saj se mu je slednji oddolžil z dvema zadetkoma. "Včasih se posreči, včasih ne. Urbanč me je z delom na treningih in predvsem z igro na prijateljski tekmi proti Crveni zvezdi prepričal, da ga uvrstim v začetno enajsterico in vesel sem, da je na Ptuju odigral po mojih željah, tako da smo se na koncu lahko veselili zmage," je povedal Slaviša Stojanovič.

Urbanču je na Ptuju seveda pripadel naziv igralca tekme, prvič v svoji karijeri pa je na članski prvenstveni tekmi zabil kar dva gola. "Zelo sem vesel teh dveh zadetkov. To mi je res uspelo prvič, za nameček pa smo si s tem priigrali tudi zelo pomembno zmago. Zavedamo se, da še nismo pokazali kaj zmoremo. Imamo še veliko prostora za napredovanje in prav to me navdaja z optimizmom," je za uvod povedal junak nedeljskega obračuna na Ptuju, kjer je vratarja Drava Tomaža Murka najprej premagal z desno in nato še z levo nogo.

Celjani so do zmage tokrat prišli po podobnem scenariju kot v 1. krogu proti Rudarju. Pred dvema zadetkoma grofov si nasprotnik predvsem v uvodnih minutah pripravi kar nekaj zrelih priložnosti. "Res je, da so tudi Ptujčani imeli svoje priložnosti na začetku tekme, ki jih na srečo niso izkoristili. Težko bi rekel kaj se z nami dogaja v tem obdobju. Morda gremo v tekmo premalo zbrani, kar se nam je dogajalo tudi proti Rudarju. Na srečo po slabših začetnih minutah nismo bili kaznovani in dejstvo je, da moramo v bodoče to pomanjkljivost odpraviti in v tekmo kreniti čvrsto in agresivno," je povedal Urbanč, ki v tem vidi tudi ključ do uspehov v prihajajočih tekmah.

"Dejstvo je, da že v soboto gostimo aktualne prvake, da smo prvi na lestvici in da še nismo prejeli gola. Vse skupaj je pravšnje povabilo za naše navijače. Sicer pa sem prepričan, da lahko v naši ligi premagamo vsakega nasprotnika, toda le, če smo maksimalno agresivni in požrtvovalni. Vselej moramo dati vse od sebe in to je zagotovilo za dobre rezultate," je še dodal Dejan Urbanč, ki se že veseli sobotnega obračuna z Domžalami v Areni Petrol. V nasprotju s prvotnimi napovedmi se bo tekma v soboto začela ob 20. uri, torej 45 minut prej od načrtovanega. V celjskem klubu s tem sledijo željam najmlajših gledalcev.

Ne spreglejte