Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2024,
19.46

Osveženo pred

3 dni, 21 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

Natisni članek

Euro 2024 Euro 2024 Barnabas Varga Madžarska Dominik Szoboszlai

Ponedeljek, 24. 6. 2024, 19.46

3 dni, 21 ur

Kakšno je zdravstveno stanje nesrečnega Madžara?

Dobre novice iz Nemčije: Varga uspešno operiran, v sredo naj bi zapustil bolnišnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38
Dominik Szoboszlai | Foto Reuters

Foto: Reuters

Madžarska nogometna reprezentanca je v nedeljo zvečer s tesno zmago nad Škotsko (1:0) ohranila možnosti za napredovanje v izločilne boje letošnjega evropskega nogometnega prvenstva, je pa ostala brez napadalca Barnabasa Varge, ki so ga po trku s škotskim vratarjem Angusom Gunnom odpeljali v bolnišnico v Stuttgartu. Njegov oče je danes popoldne potrdil, da so sina operirali, madžarska nogometna zveza pa je okoli 19. ure sporočila, da je operacija potekala brez zapletov in da naj bi v sredo zapustil bolnišnico. Nesrečnik, ki naj bi utrpel več zlomov kosti v glavi, imel pa je tudi pretres možganov, je na družbenem omrežju delil sporočilo svoje izbranke. Kapetan Madžarske Dominik Szoboszlai je bil kritičen do počasnega odziva zdravniške službe. 

Barnabas Varga Madžarska
Sportal Nesrečni Varga pri zavesti, Madžari "pokvarili" sanjski scenarij Slovenije

Madžarski napadalec Barnabas Varga je med trkom s škotskim vratarjem Angusom Gunnom doživel zlom več kosti obraza, utrpel je tudi pretres možganov in bo najverjetneje operiran, so po tekmi na platformi X sporočili z madžarske nogometne zveze.

Uspešna operacija

Popoldne je Andras Varga, oče Barnabasa Varge, v pogovoru za madžarski časopis Nemzeti Sport potrdil, da je bila operacija že izvedena, a da z ženo še čakata na informacije. Madžarska nogometna zveza je proti večeru na omrežju X potrdila, da je bil uspešno operiran in da je operacija potekala brez zapletov.

Gergely Pánics, zdravnik moštva Ferencváros, kjer igra Varga, je pred operacijo izrazil upanje, da bi lahko Vargo, če bo operacija potekala brez zapletov, iz bolnišnice odpustili že v sredo, kar se bo po informacijah Madžarske nogometne zveze tudi zgodilo.

"Hvala za prijazna sporočila podpore. Barni je prestal operacijo, zdaj potrebuje počitek, a bo v redu," je na družbenem omrežju ob fotografiji iz bolnišnice zapisala izbranka Varge, ki je njeno objavo delil še na svojem Instagramu.

Varga alt | Foto: Instagram Foto: Instagram

Madžarski nogometaš Barnabas Varga si je med trkom z vratarjem Škotske poškodoval glavo.  | Foto: Reuters Madžarski nogometaš Barnabas Varga si je med trkom z vratarjem Škotske poškodoval glavo. Foto: Reuters

Varga, strelec edinega madžarskega zadetka ob porazu z 1:3 proti Švici v uvodni tekmi evropskega prvenstva v skupini A v Kölnu, je v nedeljo v Stuttgartu po predložku s prostega strela padel v vrvežu v kazenskem prostoru in ostal negiben na igrišču. Njegovi zaskrbljeni soigralci so nemudoma zaprosili za pomoč, še posebej aktiven je bil kapetan Dominik Szoboszlai, in ga previdno odnesli na stran, na koncu pa so ga odnesli z igrišča, prvo pomoč mu je zagotovilo že medicinsko osebje na stadionu.

Barnabas Varga | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kapetan ga je poskušal obrniti na bok

"Bolje je, če o tem ne govorim. Bil sem med prvimi tam. In tudi sam sem bil šokiran. Poskušal sem ga postaviti na bok, kar je v takšni situaciji pravzaprav najboljše. Ni mogel pravilno dihati," je v intervjuju za MagentaTV izjavil nogometaš Liverpoola Szoboszlai, ki je bil zelo kritičen zaradi počasnega odziva reševalcev.

Barnabas Varga | Foto: Reuters Foto: Reuters

Po njegovem mnenju je trajalo predolgo, da so reševalci prišli na teren in pomagali Vargi. "Pojma nimam, kakšen je protokol o tem, kdaj lahko reševalci pridejo na igrišče, ko potrebujemo pomoč. Nekaj moramo spremeniti glede tega. Nudenje zdravniške pomoči mora potekati veliko hitreje," je poudaril.

Madžarska po osvojenih treh točkah še vedno upa na napredovanje v izločilne boje kot ena od štirih najboljših tretjeuvrščenih ekip v skupini.

Preberite še:

Hrvaška : Italija, euro2024, Luka Modrić
Sportal Šok za Hrvate v podaljšku, Zaccagni osrečil Slovence
Euro 2024 Anglija Gareth Southgate Harry Kane
Sportal Angleži Sloveniji poslali jasno sporočilo
Euro 2024 München Slovenija Srbija navijači
Sportal Neverjeten zasuk v karieri Slovenca, ki obožuje Liverpool
Mirlind Daku Albanija Euro
Sportal Mirlind Daku prejel kazen Uefe
Westfalenpark Turčija Portugalska
Sportal Dobrodošli v Nemčijo, kjer se znajo iti posel

 

 

 

Ne spreglejte