Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
12. 10. 2016,
21.45

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,63

10

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca nogomet

Sreda, 12. 10. 2016, 21.45

6 let, 8 mesecev

Katanec o Kamplu: Fantje bodo povedali, ali ga še želijo zraven

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,63

10

Srečko Katanec | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je v dolgo pričakovanem pogovoru za TV Slovenija Kevinu Kamplu očital napako, ker ni prišel na zbor, a v isti sapi zanikal spor.

Ključni poudarki
-  Kevin Kampl je z SMS-sporočilom odpovedal svoj nastop na zadnjih dveh reprezentančnih tekmah in kot razlog navedel utrujenost.
-  Srečko Katanec vztraja, da bi moral nogometaš obiskati zbor, čeprav ni bil pripravljen za igro.
-   Reprezentančna vrata so za Kampla odprta. "Zadnjo besedo bodo imeli nogometaši in jaz," pravi Katanec.
-  Slovenija je brez Kampla pretekli teden premagala Slovaško in remizirala z Anglijo.
-   Slovenska nogometna reprezentanca ima po treh tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 na svojem računu pet točk.

"Če ste mislili, da bom povedal kaj šokantnega, greste lahko že zdaj spat," je pogovor o domnevnem sporu s Kevinom Kamplom, ki je izpustil pred kratkim končano reprezentančno akcijo, na nacionalni televiziji začel selektor Srečko Katanec.

Po uvodnem pogovoru je kmalu sledilo najbolj pereče vprašanje o Kamplu. ​V Nemčiji rojeni slovenski nogometaš se je namreč v zadnjem hipu odločil, da ne bo prišel v Slovenijo. Na dan zbora reprezentance je Katanca o tem obvestil kar prek SMS-sporočila, kot razlog pa navedel preveliko utrujenost. Kot pravi selektor, je Kamplu vrnil sporočilo in ga prosil, naj ga pokliče, da se pogovorita, a se član nemškega Bayerja v nadaljevanju ni več javljal.

"Ko sem ob 9. uri zjutraj v ponedeljek prejel SMS-sporočilo, da ga ne bo, sem bil seveda presenečen. Kako tudi ne, če ti nekaj ur pred zborom udeležbo odpove eden ključnih mož. Kampl je navedel svoje vzroke za odpoved, a med nama ni nobene zamere," pravi Katanec, ki je priznal, da bi lahko 26-letnik vseeno prišel na zbor pozdravit soigralce.

Bi vi Kevina Kampla še klicali v reprezentanco?

  • Da.
    70,52 %
    1514 glasov
  • Ne.
    29,48 %
    633 glasov
Oddanih 2147 glasov

Tudi mediji imajo zasluge za dobra rezultata

"Kar je storil Kampl, je povsem njegova individualna poteza. Naredil je napako, saj moraš biti pripadnik skupine. Lahko bi prišel na zbor, da bi se videli in pogovorili, a se je odločil, da ostane v Nemčiji. Kar se je nadaljevalo v medijih, je ušlo iz vseh okvirov. Žal je tako, a na koncu je vsa negativnost dobro vplivala na fante, ki so še bolj stopili skupaj in dokazali, da noben igralec ni večji kot ekipa. Tukaj gre nekaj zaslug tudi vam, medijem," je dodal 53-letni nogometni strokovnjak.

Komentar Roka Viškoviča

Utrinki s tekme med Slovenijo in Anglijo:

Fotogalerija
1
 / 47

Kampl ima težave, a ...

Na vprašanje, ali je morda celo branil Kampla, saj naj bi imel ta po poročanju časnika EkipaSN težave s pretiranim veseljačenjem med treningi in po tekmah, ni hotel odgovoriti. "Tega ne bi komentiral. Gre za mlade fante, ki imajo vsak svoje težave. Za Kampla vem, da jih je imel v zadnjem času. V prvi vrsti je bil res utrujen, nekaj težav so imeli tudi v družini, o teh ve najbolje sam, kaj več o tem ne bi povedal."

"Zelo mu je bilo žal"

Katanec je na nacionalni televiziji pokazal tudi SMS-sporočila, ki sta si jih poslala z nogometašem Bayerja. Videlo se je, da ni bilo nobenih težkih besed, oba akterja sta povsem mirno komunicirala.

"To sem vam želel pokazati, da javnost vidi, da je bilo fantu zelo žal, ker se je tako odzval. Kako naprej, ne vem. S Kamplom se bomo pogovorili, fantje bodo povedali, ali da ali ne. Oni so prvi. Po pogovoru ne bi smelo biti težav. Kevin je dejansko imel težave, mediji pa so pisali, da selektor ni normalen in ni komunikativen," je na temo, ki je predvsem pred tekmo s Slovaško, ki so jo Slovenci dobili z 1:0, polnila slovenske medije, povedal Katanec.

Kaj čaka Slovenijo v kvalifikacijah za SP 2018?

11. november 2016: Malta – Slovenija
26. marec 2017: Škotska – Slovenija
10. junij 2017: Slovenija – Malta
1. september 2017: Slovaška – Slovenija
4. september 2017: Slovenija – Litva
5. oktober 2017: Anglija – Slovenija
8. oktober 2017: Slovenija – Škotska


Vse o tekmi med Slovenijo in Anglijo:

Ne spreglejte