Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 4. 2013,
23.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Isco Marco Reus Robert Lewandowski

Torek, 9. 4. 2013, 23.17

8 let

Špance bo v nočnih morah mučil Gary Lineker

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Malaga je v 91. minuti povratne četrtfinalne tekme lige prvakov vodila z 2:1, pa potem prejela dva gola in izpadla.

Kakšna drama v Dortmundu! Scenarij, ki ga lahko spiše le nogomet. Po prvi tekmi v Malagi, ki se je kljub številnim priložnostim gostov končala brez zadetkov, so bili Nemci, sicer izraziti favoriti v tem paru, v dokaj neugodnem položaju. Gol v njihovi mreži bi jih spravil v težave, prav to se je tudi zgodilo. Prvo priložnost v Dortmundu so sicer imeli nogometaši Borussie, a je strel Roberta Lewandowskega po 15 minutah igre za malo zgrešil cilj. V 22. minuti je nabito poln Signal Iduna Park obnemel. Julio Baptista je dobil zračni dvoboj, žoga je prišla do Joaquina, izkušeni španski krilni napadalec je po dvojni podaji z mladim rojakom Iscom prišel do strela in ukanil Romana Weidenfellerja v vratih Borussie. Deset minut za tem je Borussia prišla do izenačenja. Zadel je Lewandowski, ki v drugo ni zgrešil. Do strela je prišel po res mojstrski podaji Marca Reusa. Do konca prvega dela igre se izid ni spremenil.

Drugi polčas so bolje začeli Španci. Že po minuti igre je imel po imenitni podaji Isca novo priložnost Joaquin. Streljal je z glavo, a preslabo. Minuto za tem je z novim strelom poizkusil Lewandowski. Le dve minuti za tem nov poizkus Joaquina z glavo, tokrat veliko bolje, a se je z bravurozno obrambo izkazal nemški vratar. Po res atomskem začetku drugega polčasa se je igra nato malce umirila, a to je bilo zgolj zatišje pred nevihto. V zadnjem delu igre se je začelo dogajati. Najprej je imela priložnost Malaga. Od daleč je streljal Jeremy Toulalan, a se je Weidenfeller izkazal. Potem so sledile minute Borussie, ki je pritiskala iz minute v minuto. V 76. minuti je imel stoodstotno priložnost Reus, ki je streljal z nekaj metrov, a se je izkazal Daniel Caballero v vratih Malage. Že dve minuti za tem je imel veliko priložnost še Mario Götze, a je bil Argentinec spet na mestu. Dve veliki priložnost Nemcev, ki ju niso izkoristili, in sledila je kazen. V 82. minuti je akcijo spet začel Isco, podaj do Baptiste, ta pa do Portugalca Eliseuja, ki mu ni bilo težko zadeti. Malaga je prišla do vodstva, vse je bilo odločeno, napredovanja so se veselili Španci. Tako bi bilo v 99 odstotkih primerov, a ne ko nasproti stojijo Nemci.

Kot ničkolikokrat doslej so dokazali, da so mojstri za preobrate, čeprav si verjetno tudi oni po izteku rednega dela igre, ko je bil izid še 1:2, zagotovo niso uspeli niti pomisliti na to, da jim bo uspelo. Pa jim je. Najprej je v 91. minuti po odbitem strelu Felipeja Santane žogo v mrežo spravil Reus, le dve minuti za tem je zadel še brazilski branilec in poskrbel za evforijo med domačimi navijači, medtem ko si na žalost, ki je kot strela z jasnega zadela vse pristaše španske ekipe, ne upamo niti pomisliti. ''Nogomet je igra, v kateri igra enajst nogometašev na vsaki strani, na koncu pa vedno zmagajo Nemci.'' Besede, ki jih je pred davnimi leti rekel legendarni Gary Lineker, verjetno zvenijo v ušesih Špancev.

Ne spreglejte